Още една партия напуска ПП-ДБ – „Средна европейска класа“

Партията на Бачийски ще работи срещу модела на ГЕРБ и ДПС
23 апр 2024 14:30, Елка Василева
67
Още една партия напуска ПП-ДБ – „Средна европейска класа“
Кирил Петков и Константин Бачийски. Снимка: архив, БГНЕС

Партия „Средна европейска класа“ с лидер Константин Бачийски напуска коалицията ПП-ДБ, съобщиха от СЕК.

"През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС.

Още по темата
Нашето решение за подкрепата при създаването на Продължаваме промяната през 2021 г., както и участието в коалиция ПП-ДБ беше обосновано на убеждението ни, че е важно да работим за постигане на реформи и промени, които са от съществено значение за бъдещето на България и които да бъдат в противовес на досегашния порочен модел на ГЕРБ и ДПС.

Въпреки това, впоследствие решението на ПП-ДБ да обедини усилия с ГЕРБ и ДПС доказаха, че по този начин не могат да се противопоставят на техния порочен модел. Ние от Средна Европейска Класа, като политическа партия, винаги сме били стриктни в принципите си и последователни в действията си. Считаме, че нашите ценности не могат да бъдат променяни и съвместната работа с този състав на ГЕРБ и ДПС за нас е невъзможна. Затова ние не можем да останем част от съюз, който допуска да се работи с корумпирани представители на политическите партии от ГЕРБ и ДПС, които служат единствено на бизнес кръговете, вместо да служат на народа и обществото", се казва в позиция на партията.

От „Средна европейска класа“ посочват, че продължават да работят срещу модела на ГЕРБ и ДПС.

В рамките на следващите няколко дни ръководството на партия „Средна европейска класа“ ще се събере на заседание с цел да обсъди и вземе решение относно участието на партията в предстоящите предсрочни парламентарни избори и изборите за Европейски парламент, посочва БНТ.

Миналата седмица и партия "Зелено движение" напусна коалицията ПП-ДБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от Избори 2024
Йончева доволна от номинацията на ДПС, била признание
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
8
 
! Отговори
РендетУ преди 3 седмици
Кой ял -ял, кой пил-пил, кой е... - е..., ся пак Матрялъ шъ им плща сметката!
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Боко ПеевскиЗа г.нома гласувай, той не е бил комунист никога хахахаха
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Накрая ще останат само Петимата от РЕМС - Кокорчо, ХараКиро, Гнома, Пинокио и Молеца. Хахахаха В една талига да се натоварят и дий конче !
21
7
 
5
 
! Отговори
Боко Пеевски преди 3 седмици
Никога повече комунисти мачкали България лагери затвори. Никога повече ГЕРБ ДПС ИТН БСП бандата на прехода 33 години лъжи и мачкане на народа яхти лодки къщи за гости милиарди долари магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и границата с Турция. България над всичко искам България да бъде европейска държава а не *** на Боко тиквата и Пеевски свинята за това ще гласуваме цялата ни фамилия за ПП ДБ. Без Боко и Пеевски мафията на България
20
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз го харесвам Кирчо, дори баща му да е некакъв комунистически зад ник :))) Самият факт, че веднага скочихте против него герберасти, ви показва същността :)))
19
4
 
3
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 седмици
МОДЕЛА ГЕРБ, СИ Е СУПЕР!!!
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Когато кораба потъва всичко живо гледа да го напусне.
17
9
 
3
 
! Отговори
Боко Пеевски преди 3 седмици
Браво респект към ПП ДБ респект. Всички ревът срещу ПП ДБ защото искаме България да бъде европейска държава а не *** на Боко тиквата и Пеевски свинята. Боко Пеевски си искат магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и границата с Турция. България над всичко хора гласувайте за да объркаме сметките на БСП ГЕРБ ДПС ИТН дъното.
16
5
 
21
 
! Отговори
Реалист преди 3 седмици
По-порочен модел от този на ПП-ДБ няма. Освен че са тотални некадърници и шарлатани, моделът им беше навсякъде да назначават роднини, приятели и любовници. А моделът ГЕРБ си беше много добър - строеше се из цялата страна и имаше пари за всичко.
15
0
 
10
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 3 седмици
Е...МНОГО БЪРЗО СЕ ""ПРОМЕНЯТЕ" БЕ.....НЕМА ДА МИНЕТЕ ЦЕДКАТА СЛЕД ИЗБОРИТЕ....ХАХАХА
14
0
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 3 седмици
Тия пък кои са? Имат ли и десет души членска маса?
13
1
 
11
 
! Отговори
Нане преди 3 седмици
4 процентовата бариера, ще е сериозно предизвикателство пред краварските слуги... ===)))
12
0
 
16
 
! Отговори
Грешка си преди 3 седмици
Каква Канада? На кирчо баща му петко, приятеля на алексей и едни от най-големите комунисти. Ако мислиш, че кирчо носи някакъв канадски манталитет или някого около него, означава че не познавам никого от тези хора. Всички са внуци на тъмночервени. Не виждаш ли, че някои са родени в ссср дори? Замисли се за какви канади, какви пет лева пишеш.
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кирчо ако си е мислел, че комунистите ще му останат длъжни... в голяма грешка е :))) Това е мафия Киро, не ти е скучната и уредена Канада :))
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Люспи.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В тая държава колкото капи, толкова и войводи
8
2
 
16
 
! Отговори
Мхм на раздор е преди 3 седмици
Пп скоро и дб ще трябва да ги напусне. Ако иска да оцелее, де. Ако иска да последва реформаторския блок да си стои с тях. Поне могат да научат пп-ците кои държави са в ЕС? Нещо продуктивно. .
7
0
 
11
 
! Отговори
д преди 3 седмици
тоя с бялата риза винаги си беше нагаждач, такъв и ще си остане
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А що сега? Га pyчахте кюфтетата, не ревахте, а?
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо "Средна класа" досега не напуснаха ПП,ДБ щом не одобрява коалирането с ГЕРБ? След изборите ГЕРБ няма да се коалира вече с ПП,ДБ. Борисов го каза. Явно, другата е причината. Вероятно, не им харесва доминацията на ПП донякъде и ДБ, което води до омароважаването на "Средна класа". Аз чувам за нея за първи път. Бачийски е комичен, това е което знам за тази партия.