Русия отвръща и в музикалната война - Роджър Уотърс ще пее на фронта

Това е отговор на фронтмена на U2 Боно, който пя в метрото в Киев, докато виеха сирени
21 юли 2024 07:10, Петър Бойчев
184
Русия отвръща и в музикалната война - Роджър Уотърс ще пее на фронта
Снимка БГНЕС

Русия отвръща и в музикалната война с Украйна. Рок легендата Роджър Уотърс, основател на Pink Floyd, ще пее на фронта в Украйна, надъхвайки руските войници да разбият стената на омразата към Кремъл с култовото парче The Wall.

Това е отговор на фронтмена на U2 Боно, който пя в метрото в Киев, докато виеха сирените. Тогава ирландската рок звезда похвали борбата на Украйна за свобода като изпълни знаковото парче With or without you.

Поканата към Роджър Уотърс е отправена лично Дмитрий Медведев, който е голям фен не само на войната, но и на рока.

"Когато избирам между музикалното творчество на Боно (а аз го срещнах веднъж, през 2010 г.) и Роджър Уотърс, бих избрал второто. Просто неговият стил ми е по-близък. И се радвам, че не ме разочарова“. Така Медведев обясни скорошното пристигане на Уотърс на фронта.

Взимането на страната на Кремъл не е новина за политическите пристрастия на рок легендата. По време на интервю за CNN той нарече Джо Байдън военнопрестъпник за подстрекаване на конфликта в Украйна, а миналата година каза в ООН, че говори от името на "мълчаливото мнозинство“, което е "загрижено, че безкрайните войни ще унищожат планетата“.

Заради спорните му коментари за войните в Украйна и Близкия Изток музикалната компания BMG се раздели с него.

Наскоро Роджър Уотърс отхвърли поредната идея Pink Floyd да се съберат отново на сцената, казвайки, че е "зает с други неща".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
24
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отново статия, оплюваща Русия. Пропаганда. Медиите са най- големите дезинформатори на тоя свят!!!!!
126
26
 
25
 
! Отговори
руснаците са клоуни преди 1 месец
Вижте колко са малки пишурките на руснаците - името на Гари Каспаров, руския световен шампион по шах, е забранено да се споменава в руските учебници и исторически книги. Защо - защото Каспаров открито критикува руската окупация на Крим през 2014г и продължаващата руска инвазия в Украйна. Руската истина в руския мир така се пише - на коляно в коридора.
125
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хаха от брюксел ли влязоха в русия войнолюбците? Ех тия кремълски опорки.
124
19
 
30
 
! Отговори
Не на войната! преди 1 месец
Все повече честни хора ще се обявяват срещу войната и ще се борят срещу войнолюбците от Брюксел, които я започнаха!
123
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Алтерниращ веганистРазбира се, че е всякакъв, нали не ви скача по свирката.Всеки, който не спазва правоверната партийна линия на евроатлантиците е враг, нали?
122
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо страхливецът Боно е пял под заместя, а не на улицата, нали еврогейовете сте много ербап?
121
3
 
5
 
! Отговори
до 122 преди 1 месец
Ами как да го декларира?! Той е оставил пресмъртно писмо, в което обвинява жена си, че го е мъчила от ревност.Също:аутопсията е полазала голяма доза приспивателни.А що се отнася до политическите му убеждения, въпреки емоционалните му изблици и сблъсъци от време на време с местните власти,официално е написал ,че социализмът е единственият справедлив строй и той не се отказва, Между другото е ходил е в Чили, срещал се с палестински ръководители, винаги е оставал американец с САЩ-знаме на къщата
120
28
 
13
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 1 месец
Роджър Уотърс е ращка мъpша. Беше голям музикант, но напусна пинк флойд за да прави солова кариера, която обаче не потръгна, и се заби към политическата пропаганда, която по-късно изкристализира като "антизападна". Слушах негов концерт преди двайсе години, беше супер в началото, даже дейвид гилмър се появи да свири с него, докато към края концертът мутира към партийно събрание. Едно от най-големите разочарования в музиката. Сега е инструмент на рашката пропаганда. Като стивън сегал или джокович.
119
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Медведката ще отиде ли да гледа наживо любомеца си? Ще има ли заря хаймарси за концерта?
118
6
 
28
 
! Отговори
Няма що Боно преди 1 месец
Е този Бонко как изобщо може да го сравнявате с Роджър Уотърс? Не че нещо ама У две имат точно една що годе песен (малко лигава) отгоре на един покрив....И вече "Страшните легенди" ! Пинк Флойд бяха идоли на най големите "атлантици" по Тошово време, обаче сега Хоп отведнъж Сорос Джен.дър последователите не могат да ги понасят ?? Е нали това е просто музика ? Защо ви пречи човека Роджър ?
117
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може ли да уточните кое е това "Берлинско езеро" ?????? Такъв географски обект няма.
116
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя е абсолютен левичар, и у нас ходи на паметника на майор Томпсън(отявлен съветски терорист).
115
12
 
7
 
! Отговори
хахаххаа преди 1 месец
голямо падение. а много обичах да го слушам. никога повече.
114
7
 
5
 
! Отговори
Неграмотни, незнаещи преди 1 месец
До 121 Питам Помните ли на времето американския певец Дийн Рид , който беше изгонен от САЩ. . . . Heгpaмoтнuk и манипулатор а тези с одобренията към теб глупци неразбрани по думите на един велик българин (Хр.Бо.). Намерен е в Берлинското езеро с прерязани вени и източно немското ДС (ЩАЗИ) го декларира като нещастен случай!
113
6
 
3
 
! Отговори
Неграмотни, незнаещи преди 1 месец
До 121 Питам Помните ли на времето американския певец Дийн Рид , който беше изгонен от САЩ. . . . *** и манипулатор а тези с одобренията към теб глупци неразбрани по думите на един велик българин (Хр.Бо.). Намерен е в Берлинското езеро с прерязани вени и източно немското ДС (ЩАЗИ) го декларира като нещастен случай!
112
4
 
3
 
! Отговори
до 124 преди 1 месец
Ако написаното от Вас е вярно, само доказва написаното от мен. Интернет се контролира в различните части на Земята. От България ще Ви излезе едно. в Русия може и нищо да не излезе.....
111
7
 
21
 
! Отговори
До Сорос феновете преди 1 месец
Черна новина за Бандер Офците и нищоправците от Америка срещу България Хелзинският комисиарат Атлантическия пъб и Затворено общество разчитащи на грантове от Козяк. Едно време припадаха на песента за Стената и коленичиха пред Роджър Уотърс за това че оплюва комунизма....А сега Роджър им каза че техните Евро Атлантически "ценности" са досущ като комунизма...И вече Пинк Флойд станаха "агенти на Путин" ?! Защото човека ви каза истината. Факт ! обърнаха палачинката
110
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хубаво е т.нар. евроатлантически ориентирани в България да знаят, че в Украйна миналата година забраниха Булгаков. Пиша го специално по повод операта на Стефан Димитров "Майстора и Маргарита", както и пиесата "Кучешко сърце". която се играе в софийски театър. И двете произведения на Булгаков са наистина майсторски, но могат да се схванат само от хора с доста фонови знания.Зашото са многопластови.
109
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 123 Видеата на Шаман имат средно 300 гледания ОБЩО в "руския ютюб".
108
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предната вечер в Москва пред американското посолство са се събрали огромно количество хора по повод изтриването в Ю тюб на клиповете на певец с псевдоним Шаман. Който, между другото , в една своя песен пее " Аз съм руснак, напук на (не помня), и отивам/ стигам върша всичко до края'. Хиляди млади хора се вижда как пеят с настроение в един глас под прозорците на американското посолство. между другото, сегашната посаничка говори руски много добре и по времето на социализма даже е била в Артек

Спонсорирани публикации