САЩ не подкрепя използването на нейни оръжия на руска територия

Такова разрешение вече бе дадено от Великобритания
158
САЩ не подкрепя използването на нейни оръжия на руска територия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

„Вашингтон иска да помогне на Украйна да се защити, но не подкрепя удари с оръжия, произведени в САЩ, по руска територия“, заяви посланикът на САЩ в Киев Бриджит Бринк, съобщи „Свободна Европа“.

Украйна продължава да настоява пред западните си съюзници за оръжия с по-дълъг обсег. Партньорите се колебаят дали да доставят оръжия, които потенциално могат да бъдат използвани за нанасяне на удари на руска територия.

Володимир Зеленски заяви, че Киев няма да използва оръжия, доставени от чуждестранни партньори, за поразяване на цели извън границите на страната. Тези ограничения не се отнасят за оръжията местно производство, за някои от които се съобщава, че могат да нанасят удари дълбоко в Русия.

Още по темата
На въпроса как Украйна би могла да спечели войната, ако има ограничения от страна на САЩ за нанасяне на удари във вътрешността на Русия, Бринк заяви, че тази позиция остава непроменена от началото на пълномащабната инвазия.

"Първата част от подпомагането на Украйна да се защити е доставката на нашите оръжия и тези на нашите партньори, за да подкрепим усилията на вашите смели герои на фронтовата линия да си върнат териториите", каза посланикът.

"Нашата позиция от самото начало е, че не даваме възможност и не насърчаваме използването на нашите оръжия в Русия, извън територията на Украйна", добави тя.

Външният министър на Великобритания Дейвид Камерън заяви, че Украйна има право да използва оръжията, предоставени от Лондон, за нанасяне на удари по цели в Русия и че от Киев зависи дали ще го направи.

Неотдавнашната поредица от удари срещу руската петролна индустрия предизвика критики от страна на официални представители на САЩ, които дадоха да се разбере, че Вашингтон не подкрепя насочването на Украйна към петролни рафинерии.

Украйна отвърна, че смята руските рафинерии за легитимни военни цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: войната в Украйна
Още от Избори 2024
Румен Христов ще води листата на ГЕРБ - СДС в Монтана
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
1
 
0
 
! Отговори
someone преди 1 седмица
До АлексДобре и Русия е в правото си да изравни със Земята Украйна и "смелите" фашаги.
137
2
 
5
 
! Отговори
ДаКастрирамеСулюПаси преди 1 седмица
Световните терористи са долни, нагли и безочливи. Подпалиха войната между два братски народа чрез своите киевски марионетки- фашаги и през цялото това време ни лук яли, ни мирисали.Смърт на световните терористи !Анатема!
136
0
 
3
 
! Отговори
юлиян преди 1 седмица
Уж не подкрепя,но на практика не препятства.И аз не подкрепям ,но това не пречи на украинците най-спокойно да си обстрелват жилищни райони на територията на Русия.Някакви последствия да има досега за Украйна от американска страна?
135
2
 
4
 
! Отговори
гудухат! преди 1 седмица
важното е, че могат да си видят таралясниците в москва без да чакат на опашка.
134
3
 
14
 
! Отговори
Моше ници преди 1 седмица
САЩ лъжат като дърти евреи, просто защото са си такива!
133
1
 
11
 
! Отговори
Хехе преди 1 седмица
Не подкрепя,но и няма да се противи..
132
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А на българска ????
131
6
 
24
 
! Отговори
Западното лицемерие преди 1 седмица
на практика.
130
35
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
И каква е логиката? Руските терористи редовно разрушават украинските градове.През нощта Харков отново е бил атакуван.Ранено е дете.Украйна има пълното право да разбомби руски градове.
129
13
 
24
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 седмица
Ама колко са нагли краварите. Дават оръжия на консигнация и после, абе не ги използвайте. Кого лъготите бе. Продължавайте да давате. Нищо няма да постигнете. Русия тепърва ще покаже истинската си мощ. И нама да спре чак до полската граница.
128
4
 
17
 
! Отговори
Мужик преди 1 седмица
Не подкрепят, но нямат нищо против да ги използват..... Аз също!
127
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До ФСБ Ти не си го чел това. 100%, иначе нямаше така нагло да лъжеш какво пише в него.
126
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До ФСБ до Василев Руските фантасмагории и лъжи, съчетани с руските престъпления не вършат вече работа, моето момче. Руските фашисти вече го разбират по трудния начин - и те щяха да "показват на света" а са с половин милион мужика назад а запасите от оръжие от времето на СССР изчезват с рекордни темпове.
125
27
 
13
 
! Отговори
Москва потъна преди 2 седмици
Браво на велика Британия!
124
8
 
24
 
! Отговори
Спартак преди 2 седмици
САЩ не подкрепя само за пред световната общност.Никой не им се връзва на лъжите.Подли и коварни са янките,но гладиаторите се бият,а тези които искат да гледат боя трябва да си плащат за зрелището.
123
1
 
7
 
! Отговори
ЦРУ преди 2 седмици
110 Недейте така да заплашвате дрогарю милицюнер правете като вятъра.
122
10
 
14
 
! Отговори
ФСБ преди 2 седмици
Хайде, лаици, драскайте пак глупости. За разлика от вас съм бил в Генералния щаб на НАТО, където съм обучаван да промивам мозъчета на такива като вас. Ще ви жертват ксто гергьовски агнета, ако им потрябвате. И пак нямаме шанс срещу останалия свят, защото позиционирането на силите в геополитиката е такова в момента. Затова кротичко да си стоим мирно в ЕС и да не се закачаме с по-силните от нас. Нямаме шанс. Разберето го. Гьобелсовата пропаганда е до време
121
7
 
11
 
! Отговори
ФСБ преди 2 седмици
Разговорът между Виктория Нюланд и Джвфри Пят от февруари 2014 г. също е автентичен и показва как ЦРУ реди марионетното правителство в Киев. Абе, Василев, нали се пишеш от ЦРУ - тряб2а да си наясно с тези факти, бе, момче. Излагаш се
120
8
 
25
 
! Отговори
Читател преди 2 седмици
"САЩ не подкрепя използването на нейни оръжия на руска територия". *** лицемерието, Ами като не го подкрепяте не ги давайте. Защо въобще се публикуват подобни пропагандни статии в мрежата? В тая Украйна непрекъснато се наливат оръжия и пари и никой въобще не говори за преговори за мир. Лицемерието на англосаксонците няма граници.
119
7
 
19
 
! Отговори
Говедо преди 2 седмици
Саш не подкрепя... Това е великденският виц май че не иначе. Пендос всъщност всичко подкрепя, което той смята за ужилването на Русия. А думата на неокон честно е чиста лъжа.