Ким Чен Ун разрушава двореца си, но защо?

Рьокпо бе символ на богатството му
10 май 2024 21:00, Нели Христова
47
Ким Чен Ун разрушава двореца си, но защо?
Снимка: БГНЕС

Няколко сгради са били разрушени в една от луксозните резиденции на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, разкриват нови сателитни снимки.

"Последните сателитни изображения показват, че резиденцията на двореца Рьокпо на Ким Чен Ун се премахва или преустройва", написа акаунтът @NobodyGerman, който първо маркира разрушаването, в Twitter.

Дворецът Рьокпо, разположен в доста отдалечен район в покрайнините на севернокорейската столица Пхенян, е зимният дворцов комплекс на Ким и служи като ярко напомняне за охолния начин на живот на върховния лидер, докато мнозинството севернокорейци живеят в бедност.

Скорошните разрушавания предполагат възможни трансформации, включително потенциално прехвърляне на собствеността за военна употреба, което показва стратегически промени.

Според данни от анализаторската група NK Pro, фокусирана върху Северна Корея, "основните жилищни сгради и спомагателни структури" на комплекса вероятно са били съборени между 21 и 25 април.

Работата по разрушаването може да сигнализира, че обширният дворцов комплекс ще бъде използван за нова употреба, вероятно чрез поставянето му под военен контрол, се казва в доклада, посочвайки, че това би било в съответствие с неотдавнашните усилия на Ким да модернизира своите въоръжени сили.

Докладът цитира експерти, според които този ход може да е свързан с плановете на Ким да даде на армията разширена роля в националното развитие или да консолидира военни съоръжения.


Режимът на Ким промени конституцията на страната, за да определи Южна Корея като "основен враг" и разби организации, натоварени с насърчаването на междукорейското сътрудничество или про-обединителната реторика.

Други жертви на кампанията за премахване на препратките към обединението варират от унищожаването на 100-футов паметник, построен от бащата на Ким Ким Чен Ир, и възпоменателни марки.

Пхенян също така продължи стабилното си разработване на все по-мощни балистични ракети и продължава програмата си за ядрени оръжия в нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН.

През януари страната извърши това, което каза, че е първото успешно изстрелване на хиперзвукова бойна глава. Пхенян също изстреля стотици артилерийски снаряди близо до фактическата морска граница с Юга, което предизвика заповеди за евакуация на два южнокорейски острова.

Анализът на сателитни изображения през март показа, че работниците са построили пристройка към предполагаемо място за обогатяване на уран близо до Пхенян. NK Pro посочи, че структурата е подобна по размер на съоръженията, в които са се помещавали центрофуги в ядрената централа Yongbyon преди десетилетие.

В края на миналия месец Вашингтон и Сеул създадоха работна група, чиято цел е да ограничи потока от контрабанден петрол, който подхранва прогресиращите ядрени програми и програми за балистични ракети на Пхенян. Съветът за сигурност на ООН ограничи износа на рафиниран петрол за страната на 500 000 барела годишно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от За да се разбираме
Какво е "секси вода" – новата тенденция за лятото ?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Оправдания тип "мнението на фондация америка не е задължително да съвпада..." ясно показва как се финансират подобни пропаганди. Преди даже това го нямаше и дори само Прокопиев спокойно си прибираше 2 милиона грант записан като "демократични институции" и прочее, после се вдигна щум и фондацията взе да слага тоя надпис че мнението и уж не съвпадало...
40
0
 
0
 
! Отговори
лудия дедо преди 1 седмица
що не бутне новото крило на Белия Дом - и той да не остане по-назад! :):)
39
1
 
1
 
! Отговори
на запада преди 1 седмица
угодия НЕМА! Сега що си разрушил двореца, а? А преди що си го е построил! ЩОТО МОЖЕ ЗАТОВА!
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гледал и той клипа на екипа на Навални, за двореца на Путин, от миналата седмица, и е решил че изостава. Путин с подземно стрелбище, параклис с царски трон и подземна зала за хокей. Ким няма да остане по-назад и ще направи лаборатория за обогатяване на уран в мазата.
37
2
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
До Анонимен 38 === Абе кажи откъде да отида да си взема някакви пари за опорките бе? :))) На ул. "Козяк" американците пари не дават. Антон Кутев лично си призна, че БСП са плащали на тpoлoвe да пишат в коментарите на рекламна фирма Лийдуей Медия Солюшънс, знам също и че Пирожкин е имал цяла сграда в Ленинград за тpoловe, но за ямериканци да плащат за коментари не знам. Затова дрогаре отворете ми очите къде да ида и да ми дават пари да ви хейтя и показвам колко сте T Ъ П И :)))))
36
0
 
5
 
! Отговори
Със сигурност преди 1 седмица
До Анонимен "Изненадващо-Ким Чен Ун се оказа...": по-безумен коментар на копейка не съм чел. Ти бра'чед, направо "разби мивките" във външните тоалетни на ***. Е и заслужи 10-15 копейки от мутрофинова, с които не знам какво ще си купиш, но поне ще задоволиш (в т.ч. мануално) копейкаджийското си жалко същество.
35
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Изненадващо-Ким Чен Ун се оказа диктатор-любител на фона на Зеленски, който не руши а пазарува замъци, вили, имения като не видял по цял свят. А народецът се дави в Тиса масово, за да се спаси от него и мобилизациите му. Най-зловещия диктаторски режим днес е този на Зе. Превърна държавата си в концлагер. Украинците го казват.
34
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Грантовете на фондациите отива точно ето за такава пропаганда. "Новина" от акаунт някъде си. Няма собствени източници, няма собствени репортери. Мисира пуска заглавие точно от там откъдето са му казали. И отдолу другият "мистичен" грантаджия набива опорките.
33
15
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
Нашенските комунисти и пенсионери, фенове на таксиметровия шофьор и настоящ диктатор, джудженцето Путиk обожават такива тоталитарни режими :))) Върховният Лидер и Вожд да тъне в разкош, народа да няма какво да яде, банани и тоалетна хартия само по Коледа и Нова Година, заплатите мизерни, но пък и не се работеше кой знае колко. Важното е обаче, че задължително държавата ти намира работа в някой завод и бачкаш до гроб. За тях това е смисъла на живота. Капитализмът е смърт, не могат да виреят при тоя строй :)
32
2
 
1
 
! Отговори
ХМ преди 1 седмица
"ко *** интесусува тоз?!" - както се казва
31
8
 
6
 
! Отговори
до ха ха преди 1 седмица
Над 30 хиляди платени и заблудени *** като тебе бяха в центъра на Кишинев и се молеха за трупа на Ленин.
30
13
 
20
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 седмица
Над 30 хиляди човека излязоха в центъра на Кишинев да празнуват 9-ти Май въпреки забраните. С това молдованците дадоха ясен отговор на САЩ, че няма да станат пушечно месо за техните интереси. Най-големите прocтaци като население в света живеят в Украйна, а сребърния медал е на жълтoпaвeтните тъпaнари от София.
29
0
 
3
 
! Отговори
Високо преди 1 седмица
След GBU-57A/B която прониква на 60 метра под земята се обезмислиха бункерите. Единственото решение е дълбоко в планина, метро, или просто подводница... Няма спасение в подземен бункер вече. Било каквото било.
28
0
 
7
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 1 седмица
В Библията е записано да видиш първо своите собствени недостатъци, а след това да търсиш недостатъци в другите. За по-прocтичките да обясня, че това беше отразено в Писанието чрез "слaмка в окото". Тук е пълно с повърхностни хейтъри, които не осъзнават, че нашите политици до един са дeбелаци, но се втурват да се подиграват над лидера на една държава, които не се интересуват дори от нашето същестувание.
27
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
Северна Корея е другата планета. Едва ли някой ги интересува. В момента всички се плашат от Русия.
26
2
 
2
 
! Отговори
за дядото на преди 1 седмица
Урсула и на Шолц кога ще напишете нещо
25
2
 
4
 
! Отговори
бай Ламби преди 1 седмица
До Роза Розкеее....и ти да ядеш 2-3 пъти седмично и ти няма да си много много дебела бе мойто момиче.
24
2
 
2
 
! Отговори
аааахахахааааа преди 1 седмица
Пародия!!!!
23
5
 
4
 
! Отговори
До 22: преди 1 седмица
Наднорменото тегло не е гордост, а заболяване и то много тежко. Защото в България масово се яде нездравословна храна, пие, пуши се и точно затова средната продължителност на живота у нас е ниска, дори С. Корея са с много по-висока продължителност на живота от България.
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ДРУГО СИ Е ДА СИ БЕЗДОМЕН КЛОШАР НА ТАЙМС СКУЕЪР,А НЕ ТОТАЛИТАРЕН БЕДНЯК С АПАРТАМЕНТ!!...

Спонсорирани публикации