Животът във Великобритания спира за погребението на Елизабет ІІ

Крал Чарлз ІІІ лично постанови днешният ден да бъде неработен
Обновена: 19 сеп 2022 11:14 | 19 сеп 2022 11:14, Елка Василева
34
Животът във Великобритания спира за погребението на Елизабет ІІ
Снимка: БГНЕС

Обединеното кралство ще работи на забавен каданс този понеделник. Денят обещава да е исторически, с изключителната церемония за погребението на кралица Елизабет ІІ, която почина на 8 септември след 70 години управление. Обществените услуги, големите магазини и много търговци на дребно ще останат затворени през днешния ден, който е неработен в страната, информира телевизия Бе Еф Ем (BFMTV).

Още по темата
Миналата седмица новият крал Чарлз ІІІ лично постанови днешният ден да бъде неработен, но последната дума ще имат работодателите, отбелязва "Скай Нюз" (Sky News). Много магазини и ресторанти обаче вече обявиха, че няма да бъдат отворени днес. Сред тях са известни марки като "Сейнсбърис" (Sainsbury's), "Аргос" (Argos) , "Алди" (Aldi), "Лидъл" (Lidl), "Теско" (Tesco) и "Маркс енд Спенсър" (M&S).

Прочутият луксозен магазин "Хародс" (Harrod's) също няма да посреща клиенти, както и повечето търговски центрове във Великобритания. Други марки, които не са британски, сред които испанската "Сара" (Zara), френската "Л'Окситан" (L'Occitane) или шведската ИКЕА (IKEA), също ще спазят деня за почит към кралицата. Учебните заведения също остават затворени.

Нарушен въздушен трафик

Миналата сряда по време на тържествената процесия към Уестминстър Хол имаше закъснения и отмяна на полети. За днешния понеделник лондонското летище "Хийтроу" обяви, че 15 процента от трафика му ще бъде нарушен, което прави над 150 полета, по време на двете минути мълчание след погребалната церемония, по време на траурното шествие и след това, по време на частната церемония в параклиса "Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор.

"От уважение (към церемониите) полетите до и от "Хийтроу" ще бъдат променени, за да се избегне безпокойството от шума на определени места и в определени часове в понеделник", се казва в прессъобщение на летището.

Лондонската фондова борса също ще отдаде почит към кралското погребение и няма да работи днес. От друга страна, както посочва в. "Ле-з-еко", Лондонската борса за метали ще остане отворена - решение, което предизвиква гнева на брокерите.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой знае ли кой ще "забива" на роял-а???
24
2
 
9
 
! Отговори
Lina преди 1 година
А не само там - и по бг тв също. Ето сега петя дикова ще обяснява 2 часа защо харито, в униформа е имал 1 медал по - малко.Затаили сме дъх.
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а за измиращите от глад дечица в Африка и всички бедни страни с недохранени хора - НИЩО
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възмутен съм! Как така президента не организира във всички областни градове по един голям екран, за да могат милионите поданици на нейно величество (Бог да я прости) в колонията България да наблюдават изпращането й в последния й земен път!!!? Дано другия месец като се спомине най-големия приятел на България- президента Байдън всичко да е една идея по-организирано!
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кралицата ще се превърне в най-големия суперразпространител на Ковид пандемията досега.
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има такава приказка, за едно вкаменено кралство, където времето било спряло, както всички поданици, така и часовника на кулата.
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
неам търпение да изрекат - "Хайдееееееее разотивай са народе - панаиро СВЪРШИ." и всички жално ще изпият по десет бири у кръчметата, кибапчета, кифетета, а кръчмарите потриват доволно ръце от цялото "събитие", което ще помнят като напълнило им джобовете до края на годината
18
2
 
3
 
! Отговори
Венци касапина преди 1 година
Ха ха ха!А кога хуманоиди,пподчовеци и ввулгаропитеци ще си изливат нещастието си с гнъсни коментари по повод на Световно трагично събитие,ааа???
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Земята кога ше я спират?
16
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
друго си е като *** и балканците да нямаш уважение към никой. Нациста Путин не отиде дори на погребението на Горбачов, но на негов гръб децата му са по Монако, Френска Ривиера и Италия
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия англичани за половин месец ще се изкарат пари от туризма, кръчмарството, всякакви пробажби с лика на бабата колкото за 6 месеца от цялата година и ако могат сигурно и два месеца ще я разнасят, че ако позволяваха роднините й щеше да се направи и световно "турне" с ковчега и дрънкулките и чаршафите на него
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Gan ьо както винаги чупи т ъпо мера с неадекватни и просташки коментари, въпрос на манталитет, не случайно е последен по покупателната способност в Европа.
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради магарето живота е спрял, ти да видиш :))) От тези *** нищо не зависи, естествено се възползват от данъците на обикновенните англета :)))
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Таз не се ли разложи ве... А разправят, че по времето на куманизъма имало пропаганда... ===)))
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пфу - да няма човек един хляб откъде си купи и една боза да изпие
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Покойната е кралица на Великобритания. Тамошният народ е решил да я почете. Ако беше решение само на управляващите, нямаше да има такива километрични опашки за поклонение, нито такова огромно шествие по улиците, нито тротоарите щяха да са така изпълнени с народ. Затова недоумявам, няма ли си друга работа този, който от 11 дена седи тук от сутрин до вечер, за да пише глупости. Когато и да влезеш в сайта, той е дежурен в коментарите към материалите за кралицата. Добре ли е с главата този човек?
9
5
 
13
 
! Отговори
???? преди 1 година
Някой вярва ли ,че 11 дена в тоя ковчег има труп?
8
3
 
16
 
! Отговори
Пожелание преди 1 година
Хайде вече да я погребват, че тотално ни писна само с нея да ни занимавате! Бог да я прости, да почива в мир, ама едва ли не целият свят е цъфнал и вързал и единственият проблем е *** на Елизабет. А да, тя на мен не ми е никаква, още по-малко кралица...
7
2
 
6
 
! Отговори
2346 преди 1 година
За сметка на това верига от 400 кръчми ще работят,за да може хората,които не могат да си платят телевизия да гледат погребението там.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това означава ли и спиране на нападенията с ножове и киселина?