Цената на биткойна стигна 62 000 долара

Криптовалутите отбелязаха рязък спад в началото на август
24 авг 2024 11:47, Нели Христова
15
Цената на биткойна стигна 62 000 долара
Снимка: Pixabay/MichaelWuensch

Цената на биткойна достигна 62 000 долара на 23 август. Това се случи, след като председателят на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл сигнализира за предстоящо намаляване на лихвения процент на следващата среща на централната банка през септември.

Цената на Биткойн се покачи до 62 276 щатски долара след дългоочакваната реч на Пауъл на годишния симпозиум в Джаксън Хоул в американския щат Уайоминг, предаде Анадолската агенция.

Най-голямата криптовалута в света се търгуваше около 61 500 долара с дневен ръст от 1,6%.

Етериум, най-големият алткойн в света по пазарна капитализация, се търгуваше на ниво от 2670 долара за дневно увеличение от 2,2%.

Стойността на пазара на криптовалути възлизаше на 2,18 трилиона долара, като се повиши с 1,94% за деня, според CoinMarketCap, уебсайт за проследяване на цените на цифровите активи.

Делът на Биткойн, известен като доминация, беше 55,7%, а този на Етериум - 14,7%, докато някои алткойни се покачиха с цели 18%.

Пауъл заяви, че увереността му е нараснала, че инфлацията е на устойчив път обратно към 2%, като заяви, че „е дошло времето“ за корекция на паричната политика.

Времето и темпът на намаляване на лихвените проценти ще зависят от постъпващите макроикономически данни, от развитието на икономическите перспективи и от баланса на рисковете - добави той.

Криптовалутите отбелязаха рязък спад в началото на август, когато страховете от рецесия предизвикаха свободно падане на световните пазари.

На 5 август биткойнът спадна до 49 551 долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: биткойнкриптовалута
Още от САЩ
Поредна атака срещу Boeing: 1000 самолета, които летят сега, имат електрически повреди?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Bitcoin преди 2 седмици
Buy Bitcoin.
14
0
 
1
 
! Отговори
Въх джурналя бее преди 2 седмици
И биткойна скочи почти до $65к. Не знам кой ги пише тези статии, бати джурналята двутактови
13
2
 
3
 
! Отговори
Въх разбирачи преди 2 седмици
Аве ейй, гилеми разбирачи тука бе. *** прости, вземете се образовайте малко от малко за биткойн и как е направен. Направите ли го, ще разберете колко сте прости и наивни
12
3
 
3
 
! Отговори
IT пенсионер преди 2 седмици
Този, който сравнява биткойна с Понци схемата забравя една много важна подробност - биткойна се използва масово за плащания и то анонимни, това всъщност го направи популярен. Крипто валутите са основен метод на разплащане в дарк нет-а, не може да си поръчаш дрога или оръжия и да плащаш с кредитна карта, нали? Идеята за алтернативен метод на разплащане е много стара, нарича се Фиат, и онлайн варианта - Линден в Секънд Лайф.
11
0
 
1
 
! Отговори
КопачО преди 2 седмици
Е паааа......да копаем тогава!
10
3
 
2
 
! Отговори
:) преди 2 седмици
най-елементарната справка е като отидете и видите "пирамидата" от както е пусната колко се е срутила..
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Инвестирайте в историческия парк. Биткойнът е пирамида. : )))
8
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нормално. Форумният бедняк бачкер от 500$ за един Биткойн лае каква пирамида е, докато други си купихме апартаменти и коли с крипто хахахахахах
7
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Криптото е бъдещето. Блек рок вече изкупиха половината биткойн и етериум дога вий спите и слушате някви откровени малoyмници като Кирчо Брейка. Това ви е последния шанс да влезете и да спечелите стабилно. След месец-2 вече ще е късно.
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Типична Понци схема иначе преведено финансова пирамида т.е ако си от първите във времето дето са инвестирали ще взимаш от балъцuте, които са под теб в пирамидата. Понци схемата работи докато има финансов поток, тоест нови бyнаци дето се набиват с пари, но рано или късно пирамидата рухва и тия дето са в най-ниската И част са се набутали най-много и пияT най-студената вода!!Сега е време да се продава биткойн, а не да се купува,щото балона рано или късно ще се спука!!!
5
3
 
10
 
! Отговори
Ружа Игнатова преди 2 седмици
Инвестирайте смело в криптовалута, не бойте се.
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Докато има балъци ще има и криптовалута.
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Биткойна е на ЦРУ , купувайки биткойн финансирате терористи и секти
2
5
 
6
 
! Отговори
ПРАЯЧ СЕ НА ГЛЕДАЧ преди 2 седмици
И специалист по КРИПТО! Сега е момента да си купите някои подходящи алткойни. АДА; EOS; UNI; DOT; DOGE; SHIB: и т.н. Тези са с най-ниска цена. Догодина около месеците 05.25 и 11.25 ще е таванът на булрана на алтовете. Ще направите х5 и дори х10. Биткоин сега не се купува. Той се пазаруваше когато беше 16 000 - 19 000. Продава се на 68 000 - 72 000 и се купуват алтове на сравнително ниски цени. УСПЕХ - искам умни и богати българи.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Любо Жечев значи вече е милионер. Да не го мислим. Муахахаахха...да та у търговишкия скапааняк да та...

Спонсорирани публикации