Протеин на прах - как да го изберете

Всичко за протеина на прах - от животински до растителен
11
Протеин на прах - как да го изберете
Снимка: iStock

В един идеален свят всички щяхме да изчисляваме щателно своите макроси и да приготвяме идеално балансирани ястия три пъти на ден. Но в действителност много от нас имат начин на живот с оскъдено свободно време, който редовно включва хапване на крак или в движение, което прави предизвикателството да се консумират точните количества хранителни вещества още по-трудно. Примерен случай е протеинът.

Известен като градивния елемент на тялото, протеинът е от решаващо значение за растежа и възстановяването на тъканите като мускули, кожа, коса и органи. Но той прави много повече от това. Протеинът също играе важна роля в хормоналната регулация, имунната функция, производството на енергия и поддържането на здравословен метаболизъм. Накратко, приемането на правилното количество протеин ви помага да се чувствате и изглеждате по най-добрия начин. Но какво количество е точното за всеки човек?

Обикновеният възрастен се нуждае от 0.8 грама протеин на килограм телесно тегло. Това обаче е без да се вземат предвид нивата на активност, различните болестни състояние, възрастта, бременността и кърменето - всичко това може значително да увеличи нуждите ви от протеин.

Бърз и лесен начин да увеличите приема си на протеин е с протеин на прах. Смесена в сутрешната ви овесена каша или в смути, една лъжица може да осигури приблизително 20 до 25 грама протеин в лесно усвоима форма. Но как да изберете най-добрата опция за вас? По-долу ви разкриваме всичко, което трябва да знаете за прахообразните смеси и как да ги консумирате по най-здравословния начин.

Какви са източниците на протеин на прах разберете от Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: протеин на прах
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Перниканец преди 4 седмици
до тея под мен: А в кое няма химия - месото ? кашкавала ? хляба ? пакетираните храни ? или си мислите, че плодове и зеленчуци са ОК. Мечтайте си.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
За тези химии няма смисъл да се дава и лев даже.
8
1
 
6
 
! Отговори
AAA преди 4 седмици
Не им яжте химикалите.
7
1
 
4
 
! Отговори
наДарена АйдеУлево преди 4 седмици
Я напишете и съставките на протеина,ако не ви е много неполиткоретно нек'си...
6
0
 
6
 
! Отговори
Муахаха преди 4 седмици
по-добре Яжте по Кило Печено Свинско Месо на Ден, като Мене!
5
2
 
8
 
! Отговори
за момите с мерак преди 4 седмици
и каки скучаещи - протеинови добавки от щедри зрели господа за сияйна кожа и ведро настроение че времето лети, а спомените остават
4
2
 
3
 
! Отговори
Малко физиология преди 4 седмици
Трябва да имат същото разглеждане като бялата захар. Най-добре да се забранят.
3
2
 
5
 
! Отговори
Малко физиология преди 4 седмици
В ябълката има захар. Ако в ядем, в кръвта ни попада захарта след като се разгради клетъчната мембрана. Бавно, за около час захарта минава в кръвта и няма проблеми. Активира се малко инсулин даже и да не се движим. Около петнайсетина грама за ябълка. Ако обаче изядем Та и белтъците, които не са опаковани естествено в липид грама няма захар, нещо, което не съществува в природата, а си е химически продукти, тази захар минава за минути в кръвта и все едно че някой удря панкреаса да дава инсулин.
2
3
 
2
 
! Отговори
Малко физиология преди 4 седмици
Белтъците винаги са прикрепени към мембрани или захариди. В естествената ни храна, месо, млеко, семена винаги са опаковани. Като се приемат, се отделят от тези опаковки и се разлагат за над 1-2 часа в тънкото черво. Може да усвоим около 20-30 гр белтък за едно ядене, около 4г на час.Белтъците на прах са чиста рафинирана химия. При това в кратка верига аминокиселини. Направени да се усвоят за минути. Получава се метаболитен шок.А молекулярния аргинин например произвежда азотна киселина в стомаха
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
1