Русия бие по най-слабото място - Украйна няма войска за 1000 километра фронт

Целта е да се стигне максимално близо до Харков, пише The New York Times
13 май 2024 13:47, Петър Бойчев
295
Русия бие по най-слабото място - Украйна няма войска за 1000 километра фронт
Снимка: БГНЕС

Руските войски успяха да се възползват от основната слабост на Въоръжените сили на Украйна и с офанзивата си в Харков ги затрудняват в защитата на 1000-километровия фронт, пише The New York Times.

Продължава пробивът в района на Харков, като са превзети редица малки населени места по границата и украинските войски са принудени да отстъпят от някои позиции.

Украинските войски, които отстъпват на руската армия по брой и въоръжение, вече не са в състояние да защитят 1000-километровия фронт, който минава от южната част на Харков до Херсон. И според военни експерти, откривайки нов фронт северно от Харков, руската армия се стреми да разтегне допълнително украинските линии и да улесни пробива в определени райони, пише Фокус.

"Руснаците разбраха, че основният недостатък, от който Украйна страда в момента, е човешкият ресурс. Разтягайки фронтовата линия, те увеличават шансовете за пробив", е заявил Франц-Стефан Гади, военен анализатор от Виена.

Според военни анализатори непосредствената цел на новата руска офанзива е да принуди украинската армия да изтегли войските, които са крайно необходими южно от Харков, особено в района на град Часов Яр. Руските войски щурмуват този град от няколко седмици. И в случай на превземането му няколко града, които са от решаващо значение за логистиката на украинските войски на източния фронт, ще се окажат на огневата линия на Москва.

Военните анализатори също смятат, че руснаците не само се опитват да отвлекат малкото на брой украински войници от боевете в Източна Украйна, но също така се опитват да създадат буферна зона по границата, за да затруднят украинските войски да обстрелват руска територия с артилерия.

"Те може също да се опитат да се приближат достатъчно близо до Харков, за да го обстрелват и да посеят паника, както направиха в първите дни на войната през 2022 г.", посочват анализатори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама как така,нали според наглосаксонското "разузнаване"Русия беше изчерпала своите ракети,танкове и боеприпаси а пък живата им сила беше на привършване след като бяха"унищожени"близо половин милион от личният и състав?
146
7
 
25
 
! Отговори
абе преди 1 месец
едно е сигурно - че държава украйна вече няма да има!
145
7
 
21
 
! Отговори
Шефрет преди 1 месец
Истинско удоволствие е да гледа човек как се гърчат укроидите. Чудя се дали да не почна бизнес с черни платове и кърпи за Укрия. Много вдовици,много нещо)Като им минат тъжните помини на укросмъртниците ще приемем вдовиците тук за масажистки)
144
4
 
21
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 1 месец
да де, ама като бивша Украйна "няма войска за 1000 километра фронт", тогава къде е тръгнала да си играе на "Waffen SS", a?
143
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
142
3
 
13
 
! Отговори
Редник преди 1 месец
Предложение до главнокомандващия от Генералния щаб след консултации е с министерство на икономика: - Изчислих ме, че вместо 1005000 ракети е икономически по-изгодно да исползваме един Сармат.
141
1
 
15
 
! Отговори
Какво направи Путин? преди 1 месец
Докара украинки камериерки на морето. Вършат си добре работата, но пак има свободни работни места.
140
29
 
10
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Рептилоидът Путин не се насмука на православна кръв!
139
27
 
11
 
! Отговори
По-бързо преди 1 месец
Докато не се унищожи хунтата в Москва,мир и спокойствие в Европа няма да има.
138
20
 
7
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Блокът в Белгород го срути криворъкото рускофашистко Луфтвафе с КАБ 500. Бомбата пада от североизток,а украинците са на юг. Всички прозорци на другите входове на блока от Южна страна са здрави.От северната всичко е смляно.
137
9
 
30
 
! Отговори
По бързо преди 1 месец
Докато не се унищожи хунтата в Киев,мир и спокойствие в Европа няма да има.
136
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колективни запад си прави тънко сметката - половин милион мужика са дали фира, пък... русия да си се фали със "завоеванията".
135
16
 
5
 
! Отговори
Georgiev преди 1 месец
E, те руснаците вече настъпват 2г. по села и паланки и до там. Едно нищо са.
134
5
 
16
 
! Отговори
Да преди 1 месец
Русия атакува харковска област защото от там обстрелват Беогород,преди ден стана същото и загинаха 19 човека в струтил се блок.В Беогород.
133
7
 
26
 
! Отговори
аха преди 1 месец
А къде са хората на Макарона? А поляците къде са? Защо не бързат към бойното поле, тези храбреци? Където заедно с балтийци, нидерландци, белгийци и разбира се БГ атлантици, под рева на F-ки, Абрамси и химарси, да смажат руснаците? Защо не бързат към бойното поле всички тези храбреци?!
132
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дори укропитеците признха за стратегическия си отбой край Харков.
131
5
 
17
 
! Отговори
ароматния пръч преди 1 месец
И срещу обикновени оръжия западните не помагат.Не ми се мисли,ако се бяха появили французи и влезе редовната руска армия как щяха да усетят слънчево изригване отблизо от песента на катюшите,наричани днес Солнцепек,което е много точно име - все едно си спуснат на Слънцето,то и кислорът изчезва за минути,за да се усили ударната мощ,но кой ти гледа кислородът или ударната мощ,когато стане 3000 градуса,а стоманата започва да се топи при 1400.
130
16
 
7
 
! Отговори
Ало преди 1 месец
Шойгу,как е на фронта? Воюваме жестоко с НАТО,Вова! И как е? НАТО още не е дошло.
129
30
 
8
 
! Отговори
Страшно е преди 1 месец
Да нападнеш държава 26 пъти по-малка като територия и да те спукат от бой. 10 години ракета да строиш и да де пукне като пуканка! Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга.Флагманът по дъното да лази! Рублата на стинка да ти стане. За Париж и Лондон да тръгнеш,до Белгород да стигнеш! Страшно е!
128
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Споко132 - Бе ти не разбрали, че Химарси, не Леопарди, ами хора няма за 1000 км! Пехотата решава всичко!

Спонсорирани публикации