Първата седмица от 2023 г. Радев връчва втория мандат

Ще успее ли ПП да състави редовен кабинет?
2 яну 2023 07:45, Петя Славова
116
Първата седмица от 2023 г. Радев връчва втория мандат
Снимка: БГНЕС

В началото на първата работна седмица от новата 2023 г. се очаква президентът Румен Радев да връчи втория мандат за съставяне на редовно правителството.

Още по темата

След като ГЕРБ върнаха първия, сега идва ред от "Продължаваме Промяната" да направят опит за кабинет като техният кандидат за министър-председател е академик Николай Денков.

Очаква се от ПП да опитат да съставят кабинет на малцинството.

Ако и този опит е неуспешен, държавният глава се очаква да даде третия мандат на партия "Български възход", който според специалисти има най-много шансове да обедини партиите да съставят кабинет.

Също така от сряда депутатите също се завръщат в НС след празниците, предава Нова тв. Очаква се сред първите им задачи да е поисканата от представители на "Демократична България" задача - Комисията за контрол над спецслужбите да изслуша обявения за издирване в Русия журналист Христо Грозев. Предложението им е това да се случи на пети януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
1
 
! Отговори
Божееее преди 1 година
България е ограбвана от 30 г.,използвана като "троянски кон" от руснаците и робите им от Дс,с животите ни агентите на мАсква,бг.ен.ч.рите стройха руски потоци...меркел ги финансираше и насърчаваше...сега пак същото...разпуснете срамният ЕС довел войната в Украйна...ЕС политиците и германските сте отговорни за убийствата в Украйна,скоро хората ще ви го заявят...и ще ви презират...отново Германия!!!
92
0
 
1
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЪБЪ преди 1 година
92 Крадливата шайка на *** разруши държавата за 2 год 92 ти като си платен мислиш че и останалите са като теб бъркаш 92 виж тези назначените какво причиниха на държавата
91
0
 
3
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Герб изобщо не са върнали първия мандат. Наоли депутатите от поредното НС не им прияха правителството. Днес не е 1 април. Нито пък е 1 януари. Да ме прощават полтиците и техните лидери, кактои журналистите, но да си имаме уважението.
90
3
 
4
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Промяната има се предвид да вземем парите на герб и да ги дадем на на -ппТака я разбирам аз
89
4
 
8
 
! Отговори
До98 преди 1 година
Разлика между Борисов и Радев няма,единият рекетираше червените бичмета,другият работи за тях,ползата и в единият и в другият случай за обикновените люде е НУЛА!Даже ми се струва че при Лойко нещата бяха по читави,защото част от парите поне се влагаха в инфраструктура и обществени проекти докато през последните две години освен пълнене на джобовете на червените олигарси не е направено абсолютно нищо!
88
11
 
6
 
! Отговори
Много трол преди 1 година
много нещо. Как пък никой не пише срещу Борисов и крадливата му шайка, срещу Доган, Пеевски, Данчо ментата, Хамид Хамид, все известни крадци и мошеници, срещу нациста Копейкин, който ви *** както Хитлерчо.
87
5
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
само се губи време избори до дупка докато случим на хора до два мандата в нскак може парапетът и геят да се мотаят по коридорите на властта
86
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спасението е само едно - Възраждане!
85
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека да ни е честита"промяната"!За две години"промяна"видяхме Десетки милиарди субсидии за"бизнеса"най вече Червеният-инкасирал огромни печалби,замръзнали доходи,смешна МРЗ и социално подпомагане!
84
1
 
10
 
! Отговори
Динев преди 1 година
След като си вдигнаха заплатите депутатски,досвидв им се да вдигнат поне на 900 лв минималната,в Румъния вече ,минималната стана око 650 евро сами помислете дали трябва да се гласува за тези мизерници без изключение ,които сега са в парламента
83
2
 
6
 
! Отговори
ЕФРИ ШВЕЙК преди 1 година
ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА, ДОКАТО И ИСТУКАН ВЛЕЗЕ В ЧАС !!!
82
3
 
3
 
! Отговори
до 87 преди 1 година
ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА. Много си се объркал, а това което си написал явно е само в мокрите ти сънища!
81
4
 
9
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
До Анонимен. Каква промяна? Ти нещо не си в час. Промяната е обедняването. Добро утро, ако сега го разбираш.
80
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как е,долноооото и лукаво същество изтипосано на снимката*оправили ви*?Ще свиваш ли юмручета и тая година бре фелдфебел наведен?
79
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ОЩЕ 38 МИЛИАРДА ДЪЛГ__ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА КОЛКОТО И ЗЛОБНО ДА ЛАЯТ КУЧЕТАТА !!!
78
4
 
11
 
! Отговори
ОЩЕ 38 МИЛИАРДА ДЪЛГ преди 1 година
ОБЩОТО ДЕЛО НА РАДЕВ, НИНОВА, КИРО, ТРИФОНОВ И РИСТЮ, НАРЕЧЕНО ШАРЛАТАНИЯ, С ПЕТ ПЪТИ НА ИЗБОРИ, СЪС СЛУЖЕБНИ КАБИНЕТИ И ЗА МАЛКО РЕДОВНИ, С ЯКО ГЕПЕНЕ И НАРОДА ТРЯБВА ДА Е ДОВОЛЕН И ДА ИМ Е БЛАГОДАРЕН? ОТ ПУТИН, ПРЕЗ РЕШЕТНИКОВ, ПРЕЗ НИНОВА, РАДЕВ, ЮМРУК И ХОП - ПРОМЯНА! ААА И ЧЕРЕПА И ЦВЕТАНЧО ПОМАГАХА.
77
8
 
4
 
! Отговори
ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНА преди 1 година
ТОВА Е НАЙ-ДОБРАТА НОВИНА ЗА 2023 ГОДИНА. АРСЕНАЛЪТ НА ПРЕЗИДЕНТА ЗА БАВЕНЕ НА ВРЕМЕТО СЕ ИЗЧЕРПВА И НЕИЗБЕЖНО ОТИВАМЕ НА ИЗБОРИ. ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА ДО ПЪЛНО ОТСТРАНЯВАНЕ НА ШАЙКАТА ГЕРБ-СДС И ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННАТА ПАРТИЯ ДПС ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЖИВОТ НА БЪЛГАРИЯ !!!
76
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Истукан:Всичката тази бъркотия идва от ГОЛЯМАТА ФАЛШИВА ПРОМЯНА-върнаха ни с 50 години назад,УМИШЛЕНО съсипаха всичко хубаво,постигнато от ББ,обърнаха свободата в свободия,увеличи се престъпността и употребата на дрога,съсипаха отношенията ни с Русия и съседите,направиха бедните още по-бедни,богатите още по-богати за сметка на бедните,превърнаха Парламента в арена за нападки на неадекватни хора,незнаещи защо са попаднали на това място,или по-трочно попаднали там за лични облаги,но не и......
75
2
 
11
 
! Отговори
До84 преди 1 година
Това нещо оставка няма да подаде,то работи на принципа"кръв повръща,власт не връща"докато хората не излязат масово и не му поискат главата То ще продължава да обгрижва червената олигархия за сметка на всички останали!
74
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По добре да си връчи оставката, ако има доблест. Но той няма да го направи, защото е долно "селянче" което се е заиграло с олигарсите и се мисли за много велико. (Извинявам се на всички хора които са родени на село.)