ГЕРБ печели изборите с 10% разлика, три партии събрани в половин процент

Галъп: ПП-ДБ, ДПС и "Възраждане" се борят за второто място
157
ГЕРБ печели изборите с 10% разлика, три партии събрани в половин процент
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ-СДС печели изборите, като преднината пред вторите е над 10%, сочат данните от екзитпол на "Галъп". Партията на Бойко Борисов е начело с 26,5% от гласовете.

Битката за второто място ще е ожесточена, като в половин процент са събрани три партии.

Второто място е за ДПС с 15,3%, трети са ПП-ДБ с 15,1%, а "Възраждане" са непосредствено сред тях с 14,7%.

БСП и "Има такъв народ" са другите две партии, които влизат в парламента, съответно с 9,7% и 6,4%.

Под чертата, но със силен резултат е партия "Величие", която в деб'та си на избори печели 3,4%.

Около двата процента са "Синя България", МЕЧ и ВМРО. Солидарна България е с 1,3%.

Активността е 29%, а тези, пуснали бюлетина с "Не подкрепям никого" са 3,5%.

ГЕРБ-СДС - 26,5%
ДПС - 15,3%
ПП-ДБ - 15,1%
ВЪЗРАЖДАНЕ - 14,7%
БСП ЗА БЪЛГАРИЯ    - 9,7%
ИМА ТАКЪВ НАРОД    - 6,4%
ВЕЛИЧИЕ    - 3,4%
СИНЯ БЪЛГАРИЯ -    2%
МЕЧ - 1,9%
ВМРО - 1,7%
СОЛИДАРНА БЪЛГАРИЯ - 1,3%
ДРУГИ -    2%.

Как би изглеждал парламентът при тези резултати?

Шест партии влизат в парламента. ГЕРБ - СДС биха имали 73 депутати. ДПС и "Възраждане" ще бъдат с по 41 депитати, а "Възраждане" с 40. БСП ще има 27 депутати, а ИТН - 18.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
1
 
! Отговори
НЯМАЛО КОНТР. ВОТ преди 3 месеца
ВЕРНО ЛИ БЕ... АМИ ТЕЗИ АВТОБУСИ В КЪРДЖАЛИ. ЕДИН ПЪТ ГЛАСУВАТ ОТТАТЪК И ВТОРИ ПЪТ У НАС. ТОВА ВСИЧКИ ОБИКНОВЕНИ ХОРА ГО ЗНАЯТ. ЗАЩО ПРЕВОЗА ИМ Е БЕЗПЛАТЕН, АМИ ЗА ВТОРОТО ГЛАСУВАНЕ, ПОСЛЕ ПОКАЗВАТ ЧЕ СА ГЛАСУВАЛИ И ТОГАВА ИМ ПЛАЩАТ. ИНАЧЕ КОЙ БУДАЛА ЩЕ СЕ РАЗКАРВА ЕЙ ТАКА В ПЕК КОГАТО МОГАТ И ТАМ ДА ГЛАСУВАТ. ЗАТОВА НЕ СЕ ПИПАТ И СПИСЪЦИТЕ....
131
0
 
1
 
! Отговори
СТЪРШЕЛ преди 3 месеца
КОЙ ПОМОГНА НА ДПС ЗА ТЕЗИ РЕЗУЛТАТИ. ПАРТИЯТА НА ДЪЛГИЯ КРАЧУН, КОЙТО УВЕЛИЧИ СЕКЦИИТЕ В СЪСЕДКАТА НИ. И БУДАЛИТЕ ГЛАСУВАХА ЗА ТЯХ. ЧЕ СА ПАТЕРИЦА, ПАТЕРИЦА СА, АМА ПАРИТЕ НЕ МИРИШАТ...
130
0
 
1
 
! Отговори
ГОСТ преди 3 месеца
НА ПРЕДИШНИТЕ ИЗБОРИ ОТ СГРЕШЕНИ БЮЛЕТИНИ ПОСТОЯННО ПРЕДАВАХА ПРОМЕНИТЕ В ПРОЦЕНТИТЕ НА ПАРТИИТЕ И ТЯХНОТО РАЗМЕСТВАНЕ. А ПРИ ТЕЗИ ГЕРБ И ДПС НЯМА ПОМРЪДВАНЕ. ЯВНО, ЧЕ НЯКОЙ ГИ Е БЕТОНИРАЛ.
129
0
 
1
 
! Отговори
Гламав народ преди 3 месеца
Кото гласува за престъпници да п0кне или да се изнася от България. Всички партии са мафия. Долу партийния модел.
128
0
 
0
 
! Отговори
С високата порта преди 3 месеца
Твърдите електорати на т0лупа и савинята пак няма да могат да управляват. Смърт на герб и всичко що е гербераст. БКП умр3 бе бал1ци какво гласувате за престъпници и 0лиг0френи
127
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Величието се опита да пусне стрела към слънцето, но им се натутрузиха разни толупи като марков и си останаха около Неофит Ветрино.
126
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Останалите 70% които не гласуваха (за пореден път), са ВРЕДНИ за тази държава!!! Нито искам да ги гледам, нито искам да ги чувам!! Тези хора нямат право повече да се наричат "българи", и е крайно време да си основат собствена държава, защото очевидно НЕ ги интересува съдбата на тази...!!! Вървете по дяволите!!!
125
1
 
5
 
! Отговори
Перде киризчия преди 3 месеца
лелеее..че то като им погледнах имената на партиите в списъл,сигурно единствените(вероятно но малко) в които няма комунистическо присъствие в лицето на бивши БКП/ДКМС кадри,са тези нещастно ,,Други-2%".То наистина да се отчаяш до крайност,като видиш че ти е отнет свободният избор където да пуснеш бюлетина за ,,не-комунисти".Направо да се вцепениш от отчаяние.Особено тия новите ,,патриотските" партии,та те направо са излезнали от нафталина на тоталитаризма от преди 1989г. Чисти комунисти.
124
3
 
3
 
! Отговори
До всички преди 3 месеца
...щатни плювалници! Идете и запалете по една свещ за здравето на Борисов, че пак той ще ви върже норматива! Е верно, тия средства дето бяха вложени за евтина помия отидоха на вятъра, но следващият път се постарайте повече!
123
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Паля свещичка в църквата за скорошна смърт на Борисов ,Пеевски, Доган, Нинова, Василев, Петков ,Иванов , Трифонов.........и др.
122
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 89 Вярно Шиши и Бойко се радват на ниската активност,ама без нея ППДБ щяха да са на процентите на БСП. ГЕРБ са загубили около 70000 гласа, ППДБ са с 200000 по-малко. Явно просто отчаяните от Киро и компания не гласуваха или кешът не е стигнал да се плати на още 200000 човека. Пълна трагедия за политическата ни класа. Без платен вот я имат 15ина% гласували, я не.
121
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Предвид победителите в Германия и Австрия, наистина ще е друго " И кво очаквате да е друго? ЕС ше нападнат и те урките ли или ше почнат да дават оръжия на пРосията ли? И предвид победителите в Германия и Австрия вече ше се кефите на политиката на ЕС и ше плюете по путинарко ли? Хахах и вие съвсем изперкахте ей, ***
120
0
 
4
 
! Отговори
Логично! преди 3 месеца
Най-важната причина за резултатите от тези избори е липсата на интелигенция у българската нация и опро.стачването и от комунизма. Добре, че все пак краят на Украинската война ще донесе спасение не само на България, но и но целия свят. Радвайте се, на прага сме на 10000-годишния мир, описан в Библията.
119
2
 
6
 
! Отговори
Посолството преди 3 месеца
Предлагам за следващите избори Българите в чужбина да направим партия. Над два милиона сме, гарантирано сме първи.
118
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Серджо Леоне ще прави нова поредица от филми: 1. За шепа копейки 2. Една пробита копейка. 3. Добрия, лошия и путин.
117
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Предвид победителите в Германия и Австрия, наистина ще е друго " Т.е да разбирам, че *** си драпате за ЕС така ли? Нормално, те и колхозниците драпат за ЕС, що, не знам. Иначе и италианката преди да спечели обяснявате едни неща и като дойде на власт вече друго обяснява. Та и вие *** пак друго ше почнете да пеете...само седи и гледай кАпейка
116
1
 
5
 
! Отговори
Посолството преди 3 месеца
Ама това не са окончателните резултати. Зад Океана има още 5 часа за гласуване. И те са Българи и най големия инвеститор в България. Така че !!!
115
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
КИРО УБИ ЧОВЕК И ИЗОБЩО НЕ МУ ПУКА КОЙ ИСКА ДА ГЛАСУВА ЗА ТОЗИ АСЕН СИ ТЕГЛИ КРЕДИТЕ КАКТО СИ ИСКА РАЗДАВА ПАРИ НА ПРИБЛИЖЕНИ САБОТИРА КМЕТСТВАТА ГОДИНИ САБОТИРА ЦЯЛАТА ИНФРАСТРУКТУРАТА НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА ПРИБРА ПОРИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА 5 МИРИАРДА НА КОГО И КЪДЕ ГИ ДАДЕ
114
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Величие поднесе на Копейкин собствения му г13 му на тепсия. Евала, пляскам им.
113
6
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 3 месеца
Само лишените от мозък НЕ гласуват!И за това ще ни управлява мафията и ще се дават по 100 000 000 лв на всеки 3 месеца,понеже сме много богати,икономиката ни е цветуща,и ме сме задлъжнели с над 100 000 000 000 заеми за около 16 г!