Петков: Управлението на Денков няма алтернатива, Атанасова: Ще подкрепим кабинета

"Възраждане" искат да политизират протестите, смятат от некоалицията
287
Петков: Управлението на Денков няма алтернатива, Атанасова: Ще подкрепим кабинета
Снимка: БГНЕС

В този момент друга алтернатива на управлението на акад. Денков няма, обяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков по повод обявеното от „Възраждане“ внасяне на вот на недоверие срещу правителството с подкрепата на „Има такъв народ“ заради политиката в сектор енергетика.  

По думите на Петков Денков се справя "много добре".

"Всички разбират, че „Възраждане“ се опитват да политизират тези реални протести и се опитват да ги използват за изборите за местна власт", каза още Петков, след като парламентът гласува решението за одобряване на постигнатото вчера споразумение между правителството, депутати, синдикати и протестиращите миньори и енергетици.

Още по темата
"Спазваме си обещанията, вчера поехме ангажимент към енергетиците и социалните партньори това решение да бъде факт днес и то е факт", заяви още съпредседателят на ПП.

Той увери, че хората на протеста могат да имат доверие, че обещанията, които са били дадени, ще бъдат изпълнени, както от правителството, така и от партиите, които са гарантирали това споразумение.

Петков посочи, че енергийната сигурност на страната ще бъде гарантирана от две неща – работи се в следващите 12 месеца Помпено-акумулираща водноелектрическа централа „Чаира“ да влезе обратно в обръщение и преди 2035 г. да включат блок 7 на Атомната електроцентрала „Козлодуй“ като заместващи мощности преди отпадането на въглищните централи.

"Ще подкрепим правителството в този момент", обяви от своя страна пред журналисти в парламента Десислава Атанасова, председател на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС.

Атанасова все пак посочи, че все още не се е запознала с мотивите на колегите си от "Възраждане".

"Не знам какви са им мотивите, но ако са по темата енергетика, считам че в момента няма нужда от допълнително нагнетяване на напрежението, има нужда от спокойствие българската енергетика, има нужда от втория транш по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) и гаранции за това е именно подкрепата на правителството. Дали е "некоалиция" или "сглобка" епитетите нямат значение. Важното е да има редовно правителство и България да изпълнява ангажиментите и да бъде достатъчно стабилно”, допълни Атанасова, цитирана от БТА.

Относно проекта на решение, гласуван днес във връзка със споразумението за енергетиката, Атанасова коментира, че се надява, решението на Народното събрание да е най-голямата гаранция за действието на това споразумение. Разбира се ще бъдем стриктни към неговото изпълнение, защото е факт, че това е трето поредно решение на Народното събрание по темата енергетика, добави тя и уточни, че ще бъдат изискващи към изпълнителната власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
0
 
! Отговори
Идеалист преди 7 месеца
Този няма ли пари да си оправи кривата уста, та да каже нещо по различно от лъжа?!
199
2
 
3
 
! Отговори
Данчо Полицая преди 7 месеца
Г-н Кирил Петков е истински патриот, българин и верен съюзник на генерал Бойко М. Борисов - истинската надежда на всички българи по света!
198
0
 
1
 
! Отговори
Инженер преди 7 месеца
Тоест, да се чете "Управлението на Пеевски...". ;)
197
3
 
1
 
! Отговори
Дира преди 7 месеца
Петков е най-великия българин
196
0
 
1
 
! Отговори
Желю Бонбончев преди 7 месеца
Харвард ми е Хогуъртс. Ала-бала-ница, народна парицаааа
195
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тагаренко в Украйна! ББ, Киропростото и ББ при бай Ставри!
194
0
 
5
 
! Отговори
Оставка! преди 7 месеца
Толкова корумпирано антибългарско правителство не сме имали!
193
0
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 7 месеца
Просто Киро се оказа толкова бездарен,че се наложи от Посолството да назначат Делян Магнитски за шеф.За Мъпет Денков остана ролята на кукла,която да подскача на сцената и забавлява публиката.
192
0
 
4
 
! Отговори
тулуп преди 7 месеца
ОСТАВКА !!!!
191
0
 
4
 
! Отговори
уу преди 7 месеца
Управлението било на дедоденко???
190
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Петков - врагът на човешкия род
189
1
 
8
 
! Отговори
туз преди 7 месеца
ЕЙ кирка изчезни и не се показвай повече ? Народа не те иска КИРКА!!!!!!!!!
188
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Плъхито нямал алтернатива? Да, друга такава маирионетка и мижитурка трудно биха намерили друг като него. Факт.
187
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Я КИРЧО ХАРВАРДСКИ ОБЯСНИ НИ ЗНАЧЕНИЕТО НА ДУМАТА ALTERNATIVE - СЪВПАДА ЛИ СЪС ЗНАЧЕНИЕТО НА ДУМИТЕ СГЛОБКАТА И НЕКОАЛИЦИЯТА??!...
186
4
 
15
 
! Отговори
Въпросчета преди 7 месеца
Тагарев е работил без пари за Украйна, а сега му плащаме добре всеки месец, за да изхарчи парите на българите и да изпраща безплатно оръжие на приятелите си. Затова Кирчо хвали академика.
185
4
 
11
 
! Отговори
Марчето и академика преди 7 месеца
Прав си Кирчо. Друг няма да предаде народа толкова нагло за 6-7 апартамента и погалване по кратуната ми. Нали съм академик обичм да ме хвалят и да не ми противоречат.
184
2
 
12
 
! Отговори
Финансист преди 7 месеца
Той може и да се справя, но хората го псуват. Дори и депутатите от поредното им НС. А причината за това е толкова проста. Той, дори и да е академик, не е работил нито ден в бизнеса, а са му дали да управлява цяла държава. Промяната е повече от очевидна. Вместо Борисов, псуват Денков. Честита 2024 г. Дори и да няма бюджет, аз си имам.
183
5
 
23
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 7 месеца
Алтернатива винаги има, просто Поредните Продажници на Кирчо няма да са част от нея.
182
6
 
27
 
! Отговори
Алтернатива преди 7 месеца
има.............президента Румен Радев, БСП, "Възраждане", ИТН на Слави Трифонов............Кирчо, стига си лъгал, канадски мошеник и лъжец си ти!!!
181
3
 
27
 
! Отговори
??? преди 7 месеца
Кирчо, защо излъга, бе??Нали нямаше да правите коалиция с ГЕРБ и ДПС??Един канадски мошеник си и ти, и оня ококорения финансист също е един лъжец и крадец като теб..............мястото ти е в затвора..............и на теб, и на Асен, и на Мустафата!!!!