За тези, които искат да са гъзари дори в гроба

Предложение от Москва: Погребение в космоса
18 окт 2015 10:10, Александър Попов
11
За тези, които искат да са гъзари дори в гроба
Снимка: Reuters, архив

Странно предложение за край на живота предложиха в Москва по време на борсата "Некропол-Tanexpo World Russia 2015". Това е единственият в Русия Форум, посветен на погребалния бизнес.

Той се проведе под мотото "За тези, които искат да са гъзари дори в гроба", като представители от Русия, Унгария, Гърция, Испания, Италия, Полша, Беларус, Украйна, САЩ и Китай представиха най-новото в траурната област, пише Монитор.

В рамките на "Некропол"-а Новосибирският крематориум направи презентация на своята нова екзотична мемориална услуга – изпращане на частици прах в космоса – в орбитата на Земята и Луната. Слоуганът също е впечатляващ - "Крачка във вселената".

Посетителите са имали възможност да видят достижения като лазерни и ударни механизми за гравюра, машини за пилене на камък, програмно обезпечение за 3D визуализация на паметници, високотехнологични бои за цветни портрети, керамични принтери.

Сред експонатите имало и специални автомобили за транспортиране на тленни останки на далечни разстояния. Една от атракциите и бил камион ГАЗ-63, преправен на катафалка с купе, наподобяващо карета.

За първи път тази година на погребалното изложение се проведе конкурс за най-хубав траурен венец от живи цветя. Централно място в експозицията заемаше огромен аквариум с живи риби, стилизиран като ковчег.

Организаторите се похвалиха, че изложението, което завърши в петък, се е радвало на небивал интерес от страна на посетителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как е в превод на руски "гъзари"?
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На снимката, американски пикап с 5 ковчега. Това в Русия ли е?
3
1
 
5
 
! Отговори
вуте преди 8 години
"НЕАМ думи" - цитат Милена Славова.
2
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Представители от Русия, Унгария, Гърция, Испания, Италия, Полша, Беларус, Украйна, САЩ и Китай представиха най-новото... Забелязвате ли някаква изолация или тя е останала само в главите на нашите тикви, които са като Матросов на амбразурата? С цената на огромни негативи за бъдещето на България спираме хуманитарни полети на Русия.
1
0
 
14
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
На изложението най-много са клиентите от ИД.