Киев сменя името на улица "Чайковски" на "Виктория Нюланд"

Тя стана известна с думите си "Майната му на ЕС!"
8 мар 2024 14:15, Петър Бойчев
121
Киев сменя името на улица "Чайковски" на "Виктория Нюланд"
Снимка БГНЕС

Улицата, носеща името на великия руски композитор Пьотр Илич Чайковски в Киев, ще бъде преименувана на "Виктория Нюланд“, съобщава управата на украинската столица.

Кметът на Киев Виталий Кличко е подписал указ за промяна на името на улицата в чест на бившия високопоставен служител на Държавния департамент.

Нюланд активно участва в свалянето на президента Виктор Янукович и в установяването на антируските власти в Киев, като дори носеше бисквити и сандвичи на протестиращите на Майдана, припомня Фокус.

Американският дипломат остана в историята с думите: “Майната му на Европейския съюз!”, казани когато тя бе началник за Европа и Азия на Държавния департамент на САЩ, по време на Майдана в Украйна през 2014.
Докато се обсъжда офертата на президента Янукович да включи хора от опозицията в кабинета си, за да успокои протестите, Нюланд и посланикът на САЩ в държавата разговарят по телефона кои хора да предложат.

Тя казва, че трябва ООН да участва в политическото решение, но не и Европа и тогава заявява с пренебрежение: “Майната му на Европейския съюз!”. Отговорът на посланика е: “Разбира се”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
24
 
! Отговори
То преди 2 месеца
и един дето е много чувствителен към езика на омразата каза ,,майната му на Православието" И този същият сега си мълчи за един геноцид, но това е друга тема!
9
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На това се казва баш македонци,скоро ще последват и улиците с имената на Байдън,Борис Джонсън,Риши Сунак а покрай тях тихомълком ще се появят и и улица Бандера,Хитлер, Гьоринг и т.н....на това се вика демокрация в действие...халал да им е...
8
2
 
26
 
! Отговори
Айляк преди 2 месеца
Дай му на едно блъскано у главата боксьорче укази да подписва и му гледай сеира, по-зле е от Бидоня с Алцхаймера, или от нашмъркано комедиантче...
7
2
 
22
 
! Отговори
браво преди 2 месеца
Наканиха се да ни информират за оставката чак днес, а новината е от няколко дни. Браво, много навреме. EU вече е факнат, така че госпожата може да излезе в заслужена пенсия. Интересното е, че ще я замести оня, който е отговарял за безславното измъкване на САЩ от Афганистан. Да разбираме ли, че и от Украйна ще избягат по същия начин.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво ни интересува нас това у Каспичан :)))
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз имам котарак,, Путин"!
4
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По-добре Киев да стане изпепелен площад докато съвсем не са се побъркали.
3
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Улица,, Вагнер", има ли?
2
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нюланд беше изритана миналата седмица, което означава край на проекта Украйна. Обяснете това на бавно развиващите се български политици
1
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А държавата - Нюлайна!