Може ли гел маникюрът да съсипе естествените ви нокти?

Ето всичко, което трябва да знаете за популярната тенденция
10
Може ли гел маникюрът да съсипе естествените ви нокти?
Снимка: iStock

Маникюрът с гел лак стана невероятно популярен, като вече е най-предпочитаният и желан избор в много салони. От блестящи дизайни до класическия френски стил, вашите нокти със сигурност могат да направят изявление. Освен това гел лаковете могат да издържат до четири седмици и да осигурят хубаво, лъскаво покритие без белене или начупване. Но може ли маникюрът с гел лак да съсипе естествените ви нокти? Ето всичко, което трябва да знаете.

Какво е гел маникюр?

Маникюрът с гел лак е вид маникюр, който използва лак на основата на гел и обикновено изисква LED или UV лампа за фиксиране на лака. Той е по-траен от обикновения лак. Маникюрът с гел изглежда подобен на традиционния, но допълнителните предимства включват удължена дълготрайност, подобрен блясък и по-здраво усещане на ноктите. Освен това, красотата на гел маникюрите се крие в тяхната всеобхватност – всеки може да им се наслади, независимо дали ноктите му са къси или дълги.

Цялата статия можете да  прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: гел лак
Още от Свободно време.
Кои са знаците, че той ви смята за единствената?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ноктите ги прецаква единствено свалянето на гел лака с пила. Колкото и да е добър маникюриста това е най-агресивната процедура и няма, как да не увреди ноктите. По-щадящо е да се маха с накисване, но в салоните няма, кой да ви чака толкова време и е по-бързо и лесно да се маха с пила.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Силикон, найлон, филъри, гел лак, изкуствени коси, изкуствени жени. Да се съсипват, всеки отговаря за себе си.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ноктите са изградени от влакнести белтъци като кератин. Всичко което взаимодейства химически с кератина води до съсипия.
3
2
 
5
 
! Отговори
Отвратителен лак преди 3 седмици
Унищожава не само ноктите а и здравето!
2
2
 
8
 
! Отговори
Ели преди 3 седмици
Разказа ми се играта на ноктите с този гел. И то при добра маникюристка, която печели непрекъснато конкурси в средата си. В момента съм на обикновен лак, не е толкова удобно като с гела, но поне ужасната болка я няма. Намерих лак, който ми издържа седмица.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ацетонът е отрова за черния дроб. Прониква през кожата. УВ лакът, както и слънцезащитния крем съдържат опасен за здравето реагент Бисфенол!