Внимателно в САЩ – за 2 седмици се качват 2,6 кг

Класираха най-затлъстяващите туристически дестинации
Обновена: 28 юли 2011 12:52 | 28 юли 2011 12:52, Елка Василева
65
Внимателно в САЩ – за 2 седмици се качват 2,6 кг
Снимка: Reuters

Британска фирма за хапчета за отслабване класира най-затлъстяващите туристически дестинации, като хитпарадът се оглавява от САЩ, пише таблоидът "Дейли мейл".

Един двуседмичен престой в Америка може да се отрази пагубно на талиите на курортистите, като те могат да надебелеят с 2,6 килограма заради огромните порции, които се сервират в заведенията и заради свръхкалоричните ястия.

Други разсипващи изящната фигура фактори са шведските маси, които предлагат храна на корем и денонощно сервираните "закусчици" между основните хранения.

Изследването е поръчано от фирмата за хапчета за отслабване Obesimed, при което са били анкетирани 2000 британски туристи.

На второ място в "курортната карта на свръхтеглото" са поставени туристическите обекти в Карибския регион, които осигуряват на почиващите наддаване с 2,5 кг.

На трето място, доста изненадващо, е класирана Франция, от която туристите се завръщат с телесен свръхбагаж от 2,4 кила.

Хитпарадът на затлъстяващите дестинации продължава с Италия, заела четвърта позиция, следвана от Гърция, Великобритания, Португалия, Испания, Турция и Африка, класирана десета.

40 процента от британски туристи считат, че наддаването по време на курорт се дължи и на доста по-усилената употреба на алкохол.

Половината от анкетираните разбрали, че са увеличили килограмите си, едва когато се прибрали у дома.

20 на сто от прекалилите с тъпченето са установили колко са наддали, едва когато разглеждали ваканционните си снимки след почивката.


(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари