4 неща, които се променят в тялото, ако намалим яйцата

Ще сме по-малко подути
27
4 неща, които се променят в тялото, ако намалим яйцата
Снимка: Istock

Няма съмнение, че яйцата са една от най-полезните храни за нашето здраве. Те ни осигуряват витамини Е, А, D, каротиноиди, холин, калий, селен и други хранителни елементи. Консумацията им се свърза с укрепване на костите, подобряване на концентрацията, укрепване на имунитета, мозъчната функция, подпомагане на отслабването, изграждане на мускулна маса и други.

Нови изследвания обаче показват, че може да е по-добре да заменим яйцата с други храни, които включват същите видове хранителни вещества, необходими за нашето тяло, пише забавният сайт Bright Side.

Какво се случва в тялото, ако намалим консумацията на яйца?

1. Яйцата сами по себе си могат да причинят запек

Ако напоследък страдате от запек, замислете се колко често и като количество колко яйца консумирате. Яйцата са много богати на протеини, но не съдържат никакви фибри, които подпомагат храносмилането. Липсата на фибри води до появата на запек. Хубаво е яйцата да се комбинират с други храни, които ни осигуряват така важните фибри, като домати, спанак, краставици.

2. Баланс на холестерола

Яйцата са една от храните, с които ако не внимаваме, увеличаваме риска от покачване нивата на лошия холестерол, който води след себе си редица здравословни проблеми. Според западно проучване, изключването на яйцата от менюто, може да допринесе за по-дълъг живот, тъй като яйчният жълтък има високи нива на холестерол.

Учените смятат, че без значение на каква възраст сме, ако консумираме повече яйца, може да увеличим риска нивата на холестерола да излязат извън баланса. От друга страна, изследователите смятат, че ако консумираме по 1 яйце на седмица, този риск се намалява.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: яйцахолестеролзапек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Или ги правя бъркани с кашкавал, сирене и масло, или ги варя, режа ги докато са топли и им слагам малко масло на жълтъците. Стават много вкусни.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 19Яйцата как ги ядеш - пържени, варени?
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Кето съм от време оно. Холестерол нямам, всичко ми е отлично, ковид карах 2 дни. Кето основно с животински мазнини и охладено месце, пасло на воля. Ям по 5 яйца на ден. Показателите ми за холестерол са отлични. Не ям повече от 20 грама въглехидрати на ден, а самите ми въглехидрати са зеленолистни и зеленчуци.
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди години имаше статия за 117 годишна жена в Италия, която от едни 70 години само ядяла сурово яйце за обяд и готвено яйце за вечеря. Диетата й била наложена от лекари от времето на втората световна война заради здравословни проблеми, които имала тогава. Пък виЙ вЕрвайте на твзи специалисти, дето ви казват да ядете по едно яйце на седмица. Навремето имахме кокошки и ядях по 3 яйца на хранене. Сега имаме кокошки от скоро свободно пасящи и много щастливи. И ядем яйца собствено производство.
11
11
 
2
 
! Отговори
фейк.бг преди 1 година
през живота си не съм ял яйца
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гллупости на търкалета, както винаги от някаква псевдожурналистка. Не се подувате от яйцата, напротив. Подувате се от: сол, бърза храна с натриев глутамат (преработени меса, колбаси, инжектирани, "окрехкотени", "сочни", "мариновани"), консервирана храна, бобови храни (боб, леща, грах, нахут), зърнени храни (пшеница, овес, хляб, трици, корнфлейкс). Затова спрете хляба, кокосовите сирена със сол, саламите и триците.
9
1
 
24
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Глупости отречени от съвременната диетология
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да пипате яйцата че ще ставаме на кълбета.
7
0
 
36
 
! Отговори
Всъщност... преди 1 година
...яйцата са една от последните пълноценни храни с най-ниско повлияване от химическите бомардировки, прилагани във всички останали области - от зърнениете култури, до месата. Причината за това е елементарна, природата е защитила яйцата по най-добрия начин, дори носачки, тъпкани до гуша с антибиотици, не показват съществени отколнения в биопоказателите на снесените яйца. Затова е целият вой срещу тази суперхрана - тя е евтина и достъпна, а това намалява печалбите на монополистите ...Яжте яйца!
6
4
 
19
 
! Отговори
Онзи преди 1 година
Аз пък си ям около 20 яйца на седмиица и нищо ми няма. Даже преди три месеца си правих изследвания, по настояване на моя приятелка, медицинско лице, и всичко беше в нормите. На 43 съм с диабет от три годишен.
5
1
 
18
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 година
Яйцата отговарят за тестостерона. Ако си намалите яйцата с две, ще ви се промени окосмяването и тембъра.
4
3
 
28
 
! Отговори
Хахаххахаххаха преди 1 година
Яйцата беше доказано преди време, че нямат отношение към холестерола :) Време е на списвачката да ѝ намерите ново поприще!
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ако има само бира без суджук?
2
3
 
23
 
! Отговори
Асан преди 1 година
4 пържени яйца със суджук и 2 бири :)))
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иде глад.