Течният колаген ли е най-добрият избор?

Заслужава ли този колаген цялата слава, която получава
10
Течният колаген ли е най-добрият избор?
Снимка: iStock

Виждате добавки с колаген навсякъде. Те се препоръчват за подобряване на еластичността на кожата, намаляване на признаците на стареене, подобряване на здравето на косата и ноктите и запазване на мускулната маса, наред с други неща.

Добавките с колаген се предлагат на прахове, капсули, гел-капсули, таблетки, гуми и течна форма. Напоследък течният колаген, по-специално, беше рекламиран в социалните медии заради неговите предимства. Но дали тази форма е предпочитаният начин за получаване на колаген?

Какво представлява колагенът?

Колагенът е основен компонент на съединителната тъкан на тялото, служещ като част от структурата на вашите връзки, сухожилия, хрущяли, кожа, кръвоносни съдове, кости, коса, нокти и вътрешни органи. Той представлява около една трета от общия протеин в тялото ви и се произвежда от клетки, наречени фибробласти.

Цялата  статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: течен колаген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А защо не дадете как се получава, или не е много фешън и иновативно да се варят кости в натриева основа, най-често от крави в Бразилия или Аржентина! Аз не знам как хората могат да дават пари за такива 6ооклууци. По-добре да пият на капсули/таблетки глицин и пролин/хидроксипролин и глутаминова киселина, като аминокиселини, които са основните в колагена. Иначе, ако не са вегетарянци, могат да си ядат месо с повече желатин, който може да се получи и про преваряване на месото.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
желатина е колаген..
4
0
 
8
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 месеца
Правите един буркан 800мл с пакетче свински желатин и половин лимон(заради вит.C), може да се добави малко сироп за вкус, слагате го в хладилника да се желира. Половината сутрин, другата половина вечер и правите нова доза. Така един месец. Аз си оправих коленете с тази рецепта. Желатина има набор аминокиселини които стимулират организма да произвежда колаген, за това помага и вит.C.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Слагате в доста голяма тенджера осем-десет свинcku крачета и четири -шест броя уши,заливате с вода и започвате да варите всичко това бавно,ама доста бавно,да къкри,поне дванадесет -петнадесет часа,като доливате вода ако намалее критично. След такова продължително варене,ще са останали малко на брой кухи кокали които трябва да извадите,след като сместа се охлади и желира,си го правите на порции чист колаген,ако му добавите оцет и чесън си имате и пачa , както ви е по -вкусно.
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Течният колаген, обаче под формата на пaча. Никакви скъпи добавки не могат да се мерят по здравословни пoлзи със супичка от cвински крачета и уши. Ако ви трябва колаген, това е най-доброто, което можете да направите за себе си.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това със същия ефект като течния парафин ли беше?