От трети до осми юли - книжен празник в София

Пролетният базар на книгата ще бъде на 3 етажа в НДК
29 май 2014 13:42,
5
От трети до осми юли - книжен празник в София
Снимка: Асоциация "Българска книга"

От трети до осми юни ще се състои традиционният Пролетен базар на книгата в София. Както и досега, той ще се проведе в НДК, но новото тази година е, че събитието ще заема цели три етажа.

Книжният празник ще започне от 11 ч. на 3-ти юни на сцената на полуетаж „Изток“ в НДК. Специални гости на официалното откриване на „Пролетния базар на книгата“ тази година са Н.Пр. Сюлейман Гюкче – посланик на Република Турция в София и аташето по културата и туризма Джамал Текканат. За откриването на „Пролетния базар на книгата“ в София пристига един от най-именитите турски автори Ахмед Юмит, който ще представи най-новата си книга „Дервишката порта“.

По време на целия базар посетителите ще могат да разгледат изложба с най-добрите постижения в художественото оформление на книгата. Изложбата ще бъде част от програмата на Асоциация „Българска книга“ за популяризиране на книгата и четенето и по случай 20-годишнината от създаването на сдружението.

Асоциация „Българска книга“, съвместно с български писатели, поети и преводачи организира Благотворително четене в помощ на пострадалите от наводненията в Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина.

За да се срещне с българските читатели за откриването на „Пролетния базар на книгата“, пристига и сръбският писател Братислав Петрович („Цариградски друм“). Братислав Петрович е автор на пет романа и три исторически монографии. „Цариградски друм” е хит на последния панаир на книгата в Белград и е в Tоп 10 по продажби в онлайн магазина на „Книжевна омладина”.

По случай 100-години от рождението на Хулио Кортасар, под патронажа на Н.Пр. Посланика на Република Аржентина в България, ще се насладим на джаз-четенията: Кортасар І.

Премиерата на романа „Събирач на дневници“ от Леа Коен е със специалното участие на актрисата Касиел Ноа Ашер.

Вижте цялата културна програма на събитието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
Des преди 9 години
Поправете заглавието. Панаира е от 3 до 8 ЮНИ, а не юли.
3
0
 
6
 
! Отговори
LethianDream преди 9 години
Панаирът на книгата е през ЮНИ! Хайде поне заглавието да оправите! Убита Мида, личи си, че имаш акъл на мида, тея "вехти" книги съдържат познание, което ти никога няма да узнаеш!
2
1
 
2
 
! Отговори
стефчо преди 9 години
във фестивална ,концерт на venom със водещ Кеворкян...
1
6
 
0
 
! Отговори
Убита Мида преди 9 години
Вехти прашни книги пълни с гъгрици