Без какво не може една добра връзка?

Няколко съвета за повече щастие в любовта
10 юни 2023 23:00, Михаела Лазарова
28
Без какво не може една добра връзка?
Снимка: Istock

За да функционира правилно една връзка, понякога само любов не е достатъчна. Хората и взаимоотношенията се променят, еволюират, а за да устоят във времето, трябва да се приспособяват. Между партньорите не трябва да има дисбаланс на силите и всеки един трябва да цени свободата и независимостта на другия. Кои са трите основни стълба на здравата връзка? Ето ги и тях:

Доверие

Изграждането на доверие може да отнеме време, особено ако то е било нарушено в миналото. Ако изпитвате затруднение да се доверите на сегашния си партньор, имайте предвид, че не трябва да го обвинявате или пък да се съмнявате в него, само защото в миналото сте били лъгани. За да създадете доверие помежду ви, постарайте се самите вие да бъдете човек, на когото другият може да се довери. Бъдете честни със себе си и си признайте – споделя ли ви човекът до вас как се чувства или вместо това мълчи?

Замислете се дали вие не постъпвате така с него, задавайки този тон във връзката. Опитайте се да говорите за чувствата си и положете усилия, за да изгладите недоразуменията. Ако сгрешите, споделете това с партньора си – така ще го накарате и той да постъпи по същия начин. Бъдете склонни наистина да извървите пътя, който е пред вас, а не само да имате намерение да го направите.

Комуникация

Откритата и честна комуникация е важна част от всяка връзка. Тя ви позволява да споделяте на хората около вас кой сте наистина и от какво имате нужда. Недобрата комуникация често пъти може да се окаже причината за раздяла. За да разбере другият как се чувствате, изразявайте се открито и ясно. Използвайте т. нар. „Аз изявления“ (“Аз чувствам, че...“) – така партньорът ви няма да усеща, че го нападате или обвинявате. Не се срамувайте ако сгрешите и винаги бъдете склонни да се извините. Ако сте започнали спор по неприятна тема, не пропускайте да споменете и нещо положително.

Опитайте се да чуете какво наистина има да ви каже половинката, без да се разсейвате (например да гледате в телефона си). Ако не разбирате нещо, попитайте – така ще избегнете объркване и недоразумения. Ако разговорът ви е важен, постарайте се той да се осъществи лице в лице, а не чрез съобщения. Ако пък това е единственият начин, съсредоточете се върху него и оставете всички други на заден план.

Опитайте се да не инициирате важен разговор когато сте ядосани и емоционални. Изчакайте малко и се „охладете“. Споделете с любимия какви са притесненията ви, преди те да са се превърнали в проблеми.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: връзкалюбовинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз си знам човека!
12
0
 
2
 
! Отговори
Една преди 1 година
До Анонимен 11 - И съседът, и съседът!
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе то секс, секс, ама и качествена скара и маркова бира си трябва.
10
3
 
7
 
! Отговори
Да напомня: преди 1 година
всеки с опит в общуването "мъже/жени" знае отлично едно нещо - двата пола интерпретират думите по различен начин. Т.е., когато говорим за "доверие, комуникация, граници" задължително трябва да поясним как тълкуват тези думи мъжете и жените във връзка. Малък пример. Ако за нормалния мъж да комуникираш означава да си говориш с дамата до себе си, то за огромна част от дамите комуникацията е смислена само тогава, когато се води по тяхно желание, тема и правила.....
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимна преди 1 година
Не може без пари, щото тя като каже, че иска нови обувки и като не й ги купиш и комуникацията вече е нарушена.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От редовно публикуваните снимки към текстовете излиза, че не може без зъбене..
7
4
 
12
 
! Отговори
Личана преди 1 година
Един път да опънеш тъщата и балдъзата,и връзката става неразбиваема.Много яко семейство,и здрави семейни ценности за децата.
6
1
 
14
 
! Отговори
2. Не е възможно без преди 1 година
самостоятелно жилище СЛЕД като се ожените. Живеете ли при родителите на единия, вие сте зависими, нямате си собствено гнездо, не можете да създадете истински ваша брачна връзка. Или и двамата ще сте изнервени и все ще сте като ученици, които трябва да доказват на строг учител, че са за пример, или единият ще продължава да си бъде галеното мамино дете, което с одобрението на родителите си се е сдобило със секс играчка, а другият вечно ще се чувства виновен за нещо пред тъща или пред свекърва.
5
2
 
8
 
! Отговори
1. Не може без преди 1 година
лично пространство, което да си е само на двойката. Ако не сте женени и няма къде да се срещате, за да оставате сами - значи нито един от вас двамата не може да си позволи самостоятелна квартира. Не бъркайте това с бързите срещи у дома, когато отсъстват родителите или с посещения на вилата на родителите ви веднъж-два пъти седмично. Винаги може да ви изненада някой, винаги в края на срещата трябва да заличавате следите от нея. Все ще сте като на тръни и поне на единия рано или късно ще му писне.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приятни сънища!
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно не може без тъпашка статия през дрисс бг. Чакаме още съвети като например без какво не може една обувка.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без твърд хуйййй не може!
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без обич, възхищение и съпричастност!