Петима украинци са убити от руската армия

Те се опитали незаконно да преминат границата
21 фев 2022 17:07, Нели Христова
129
Петима украинци са убити от руската армия
Снимка: БГНЕС

Руската армия съобщи, че е убила 5 "диверсанти" от Украйна на руска територия, съобщава АФП.

Русия твърди, че петимата украински войници са убити при престрелка по границата. Москва твърди и че нейните сили са унищожили и два бронетранспортьора.

Развитието на събитията идва на фона на продължаващото изостряне на ситуацията в отцепническите райони на Донбас, Донецк и Луганск, които съобщават за засилен обстрел, минометен огън, снайперистки и саботажни атаки от страна на украинските сили. В петък отцепниците мобилизираха резервите си и обявиха евакуация на цивилното население в Русия.

Петимата членове на украинска диверсионна група са били убити от руските войски и силите на ФСБ за охрана на границата, след като са се опитали незаконно да преминат руската граница, съобщи пресслужбата на Южния военен окръг на Русия. Посочва се, че инцидентът е станал на границата между Украйна и руската област Ростов.

Твърди се, че по време на боевете две бойни машини на пехотата на украинските въоръжени сили са се опитали да приберат диверсантите, но са били унищожени с помощта на противотанково оръжие, след като са преминали на територията на Русия.

По данни на военните, руските войски и граничари не са претърпели загуби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
4
 
21
 
! Отговори
ОФ преди 2 години
Кремъл провежда заседание на Съвета по безопасност на РФ. Путин призова събралите се да обсъдят признаването на ДНР И ЛНР. Президентът на Русия Владимир Путин обеща да обяви решението по въпроса за признаването на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики по-късно тази вечер.
87
11
 
27
 
! Отговори
нднс преди 2 години
украинските бандеровци трябва да се унищожават
86
0
 
26
 
! Отговори
Ром"с преди 2 години
Тази вечер Кремъл ще признаее ЛНР и ДНР за независими(омръзна им и да бъ и това ще реши проблема с Донбас,но проблема смежду Русия и ЕС и САЩ ,ЩЕ СЕ задълбочи и това нищо хубаво няма да донесе на света ,включително и на нас.
85
11
 
6
 
! Отговори
Отговор на До Това.. преди 2 години
До До Това се знае За това питай Путин. И аз се питам защо иска да заграби всичко наоколо но не мога да отговоря. Всъщност единственото предположение е че нещо му хлопа.
84
3
 
6
 
! Отговори
Неискаш мира преди 2 години
Ей ти две гранати!
83
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе мирно седяло
82
20
 
10
 
! Отговори
мнение преди 2 години
Сега, нищо не сте разбрали. Значи, руснаците са влезли в Украйна, убили са няколко украинци и унищожили две бронирани машини. После са натоварили убитите в тези машини и на буксир да закарали машините в Русия.... толкова е просто и ясно, чиста руска провокация, дори от Вашингтон се вижда
81
2
 
4
 
! Отговори
До Това се знае преди 2 години
И за какво им сме..знаеш ли отговора или си дрънкаш на китарата.. Таквиз като нас и да им подариш на руснаците ,то те ще се откажат.
80
5
 
9
 
! Отговори
Разузнаване с бой преди 2 години
Тия херои- разузнавачи са отнесли боя! Сга са част небесната двух-сотня!
79
1
 
9
 
! Отговори
до 76 преди 2 години
До М да аЗащо ти са снимки и имена? Познати ли търсиш?
78
9
 
11
 
! Отговори
Q преди 2 години
При нарушаване на държавните граници,какво друго да се очаква ..естествено е ,че ще ги ударят..Някои колеги навярно искат да бъдат посрещнати с хляб и сол..а то иначе са много лоши тези руснаци,нали?))
77
2
 
10
 
! Отговори
Последни новини преди 2 години
Петимата диверсанти са били предвождани от Роската и са били изтъкнати блогери в днес бг и други социални медии, водещи активни разяснителни мероприятия срещу руската агресия.Мир на праха им.
76
23
 
10
 
! Отговори
Провокации преди 2 години
Долни руски провокации. Обградиха Украйна от всякъде с войска и сега ни разправят, че украинците искали война. Толкова за загубени ли ни смятате? Точно сега това е последното което ще искат украинците.
75
6
 
12
 
! Отговори
Хероите са нааахаха преди 2 години
Вече в Уркаина не се споменават Донбас И Луганск. Явно вече разбират накъде отиват нещата! Руснаците могат да се примирят съ няколко неработещи със запада банки.
74
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждали ли сте дебел руснак? А слаб американец? (Без да броим тези на които им зависи от професията.) 100 000 американците са починали по официални данни само от наркотици за 2021г. САМО. :)
73
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждали ли сте дебел руснак? А слаб американец? (Без да броим тези на които им зависи от професията.) 100 000 американците са починали по официални данни само от наркотици за 21г. САМО. :)
72
24
 
7
 
! Отговори
Това се знае преди 2 години
Руснаците са убийци. Добре, че сме в НАТО. Иначе и на нас ще налетят.
71
4
 
4
 
! Отговори
100% фак нюз преди 2 години
Това във в-с "Комедиант" или "Диверсант" го прочетоха?
70
10
 
9
 
! Отговори
Рашка с чашка преди 2 години
Каква полза имат украинците да започват война която ще загубят? От друга страна се сещам как започва Зимната война между Финландия и СССР през 1939 година. Финландците уж нападат съветски граничен пункт.
69
2
 
4
 
! Отговори
Глас от тъдява преди 2 години
Гаубиците на автопилот ли са отишли да приберат диверсантите