Борисов: Откакто "Промяната" я няма, бензинът падна с 90 ст.

Според него, преди две години миграционния натиск е бил нулев
Обновена: 14 яну 2023 19:03 | 14 яну 2023 12:05, Петя Славова
407
Борисов: Откакто "Промяната" я няма, бензинът падна с 90 ст.
Снимка: БГНЕС

"Винаги съм бил обективен човек. Не мога да не отчета, че последния месец се действа правилно. Вежди Рашидов се срещна с Ердоган, президентът Радев също и темата за миграцията бе поставена. Не мога и да не кажа, че Бойко Рашков бе излъчен от Радев и тази вина трябва да се поеме", това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на живо в страницата си във Facebook на среща с кмета на Ямбол относно миграционния натиск по границата.

"В случая съм оптимист. Преди две години имахме 0 миграционен натиск. Дължеше се на професионализма на българските граничари, личната ангажираност на президента Ердоган и на Урсула фон дер Лайен. Трябва да се справим с този проблем. През миналата година България загуби 5-има полицаи от системата на МВР, което е огромна загуба", каза още той.

"Тази седмица парламентът прие 5 закона и две решения. От тези 7 законодателни акта, 5 са внесени от ГЕРБ. Тези решения са много важни. Ние задължихме МС да измени Плана за възстановяване и устойчивост и да гарантира бъдещето на ТЕЦ-овете в този район", това обяви депутатът от ГЕРБ и бивш министър на енергетиката Делян Добрев.

"Законопроект за горивата. Преди 3-4 месеца горивата по бензиностанциите бяха 3,50 лв., сега са 2,50 лв. Приехме закон за изземване на свръхпечалбите на "Лукойл", с което ние ще вземем 70% от разликата, която им дава дерогацията. 70% от тази разлика ще влизат в държавен фонд и ще бъдат връщани на хората. Това са 2 млрд., разделено на 2 млн. шофьора. Всеки шофьор ще получи ваучер от 1000 лв.", каза още Добрев.

"Приехме закон, по който назначаваме основен управител на рафинерията "Лукойл", ако руснаците решат да ни саботират. Този закон е, за да не може никой да ни извива ръцете и да ни изнудва", обясни бившият министър на енергетиката.

"Откакто "Промяната" я няма, бензинът падна с 90 ст. Отивате на бензиностанцията и го проверявате. Нито войната е свършила, нито отношенията в света са се подобрили. Обещахме. Не е лев, но са 90 ст.", каза Борисов.

По същество ние не харесваме нито една партия. Затова създадохме ГЕРБ. Припознали сме идеите на СДС, затова работим заедно. Срещу всяка една партия имаме критики. Но демокрацията казва: първата партия, втората партия, да създаде правителство - ще е най-стабилно. От приетите законопроекти е видна стабилна евроатлантическа конструкция - БВ, ГЕРБ, ДБ.

"Вчера гледах Христо Иванов, който ми се стори много притеснен да носи отговорност и да е лидер на такъв процес. Все още мандатът има шанс, ако им се даде", коментира Борисов.

"Четох и Йотова какво казва - че мандатът трябва да се даде на партия, която да продължи политиката на служебното правителство. По моята логика това може да е на БСП. Произходът на мандата на Радев също е от БСП. От друга страна, Стефан Янев е бил два пъти служебен премиер на служебни правителства на президента Радев, бил е и секретар на президента преди това", смята Борисов.

"Ние БСП няма как да подкрепим, но уважаваме доста от политиките, които те водят - те се явиха на разговори с излъчените от нас кандидати за министри и премиер. 115 хора гласуваха за правителството ни, а не за някаква имагинерна декларация като на "Продължаваме промяната". А декларацията на "Продължаваме промяната" беше подкрепена от 53 души, 1/3 от ДБ не я подкрепиха, а и всичките от "Продължаваме промяната" дори не влязоха в залата по време на гласуването", отбеляза лидерът на ГЕРБ.

"Това, че в историята с Nexo са намесени и израелските служби, водещи в разследването на киберпрестъпления, значи, че се работи усилено по разследването. Но политическата новина за това, че те са се издигнали по времето на ГЕРБ, Христо Иванов и другите, е на ГЕРБ. Тяхната наглост е безгранична", подчерта Борисов.

"Дори и да се отиде на избори, вече трябва да се мисли - или трябва да има правителство, или да има промяна на гласуванията. Може да е гръцкият вариант с бонус, който се дава на водещата партия", добави лидерът на ГЕРБ.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


407
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пенсионерите тогава харесват ПП хаха, тоя колко е злеее.
221
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, покемон тогава по твоята логика всички трябва да гласуват за ПП и коалицията им отново. Между другото цените на бензина лятото бяха доста по-високи в цял свят, но викаш ти щеше да направиш литъра левче а? Айде кога ще излезнеш от предиозборната кампания дори и за ден като политик?
220
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много им се ще на ГЕРБ пак да крадат стотици милиарди както когато бяха на власт.
219
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко си проси поредната присъда за клевета.
218
5
 
3
 
! Отговори
Чоку и Боку преди 1 година
Киро Шоумена и Боку да изиграят една кандска борба, и който спечели да прави правителство с подкрепата на Ристьо Дебелия Тумбак Иванов и *** ***. Всички в парламента са едни големи *** Л.А.Й.Н.А. Исках да гласувам ама нямам желание!
217
3
 
16
 
! Отговори
НЕ благодаря !!! преди 1 година
Чекмедже-паша или Властелина на ЛЪЖАТА.
216
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бокича е цвете пред тези измамници от ПП, ДБ и БСП. Само за година и нещо разсипаха държавата, спраяха строежите на инфраструктура и окрадаха спестените пари.
215
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да си много елементарен,за да гласуваш за един еднокнижник,който 12 години държа властта,плащайки на приближените си милиони от вашите данъци.Купуваше си подкрепа,а вие мизерствахте.Оше веднъж ли искате от същото?
214
1
 
17
 
! Отговори
бреййй преди 1 година
не пропуска възможност да оак.а ефира с селската си простотия...
213
1
 
6
 
! Отговори
Диагноза преди 1 година
"Не е виновен тоя който яде баницата а този който му я е дал да я яде"..........Не сънуваш и нямаш миражи Бойко от Банкя че изобщо не си в затвора........Ама това ядене на банички,банички и пак банички човек няма как да станеш..............Ей го на монархиста от НДСВ Маргарит Мицев си икономисва от парите за банички за други покупки или ядене и що годе читав човек излезе
212
3
 
6
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Що пишете глупости построи не на путин а на ердоган руската газ я купуваме от турция дали има комисион за боко незнам сигурно
211
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя,който мрази пенсионерите,защото,според неговите думи те му изяждали бюджета,защото от пенсии не може да се краде и да се пълни чекмеджето,сега отново ви облъчва с простотиите и лъжите си.Дано хората вече са се освестили и един път завинаги да му теглят шута с 200.
210
6
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
ТОВА Е РЕАЛНАТА КАРТИНКА 244 ОСВЕН ДА СИ НАПРАВИШ ПАРТИЯ С ОСТАНАЛИТЕ АНТИТА ДЕТО ГЛАСУВАХА ЗА ЧАЛГАРИТЕ НАПРИМЕР И ДА ДЕЙСТВАТЕ ПОДМЯНАТА НАЗНАЧЕНАТА С ПАРИТЕ НА ЧЕРЕПИТЕ РАЗРУШИ ДЪРЖАВИЦАТА НИ АКО ИМА СВЕСТНИ ПОЛИТИЦИ МОЛЯ ДА ИЗЛЯЗАТ НА ИЗБОРИ ДА СЕ ДОКАЖАТ С ДЕЙСТВИЯ ЧЕ РАБОТЯТ НАИСТИНА ЗА БЪЛГАРИЯ ВМЕСТО АНТИТАТА ДА ОПЛЮВАТ ДЪРЖАВАТА СИ ПО САЙТОВЕТЕ ДА ЗАПОЧНАТ НАИСТИНА ДА РАБОТЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ
209
2
 
18
 
! Отговори
Брейййй преди 1 година
Много влиятелни хора имало в ГЕРБ! Вече контролират и международните пазари и цената на петрола......страшни са...... Но както и да е. Да оставим шегата настрана. Едно нещо не може да се отрече - Бойко много добре е усвоил еврейската система да използва случайните събития и международното положение. Когато нещо работи в негова полза той веднага си го приписва като лична заслуга. А когато направи грешка веднага обвинява враговете си за нея. Стара еврейска тактика.
208
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както винаги е много нагъл и лъже на поразия.
207
7
 
13
 
! Отговори
sev преди 1 година
Е трябва да си пълен *** , за да се хванеш на простотиите на Бойко. Неговия партньор на карти Вальо Златев за 10 г не е платил 1 ст данъци от Лукойл, но пък е напълнил неговите сметки. Построи за 3 млрд. български пари тръбопровод на Путин. Няма такъв наглец като Бойко.
206
8
 
14
 
! Отговори
До 246 преди 1 година
ГЕРБ ни оставиха 33 милиарда дългове,които и децата ни ще плащат.А твоята тиква дрънка на кухо,също като на вожда ти.
205
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За тоя гласуват само олигархията,на които раздаваше стотици милиони,продажната администрация,от страх да не бъдат уволнени и селяните,които залъгваше с трохички и които местните гербави велможи плашеха,че ако не гласуват за ГЕРБ ще си загубят работата,няма да получат дърва и други"благинки".А,да не забравя и по 50 лв.за глас.
204
8
 
3
 
! Отговори
Пп преди 1 година
Пп не бяха ли герб младежи с това впечетление сьм останал от тях
203
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шарлатаните с комунистите от ДБ и БСП окрадаха България! За народеца останаха само нагли лъжи, хиперинфлация и милиарди дългове. Сега мечтата им е да бутнат главния прокурор за да се оттърват от затвора. Спец съда вече го унищожиха.