Мътната вода на властта е проблем, приемат ни за страна второ качество

Ако бизнес и политика не се срещнат, трудно ще постигнем целите
9 юни 2024 11:30, Анисия Иванова
49

Бизнесът у нас успява да намери нови клиенти и извън пределите на нашата страна, благодарение на това, че сме част от ЕС и действа свободното движение на хора, стоки и услуги. Голяма част от обучените ни кадри заминават да работят в чужбина. Родният бизнес често се преформатира, за да отговаря на изискванията, поставени от Европа.

"Да се гласува е изключително важно. Хората, които ни представляват, взимат решения, които след това се отразяват на всички нас. Проблемът с кадрите е много сериозен. "Пакет мобилност" е нещо, за което говорим от години", коментира предприемачът Таня Скринска в специалното ни студио "Изборите днес".

По думите на конфедералния секретар на КТ "Подкрепа" Александър Загоров, най-важното е регионът да има шанс, а ако се изгуби работната сила, няма да имаме шанс за развитие.

"Не бива да се губи шансът да позеленим съществуващите предприятия - това става с работна сила, която е на място, с квалифициране и обучаване", добави той пред Bulgaria ON AIR.

Според Скринска България все още се третира като страна с работници второ качество - все още има двоен стандарт.

"Докато се борим за сухопътния Шенген, не би било зле на българо-румънската граница да се увеличи броят на гишетата, които обслужват всички, които преминават. На тези буферни паркинги не са само български превозвачи. Показваме, че ние сме страна, която не може да регулира транспортната си система", заяви Скринска.

Загоров обясни, че развитието на енергетиката е възможно и няма толкова резки промени, които се очакваха от някои екологични организации. Той подчерта, че здравият разум надделява, но "мътната вода на управлението създава проблеми".

"Управляващите трябва да разберат, че има приоритети, около които всички трябва да се обединят. Има отрасли, които са ключови в страната и трябва да са обединени в позицията си. През шест месеца сме на избори", коментира още Скринска.

Загоров уточни, че ако не се срещат бизнесът и политиката в общо мислене, много трудно ще постигнем целите, които са пред нас - развитие, устойчивост, демографски показатели. По думите му е важно да има приемственост и в бизнеса, и в политиката.

"Всеки министър идва с идеята да налага собствените си виждания. Когато няма приемственост - това е грешна политика, грешна стратегия. Така човекът не може да изгради нещо смислено. Всеки следващ трябва да направи така, че да се случи нещо по-добро, но не и да отрича това, което вече е направено", добави Скринска.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
След 1989 год. всичко в Б-я се разруши, държавност, икономика, образовоние, съд, администраца, армия, полиция и т.н. а бе всичко и то тотално. Още тогава, тогавашните управници от СДС и БСП, безхаберници, безмозъчни властолюбци оставиха държавата на самотек, без стратегия, на хаоса и произвола. Биеха тъпана, че държавата не трябвала да се меси в нищо и никъде, това било демокрацията. Е, сега ядем попарата на бълг. глупост, но виновни няма, вината е в българите, просто сме нищо в Европа.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Трябва чиска
40
0
 
2
 
! Отговори
до България преди 3 месеца
Държава без Народ се нарича Територия, бе, Ц:::л!!! -))))
39
0
 
4
 
! Отговори
България преди 3 месеца
България си е самодостатъчна. Някакви *** мунчовци били приемали българите за второ качество хора !?! Те не са Господ , че да казват кой какъв е. На който не му понася българския климат , да се маха откъдето е изпълзял. Никой не е канил антибългари в България.
38
2
 
9
 
! Отговори
Рендето преди 3 месеца
"...приемат ни за страна второ качество" ------------- Мечтайте си....!!! -)))) Второ качество в ЕС са държави като Гърция, Португалия, Унгария, Чехия, Словакия...., дори Прибалтийските Умирати са пред нас, ние сме държава - "Пета Глуха"!!!!!
37
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Преди руснаците ни имаха за братя, а западните за маймуни. Сега и едните и другите за маймуни.
36
7
 
6
 
! Отговори
до 29 преди 3 месеца
До Анонимен,за да си някакво качество първо трябва да си човек,тези неандерталци населяващи тия земи са много далеч да бъдат наречени хора,така че първо станете човеци и чак тогава търсете качество,така че ако някой ви третира като хора,па макар и второ качество означава,че е много щедър към вас,благодарете си мълчете,че се самозбравихте в претенциите си
35
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Работата е превърнала маемуните в хора а сега сме на обратният етап който НЕработата ще ви превърне в маЕмуни. Нямало да рАботят за по-малко от еди-колко си?! Ами добре.Недей. Работата не е само източник на средства за живот. Но детайли няма да разяснявам на маЕмуни защото не давам безплатни уроци.Прав ви път към Ада.
34
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За бълггарака очакванията за демокрация са да лежи по цял ден и да не работи а някой да му дава пари за бог да прости.Това ви е проблема ГЕНЕРАЛНО!!80% от 19-29годишни очаквали 4400лв нето минимум?!За сравнение средната във Франция нето е 2300 евро.Гання се е надценил ужасно много.
33
1
 
2
 
! Отговори
Какъв бизнес има преди 3 месеца
тази госпожа? Светски? Мерси за съветите!
32
2
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
Бивша 16 съветска република,понастоящем чалга държава с чалга и неграмотно поколение на джуки и силикон.Всеки четвърти е ромей или другото от югоизток.Живот на кредит,ама с цигара в уста и домашна пърцуца.Всеки има враг за оправдание на собствения си неуспех-от Америка през Китай че до Москва!И управниците ни такива-физкултурници,пожарникари,военни,юпита,царе,Лорер,Габриел,акедемици и чалга певици.Всичко е корумпе и с едната цел само да окраде и чуждо да наебе!Реалност
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Прави впечатление,че и двете новини са от едно студио и двете новини са потискащи и негативни.
30
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гласувайте за Възраждане ако не искате да седите в скута на тези с мазните кафета.
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не сте Второ качество, не се величайте. Трето качество сте!!!
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За доста страни, най-вече за Булгария, има само едно решение - 'политик' и 'бизнесМЕН' да vиси на жсеки стъб..
27
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нали ги виждате, немците примерно са дошли да ни поробят по мирен начин, вдигнаха минималната и започнаха да уволняват много скъпо било, цените в техните хипермаркети за които са им дадени най-апетитните терени безпари всичко е двойни цени!
26
4
 
0
 
! Отговори
СУФ преди 3 месеца
И Радев ходи вчера да чисти Св. Настя, щото имало нужда, (нещо са се оак*али вероярно) ама Nasty girl си е още top. Ayee, to my fluffy, puffy daddy :)
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Изключително ме радва като ни обясняват колко зле живеем, но сме на правилната демократична страна затова пък. Всички, които познавам да живеят по-нашироко, са на кредити. Всеки месец треска ги тресе как ще си погасят кредита. Ба си и демократичния живот.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мътната вода в къщи е проблем . Ама и това зависи от политиците.
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И къде са иновациите, инвестициите и всички останали хубости с които ни мътят мозъците? То не става така-хем е чудесно да се живее в демокрация, хем търпете, че чудесното тепърва, че доди. Някой прекрасен ден, но прекрасните дни не се задават на на хоризонта.