Десетки жертви на масови стрелби за две години в САЩ

Кръвопролитните атаки са повече от десет
Обновена: 4 авг 2019 21:50 | 4 авг 2019 21:45, Веселина Йорданова
28
Десетки жертви на масови стрелби за две години в САЩ
Снимка: БТА

Асошиейтед прес предлага списък на някои от най-кръвопролитните масови стрелби в САЩ през последните две години.

- 4 август 2019 г.: Нападател с бронебойна жилетка убива девет души в Дейтън, щата Охайо. Застрелян е от патрулиращи в района полицаи.

Още по темата
- 3 август 2019 г.: Нападател открива огън в търговски център в Ел Пасо, щата Тексас. Убити са 20 души, а 26 са ранени.
- 31 май 2019 г.: Дългогодишният общински служител ДеУейн Крадък открива огън в сграда с административни служби на Вирджиния Бийч. Убива 12 души и ранява още няколко, преди да бъде застрелян от полицията.
- 15 февруари 2019 г.: Гари Мартин убива петима свои колеги в завод в Орора, щата Илинойс, по време на дисциплинарно заседание, на което е бил уволнен. Ранява още един колега и петима полицаи, след което е застрелян от полицията.
- 7 ноември 2018 г.: Иън Дейвид Лонг убива 12 души в бар с кънтри музика в Таузънд Оукс, щата Калифорния, след което се самоубива. Лонг е бил морски пехотинец в Афганистан.
- 27 октомври 2018 г.: Робърт Бауърс е обвинен, че е открил огън в синагога в Питсбърг, щата Пенсилвания, по време на сутрешна служба на шабат. Убива 11 души и ранява още няколко. Това е най-смъртоносното нападение над евреи в историята на САЩ.
- 28 юни 2018 г.: Джаръд Рамос убива петима служители в офиса на вестник "Капитал газет" в Анаполис, щата Мериленд. Според властите Рамос е изпратил заплашителни писма във вестника преди нападението.
- 18 май 2018 г.: Димитриос Пагурцис открива стрелба в гимназия в Санта Фе, щата Тексас. 17-годишният нападател убива осем ученици и двама преподаватели и ранява 13 души. В училището са намерени взривни вещества.
- 14 февруари 2018 г.: Никълъс Крус застрелва 17 ученици и преподаватели в гимназия в Паркланд, щата Флорида. Това става най-смъртоносната масова стрелба в гимназия в историята на САЩ.
- 5 ноември 2017 г.: Девин Патрик Кели, който е бил уволнен от военновъздушните сили след присъда за домашно насилие, убива над 20 души в църква в Съдърланд Спрингс, щата Тексас.
- 1 октомври 2017 г.: Стивън Падок открива огън по посетители на музикален фестивал на открито в Лас Вегас от 32-ия етаж на хотел-казино. Убива 58 души и ранява над 500, след което се самоубива. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
внимателно преди 4 години
Ако внимателно съберете броя на убититите в САЩ /400 000 000 жители/от обсебени от проникващи масови убиици въоръжени ще видите че броя им е с пъти по малък отколкото убитите в БЪлгария/5 000 000/ чрез инсулти ,инфаркти и рак причинени от хлор токсични канцерогенни води продавани вместо лечебна питейна вода от ВиК..Данни са убитите с инсулти,инфаркти и рак вземете от статистиката..
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бар-дак обама,като узакони,сатанизма,кой праим
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В една луда полицейска държава.Какво друго очаквате да се случва?-:)
18
1
 
2
 
! Отговори
Yudeo= fahist преди 4 години
Neka potunat v skrub i mizeriya...TRUMP I LOBITATATA SHTE PREVURNAT AMERIKA V POJARI @ EU I RUSIYA NAD VSICHKO
17
0
 
1
 
! Отговори
Пустиняк преди 4 години
Е, нема ли сред тези терористи поне един мюсюлманин или мехиканец, а само белички нео-нацисти от на бай Тромпи най-верните фанатици! Да беха мигранти, да ги спре, ама с тези домашно отгледани терористи, на Тръмп не му остава друго, освен да пише туитове с молби към бог!
16
3
 
4
 
! Отговори
Кажи честно преди 4 години
Наистина ли има тъ па нари, които да вярват на тези глупости? Американците си ги инсценират сами, за да обезоражат населението, защото ако знаеше какво ги чака, отдавна да са взривили правителството...
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пропуснали сте масовата стрелба миналият уикенд в Гилрой щата Калифорния.4 жертви и поне 13 ранени.
14
0
 
5
 
! Отговори
2PAC преди 4 години
Това "Бронебойна жилетка" нещо като "брониран пистолет" ли е ?
13
2
 
2
 
! Отговори
Според световните ТВ преди 4 години
В Индия в над 100 населени места от 3 месеца няма регистрирано новородено момиче просто ги абортират или ги убиват....Задават се милиони бъдещи хоменца и онанистчета- харе кришна ,яма няма на шепата да го надяна.
12
3
 
2
 
! Отговори
Психолог 1 ви курс преди 4 години
По принцип в извън служебните лица къси нарезни оръжия носят само комплексари,престъпници,мръднали и меките китки.Гладкоцевните пушки са достатъчни за дома и вилата ,но да се движиш с пистолет из града си е психопатия или просто малък,тънак ....IQ...
11
12
 
2
 
! Отговори
Коджабашев преди 4 години
Народа изперкал ,но пак са по добре от Изтока в Китай се нападат с ножове и скачат от етажите самоубиствата са масови масови са и нападенията с нож над минувачи,в Русия пък 14 000 са само жертвите от домашно насили на година 10 хиляди от които са жени -нема как не са джендару рускитер мужики здраво налагат.В Африка болести ,мизерия и глад при арабите некви закони от 13ти век ....Та в тоя ред на мисли ЕС и България са всъщност едно доста добро и нормално място за живеене...
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да време е САЩ да си кусат от тяхното лекарство геноцид 2000.А защо имало жертви ми нацизма расизма и комунизма и черния и белия самл до това водят.
9
1
 
17
 
! Отговори
До 6: преди 4 години
Не си прав. В последните години броя на ловджиите се увеличи неимоверно, всеки който се докаже като бизнесмен може да си вземе разрешително за оръжие, а всички пенсионирани полицаи и военни имат пистолети. Плюс незаконното оръжие, което се разнася около оръжейните ни заводи. По мои груби сметки има най-малко 500 000 човека с оръжие в България.Нашата народопсихология не е като на тези в САЩ да излезеш на къра и да започнеш да гърмиш в училища и детски градини. Ние сме друг тип хора.
8
5
 
0
 
! Отговори
До8 преди 4 години
Т'ролей в Северна Корея как ще е ако имат оръжие?
7
2
 
11
 
! Отговори
Хохо преди 4 години
Кой пак е виновен ...? Ами самите американци..всичко пак ще отмине до следващия път и така до безкрай..
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При капитализма е така... Жертви бол... Свиквайте...
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
7 ранени при масова стрелба в Чикаго.
4
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако при нас е разрешен такъв режим за притежание на оръжие,не ми се мисли какъв ще броят на жертвите!
3
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във САЩ хората могат да се трепят в Русия сетрапа Путин е отнел на хората правото да се трепят, Путин да подаде оставка.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съвсем нормално за САЩ.