65% паралелно преброяване на "Галъп": ГЕРБ печели, ДПС втори, "Величие" влиза в НС

ПП-ДБ отстъпват второ място, "Възраждане" - четвърти
315
65% паралелно преброяване на "Галъп": ГЕРБ печели, ДПС втори, "Величие" влиза в НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ печели категорично предсрочните парламентарни избори у нас. Партията на Бойко Борисов събира 24,5% от гласовете, а втора сила засега се очертава ДПС с 15,8%. Това сочат данните от 65% паралелно преброяване на „Галъп“. Третото място е за ПП-ДБ с 15%, а четвърта сила се очертава "Възраждане" с 14,3%.

В парламента твърдо влизат още БСП за България с 7,8% и Има такъв народ с 5,9%.

Според данните голямата изненада на вота може да е „Величие“, които на този етап преминават 4%-тата бариера с 4,4%. Така е напълно възможно 50-тото Народно събрание да е със 7 формации.

Под бариерата остава „МЕЧ“ с 2,8% и „Солидарна България“ с 1,5%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ти се научи да пишеш, после се въоръжавай. Иначе наистина си като от село в Судан
202
4
 
4
 
! Отговори
До 210 преди 3 месеца
Чул те Господ да ни избавят американците от мъките. За жалост всички тия продажници са на страната на твоя гуру пу.ти. С изключение на едното ПП, които обаче за нищо не стават. Не знам накъде отива България. На изток, все на изток
201
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мафия, турците, комунисти, мафия, комунисти - това иска българинът. Благодарим от сърце и на негласувалите. Не знам какво ни чака
200
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен Пак лъжи и кражби. За 35 години българите не разбраха ли, че т.н. АЕЦ"Беляне" е само средство за крадене на милиарди, пример станишев. Всеки енергетик знае, че мястото е неподходящо за АЕЦ, а "купения" от станишев реактор не става, затова реактора продължава да стои в русия. Ама, крадците и лъжците в българската политика са решили, че отново могат да откраднат няколко милиарда чрез измамата АЕЦ"Беляне". Ако, това е програмата на п.Величие, значи в тази партия са крадци измамници.
199
6
 
8
 
! Отговори
По същество преди 3 месеца
Отврат... Отвратителен резултат. Некролог за България. Мафиоти и измамници като ГЕРБ, ПП-ДС, ДПС, и Величие влизат в парламента... Нямам думи.
198
5
 
1
 
! Отговори
ганюфци преди 3 месеца
честита война, честит чертеж на хамерикански АЕЦ за 30 мелеарда, честит АЕЦ с американско гориво който до година ще спре да бачка, честити перки и соларки на печелившите, честит режим на тока на останалите, честито дозатриване на територията. честити сармати и буревестници на печенегската клоака, честито триморие на крадев и брат златев от ложата. на украинците честити реактори за без пари. Живели.
197
3
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 месеца
Аз да ви кажа, отидох да си купя водка и бях твърдо убеден да гласувам. Като отидох на последното място в училището което съм гласувал последно се оказа, че всъщност вече трябва да ходя до друго училище. Живея в центъра на София и вече 3 пъти при последните гласувания се променят улиците и училищата където трябва да гласувам. Правят се, за да откажат хората. Е, не гласувах. Сърдете се после на политиците, че сменят всичко нарочно и те объркват и карат да се моташ, не на хората
196
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Наистина не разбирам как точно Възраждане си вдигнаха процентите. С тоя ром начело, или с това, че Цончо Ганев се изплю в парламента? Селяния до шия, и няма кой да си мръдне пръста да гласува, *** и умрелата държава. Тук скоро няма да са останали никакви българи, само роми ще виреят.
195
1
 
10
 
! Отговори
бг преди 3 месеца
Индианци и османци пак ще играят танци!
194
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като изключиш 40 депутата на ППДБ всички останали 200 депутата са проруски по точно пропутински.
193
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Възможно: Герб, Дпс, Величие =122 депутата. Ако се включи навреме и Хр. Иванов с 20 депутата правят стабилно управление, дори да почне Дпс да прави джунгурбаши.
192
2
 
6
 
! Отговори
Аре преди 3 месеца
Сега пък паралелно преброяване. Цяла вечер и нощ ни лъжат.
191
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най-стария номер в политиката май ще мине в страната на байганети. Ако някой не ти играе по свирката(Възраждане), създай му контролиран двойник, който говори това, което искат да чуят привържениците на непослушния. Така ще се разделят гласовете и ще намалее тежестта на непослушния. Това се случва с Възраждане и чeнгетата от Величие. Разделяй и владей. Овцете се вързаха.
190
2
 
3
 
! Отговори
Какво е преди 3 месеца
Величие це хора,......
189
1
 
7
 
! Отговори
Българите спешно преди 3 месеца
Трябва да помогнем на различните от православния Български народ да се самоотрепат.
188
1
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Ако продължавате така, един ден след десетина години, ще има само две партии - ДПС и Възраждане или както ще се казва обединението. На там отиват работите.
187
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Къде ли се плюнчи Цомчо в момента?
186
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Величието идва! *** се тресе.
185
3
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
До До 181 184: Партии като Възраждане имаше още 1990 година на първите избори - БНРП, БНДП, ОПТ. Последните бяха в комбина с БСП и имаха депутати в първия парламент. Първите бяха стигнали максимум до 2-2.5 %. Атака се роди много късно от журналиста и публицист Сидеров, който имаше предаване по Канал 1, след това по СКАТ. Срам и позор обаче са партиите на пожарникаря и канадеца.
184
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен: "Заслужавате си мизерията, Аз емигрирам." Аз взех решението да емигрирам когато ошашавения български избирател си избра "цар" за министърпредседател. Още тогава ми стана ясно че за България няма шанс. четвърт век по-късно продължавам да гласувам на избори, и всеки път резултатите доказват че съм взел правилното решение!