Киев поиска 300 млрд. евро от замразените руски активи

Средствата трябва да бъдат използвани за възстановяването на страната
5 мар 2024 07:09, Петър Бойчев
244
 Киев поиска 300 млрд. евро от замразените руски активи
Снимка БГНЕС

Украйна призова Запада да прехвърли на Киев 300 милиарда евро руски активи, които са замразени в чужбина, така че те да могат да бъдат използвани за възстановяване на страната, предаде НОВА.  

Във Вашингтон и Европа все по-често се чуват призиви за създаване на фонд за Украйна, в който да се използват милиарди долари в руски банкови сметки, инвестиции и други активи, замразени от Запада заради инвазията на Москва.
 

"Конфискуването на руските активи трябва да се превърне в надежден източник на подкрепа за нашата държава и финансиране на възстановяването ни", заяви на пресконференция министър-председателят Денис Шмигал.
Украйна предупреди, че отчаяно се нуждае от повече военна и финансова помощ. Шмигал призова западните страни да действат бързо преди изборите и политическите промени, които могат да нарушат усилията.
 

В емоционално обръщение по-рано украинският президент Володимир Зеленски призова международната общност да отговори решително на руската агресия и изтъкна, че нито една страна не би могла да устои сама на подобен терор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
17
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 месеца
Да се смееш ли или да се смееш още повече?
152
0
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 2 месеца
До Анонименти кога за последно беше в Русия?
151
0
 
16
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 2 месеца
Както казва Зеленски "НУ ДАЙ!"
150
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Фактчек сайта е скрита лгблт пропаганда. Получават гранове от Норвегия- държава с про лгблт виждания за живота. Украйна и тя ще стане про лгблт държава само да победят.САЩ не могат ли да отпуснат средства за Украйна?
149
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Укрите излезнаха по-големи просяци от циг а ните.
148
0
 
40
 
! Отговори
Ето това е просия! преди 2 месеца
Аз съм срещал просяци, те обикновено искат 1-2 лв, но просяк да ми иска милиарди, не бях виждал!
147
37
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия е най-корумпираната държава в света, не Украйна. Русите са на първо място по всички мизерии, дори ние българите не можем да ги стигнем.
146
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И като им се дадат 300 милиарда ще поискат още толкова. Те ще изчезнат парите по пътя към Киев още. Украйна е най най най- корумпираната държава в света.
145
1
 
10
 
! Отговори
Какво са 300 млрд преди 2 месеца
В сравнение с безкрайната вселена?
144
0
 
21
 
! Отговори
VS преди 2 месеца
През ВСВ, украинците са били много по - брутални от фашистите към част от собствения народ и към руснаците. Поради тази причина, на връщане, когато руснаците разкарват немците от собствената си територия, са ги радвали много! Явно сега пак са се сетили, и явно пак са "без шапка"!
143
24
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Издирва се врагът на народа путин!
142
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
а няма ли да изчакат първо да свърши СВО и тогава да възстановяват... или целта е първо да гушнат парите, пък после каквото дойде...
141
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чудесна идея, но имам по-добро решение. Най-добре е чичо Сам да пусне две гъби над Маскве и Питера и проблема е решен веднъж завинаги. Войната спира, което е добре за украинците и руснаците. А за руснаците дори още по-добре, щото няма да има мазни кремълски джуджета които да ги ограбват и пращат на фронта. Чичо Сам, давай брат, не ги жали!
140
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Денос Шмъркал
139
1
 
17
 
! Отговори
бай Пешо преди 2 месеца
да де, ама точно пък България би трябвало да иска компенсации, за да се възстанови от това, че подкрепя т.нар. Укриана (при това - напълно безсмислено!, тъй като туй си отива безвъзвратно, с бързи и ускоряващи се темпове)...
138
1
 
18
 
! Отговори
ами преди 2 месеца
Не знам за какъв терор говори тоя мошморок,но увеличаване на БВП с няколко пункта,10-но увеличване на поръчките за НОВИ и скъпи автомобили някак не кореспонират с "терора",който се води в киев.......
137
1
 
30
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
300 Милиарда???? Лекичко да не се задавите само!
136
1
 
19
 
! Отговори
Сигурно е така преди 2 месеца
Тези руски активи отдавна да са ограбени, но банкерите знаят колко са западните активи, замразени в Русия, които само чакат това да се случи. Хайде направете танто за кукуригу де. Ще ограбите 300 млрд. от Русия, западните активи в Русия са близо трилион от всички държави. Ще я направите една от най-богатите държави в света за 1 вечер.
135
1
 
18
 
! Отговори
Май преди 2 месеца
им е доста мазен курбанът на покраинците ;)
134
0
 
18
 
! Отговори
Тон преди 2 месеца
На бандеровците ,нищо не им се полага крадци нагли,ние помагаме вие крадете!