Зоран Миланович: Арестуваните от Атина футболни фенове са военнопленници

Колко гърци са арестувани, попита той
15 авг 2023 16:30, Нели Христова
31
Зоран Миланович: Арестуваните от Атина футболни фенове са военнопленници
Снимка: БГНЕС

Президентът на Хърватия Зоран Миланович прави провокативни изявления и се опитва да се намеси в гръцкото правосъдие по отношение на 101-те хърватски хулигани от Динамо Загреб, които бяха арестувани в Атина след убийството на фена на АЕК Михалис Кацурис, съобщи "Та Неа".

Миланович изрично каза, че хулиганите убийци са третирани като военнопленници и че гръцките власти ги разделят в различни затвори, за да бъдат "бити и изнасилвани".

"Това не е върховенство на закона. Тези хора бяха третирани като военнопленници. Ако бях министър-председател, щях да се замисля какво бих направил. Не е просто. Това граничи с военното право. Те са третирани като пленена единица", каза хърватският президент.

"Мога да посоча причините, защо това се случи точно в Гърция и какво може да получи Гърция от УЕФА и защо е важно за тях да прехвърлят отговорността на 100-те хървати. Колко гърци са арестувани?", продължи Миланович.

Дори след пет дни на задържане на фенове без обяснение, гръцките власти не успяха да установят кой е отговорен, но всички те бяха задържани, добави той.

"Имате пет дни, за да отделите бунтовниците от група хора и да ги поставите в ареста и да ги разпръснете из цяла Гърция, за да ги биете и изнасилвате. Идеално, това е Европейският съюз", каза хърватският президент.

Миланович продължава с провокациите, като казва, че задържането на 5-10 от над 100-те фенове би било добре, но не е честно всички те да бъдат пленени.

"Не можете да държите сто души в ареста пет дни. Тези пет дни ви дават огромна свобода на преценка да видите какво се е случило и тогава те са хора и граждани, които имат права", добави той.

Хърватските фенове и граждани "се третират като вредители в Гърция", продължи хърватският държавен глава.

"Това няма нищо общо с демокрацията, със зачитането на правата на човека. Ако ЕС е такъв днес, по-добре е да не съществува", заключи Миланович.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Забранен е бил за фенове мача.Тия обаче са дошли и организирано са нападали хора по улиците.Дори и хора, които нямат отношение към мача. Естествено, че в затвора - къде да ги пратят?Нали са много корави - там при престъпниците им е мястото.То тва са животни
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Турците най-редовно оправят гръцките комунисти .
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Браво на гърците. Хърватските неофашисти заслужават концлагер.
27
0
 
6
 
! Отговори
me 2 преди 8 месеца
Хърватските футболни фенове се присъединяват към движението "me 2" и заявяват че искат обезщетение от по 1.90лв на човек, защото преди са били като 10 стотинки отзад, а сега са като 2 лева!
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този говори като типичен сръбски русофил. Не им е лесно и на хърватите.
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ми и в Бг ги биха некви оранжеви гръцки хулигани.Даже и клипчета имаше как двама ушеви държат един аранжев а трети го рита по за*никът.И гръцките простаци са същите *** като всички останали.
24
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До АнонименА какво е Византия ? Може би Пакистан ?
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво си мислят,че правят нападайки хора в чужда държава,ако не е нещо подобно на военни действия.Изглежда така се действа със самозабравилите се и ненаказани агресивни фенове и не само!
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 21В исторически план не сме видели нищо добро от гърците. Освен ако робството не ви се вижда нещо хубаво)))И кога бехме под гръцко робство?Ако визираш Византия това не е Гърция и няма българи роби на гърците.Самите византийци са се наричали ромей ,а не гърци и всички етноси са били равноправни.
21
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ТУРЦИТЕ НАЙ-ДОБРЕ СЕ ОТНАСЯТ С ГЪРЦИТЕ
20
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В исторически план не сме видели нищо добро от гърците. Освен ако робството не ви се вижда нещо хубаво. А тва че друсате кючеци в гръцките кръчми и си мислите че сте европейци е друг въпрос.Факт е че Гърция е една от най-скапаните дъжави в ЕС. Пред БГ разбира се. Не ги знам хърватските престъпници сигурно са много страшни щом футболните им фенове ги държат с вързани ръце,крака и очи в тъмни мазета по една седмица.Знам че ако полицията в Хърватско направят същото на гърци писаците ще са вселенски
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Само да вметна ,този Зоран Миланович е върл фен на Путин и ....РСМто.Супер нагъл и безочлив тип ,на снимката си му личи.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В България футболните фенове се опитваха да ги ползват за политически игрички и все още го правят. Готови групи за протести. Голяма грешка. И ще го отнесе някой политик, с техните си камъни по техните си глави. Развалят само удоволствието от спорта ултрасите, трябва да си носят отговорността, независимо кой политик обслужват.
17
0
 
18
 
! Отговори
М преди 8 месеца
Мен ми е кеф, че Хървите са си намерили майстора.
16
0
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 8 месеца
Тоя нещо се е объркал. В Гърция няма "мили очи" Познавам 3-***. Двамата таксиджии. Качили някви "клиенти" от България за Солун. По 10 години пандиз. Третия за дрога 12 години кауш.
15
1
 
17
 
! Отговори
Разбирача преди 8 месеца
Така е югославяните с голямото самочувствие сега ще стягат бузките в зандана и ще се върнат в Хърватска женски гълъби.
14
12
 
9
 
! Отговори
Право в десетката преди 8 месеца
Ако ЕС е такъв днес, по-добре е да не съществува"
13
0
 
21
 
! Отговори
Изпраните гащи преди 8 месеца
до 8мицата, говориш неща, които не разбираш, мой. Гръцки съд осъди 7 човека за убийство на фена на Ботев, само това ще ти кажа..Гърция има сигурно най-строгите закони за футболно хулиганство, преди 2 години осъдиха седем човек на доживотен затвор, пак за убийство на фен..Затова мисля, че хърватските Bad Blue Boys вече са едни наакани Good Blue-Ass Girls, сигурно половината ще получат поне по 10 години и нагоре...
12
3
 
11
 
! Отговори
Клаус Тро Фоб преди 8 месеца
Да излизат от ЕС! До оня ден реваха да влязат, сега не му харесва! Ами чао и до нови срещи... с гърци ... в някой затвор ;)
11
1
 
10
 
! Отговори
Джафер Ваньович преди 8 месеца
Екскурзия с Хепи Енд! Хахахахаха! Зад всеки добър Хърватин стой по един натопоpчен грък! хахахахахаххах