Емили Тротинетката излиза от ареста срещу 1500 лева гаранция

Решила да запише да учи икономика
11 май 2023 11:35, Нели Христова
94
Емили Тротинетката излиза от ареста срещу 1500 лева гаранция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Пловдивският районен съд пусна под гаранция в размер на 1500 лв. Даниел Йорданов, известен и като Емили Тротинетката. Днес той направи втори опит да излезе от ареста, където се намира от 5 април, заради здравословното си състояние. Тротинетката беше арестувана заедно с Тодор Чалъков-Куката и Петко Караилиев-Чеченеца, след като заснеха клип в Пловдив, в който държат момче със специални потребности вързано на каишка като куче и му подхвърлят различни предмети.

Тримата са обвинени в хулиганство на публично място. На делото пред втората инстанция Емили Тротинетката плачеше и обясни на съда, че е направила два опита за самоубийство, пишат от "24 часа".

“Даниел не се чувства добре. Представила съм медицинска документация, която показва, че състоянието му не позволява да пребивава в ареста”, заяви адвокатката на Емили Анелия Райчева пред съдебната зала. Като довод защо клиентът ѝ трябва да бъде освободен тя посочи и чистото съдебно минало.

“Съжалявам, чувствам се виновна, промених се в ареста. Повече няма да се снимам в клипове и да припарвам до такива хора. Решила съм да запиша да уча Икономика с география в университета във Варна. Не съм престъпница. Никого не съм правила на никого лошо, аз не съм такава”, каза Емили пред магистратите. Добави, че си е взела поука и помоли да бъде освободена. “В ареста не се чувствам добре, постоянно депресии, мисля за самоубийство. Ако нямаше хора, които ме чакат навън, можеше да не съм сред вас”, посочи тя.

Прокурорът Веско Ириков счете молбата за неоснователна. Според него за единият месец, през който Тротинетката беше задържана, не са събрани доказателства, които да разколебават мотивите за определянето на най-тежка мярка.

"Относно представените аргументи за психичното състояние на Йорданов, намирам същите за ирелевантни. Особеностите на половото самоопределяне на Йорданов нямат нищо общо с престъплението, за което е обвинен", обясни прокурор Ириков.

След като изслуша страните, съдия Васил Тасев прецени, че няма реална опасност Емили да се укрие или да извърши ново престъпление и определи размера на гаранцията. Решението подлежи на обжалване в 3-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Емили е мъжко момиче, ще свикне в затвора.
69
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С икономиката се е размечтал, да реди конструктори ще е по-подходящо за интелекта му.
68
4
 
17
 
! Отговори
Моше преди 1 година
Лисичи припадъци. Съобщете ни и кога Чеченеца се е разплакал и поискал да сложи край на живота си от нечовешкото отношение на лошите полицаи към нежната му психика. Да готви и той 2 бона и да го пускат да ходи при мама си.
67
4
 
17
 
! Отговори
Романов преди 1 година
Продължавай с опитите за самоубийство, може и да успееш!
66
1
 
10
 
! Отговори
Доктор Иванов преди 1 година
Да идва веднага при мен в мед.центъра на Слънчака да и закърпя халката, имам опит с британски туристи които си гърмят пиратки в ануса.
65
1
 
17
 
! Отговори
Първо преди 1 година
Не е Емили, а е Емил ! А това, че пускат луди да се разхождат свободно по улиците, е безотговорно и опасно за обществото !
64
1
 
12
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Значи вече го/я очаква куршум... Жалка история
63
0
 
16
 
! Отговори
в очакване преди 1 година
гала да покани ТОВА на кафе да ни разкаже за мъките си в ареста :)
62
2
 
11
 
! Отговори
123 преди 1 година
Тази грешка на природата ще си намери съвсем скоро "майстора"....
61
3
 
27
 
! Отговори
Котка преди 1 година
Има едно положително нещо в статията - знаем името на тоя, който пусна създанието. Съдия Васил Тасев, ще запомним името ви. А вие запомнете, че ако то нарани някого, сте лично отговорен за това.
60
4
 
21
 
! Отговори
Бай Иван с големия преди 1 година
Закривай тая държава и пали от четирите краища! За нищо не става....
59
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"И с тротинетката, Фиуу!"
58
0
 
6
 
! Отговори
бай Иван преди 1 година
Мойсей не хареса това, няма да може да разцепва морето на две :D
57
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
решилА?? а пишлeто не Я ли прави решил?
56
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега е момента да се кандидатира за премиер... Ще е по интересна от "боса по асфалта"...
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименНе, Д - то
54
2
 
17
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 1 година
И от ареста - направо на дълга почивка в СПА курорта в Курило, със специално оборудван транспорт - микробус с много мек интериор, чисто нова дълга рокля с неудобно дълги ръкави, стилно колани няколко броя, ... :)
53
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да.. Пред съда хленчи и разправя "Никога не съм правила на никого лошо, аз не съм такава" а иначе "при един скандал наръгах баща си с нож"... И тия са я пуснали под гаранция? Не виждат ли, че оценката и за "лошо" е погрешна щом смята, че да наръгаш някого с нож не е нищо лошо?!? Това същество е опасно за обществото! Не трябва да го пускат под гаранция!
52
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко цитати от Даниел Йордановв още преди излагацията в Пловдив.... "Аз се казвам Емили и ще осъдя България в Страсбург!!!"..... "Мраззя родителите си - радвам се, че са мъртви! " ..... "Родителите ми даваха много малко джобни"..... "При един скандал наръгах баща ми с нож - той си го заслужаваше!!! ".... И ние допускаме това същество да кара тротинетка и мотор Yamaha R1 по пътищата?!?! Какво чакаме- трагедия с жертви ли?!? Или в затвора или в психодиспансера, но не и на пътя!!!!
51
2
 
15
 
! Отговори
ППДБЛГБТ във възторг преди 1 година
Браво!! Бърѫе ППДБЛГБТ да го кан́ят и да го пускат за кандидат премиер. Да не останат по-назад от ГРОБ.