Рядко признание за провал: Ким Чен Ун заяви, че го е срам и съжалява

КНДР не се е погрижила достатъчно за селската икономика
29 фев 2024 21:12, Нели Христова
87
Рядко признание за провал: Ким Чен Ун заяви, че го е срам и съжалява
Снимка: БГНЕС

Ким Чен Ун призна, че изпитва чувство на срам и съжаление за пренебрегването на селската икономика на Северна Корея, рядък израз на провал от страна на върховния лидер на земя, която обикновено се представя като безупречен рай.

Той откриваше проект за изграждане на фабрики в севернокорейските региони, които, призна той, изостават от столицата Пхенян по отношение на развитието.

"Не мога да потисна огромната си емоция при мисълта да предоставям помощ на милиони хора във всеки град и окръг в провинцията", каза той, според бележки, публикувани в Rodong Sinmun. "Но от друга страна, честно казано ме е срам и съжалявам, че едва сега започнахме."

Говорейки на церемония по първата копка в окръг Сонгчон, североизточно от Пхенян, Ким каза: "Създаването на регионални индустриални фабрики, оборудвани с модерно оборудване и производствени линии във всеки град и окръг на страната през следващите десет години, е наистина голяма революция с огромни епохално значение... Ние се протягаме мощно, за да направим крачка към грандиозна промяна в селската индустриална революция.“

"Политиката за регионално развитие 20 × 10" беше представена миналия месец и има за цел да създаде модерни фабрики в поне 20 отдалечени окръга всяка година през следващото десетилетие.

Северна Корея изпитва хроничен недостиг на храна и след колапса на нейните икономически поддръжници в бившия съветски блок социалистическата система за разпределение, предназначена да разпределя равномерно доставките, се разпадна. Той беше заменен с комбинация от държавни раздавания и частни пазари.

Жителите на Пхенян, домът на политическия елит, са последните, които изпитват недостиг, но разказите на дезертьорите показват, че в регионите е имало лишения и дори глад.

Ким има други големи приоритети в разходите - преди всичко неговите въоръжени сили и разширяващите се ракетни и ядрени програми. Той също така обеща да построи 50 000 нови апартамента в Пхенян до края на следващата година.

Проучването на сателитни снимки разкрива, че незабелязан от обикновените севернокорейци, той също е построил огромни дворцови вили за себе си из цялата страна, включително една с частна жп гара.

Неговите предшественици почти никога не са признавали недостатъци от какъвто и да е вид, но Ким от време на време е признавал провали, обикновено по начин, който проектира образа на неговата неуморна любов и преданост към каузата за благосъстоянието на хората.

През 2020 г. той се разплака, докато говори на военен парад. "Нашият народ ми се довери високо като небето и дълбоко като морето, но аз не успях винаги да го оправдая по задоволителен начин", каза той. "Наистина съжалявам за това."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
17
 
15
 
! Отговори
Добре-образован преди 2 месеца
Аз имам висше образование и съм разговарял с възрастни жени, които казват, че по царско време нацистите не са ги закачали, но когато са дошли съветите, тогава са започнали изнасилвания и престъпления. Това ще стане ако сега в България се върнат руснаците. То и сега е така - Семерджиевци, корупция, мутри. Това са руски тертипи. При нацистите е имало ред и дисциплина, а не мутри и кражби.
52
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако чичо Ади беше успял, днес царска България щяхме да сме на 3 морета. При комунистите бяхме роби. И още сме роби.
51
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ким Чен Ун забогатя покрай военните доставки на Русия и като истински комунист започна "повдигането на жизнения стандарт" на робите поне на думи. "Повдигането на жизнения стандарт" беше любимия израз на бай Тошо цъpвyлa. Истината е че и руските пари изсипали се като манна небесна ще отидат за въоръжаване с допотопни оръжия.
50
9
 
6
 
! Отговори
Свини преди 2 месеца
Тези преяли с власт джуджeта не им стигат собствените многомилионните народи, които са поробили, ами вече искат да превземат и целия свят. Тези са докаателство, че комунизма е зло.
49
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не се страхувайте от тези добре угоени плъхове, ами се страхувайте от вашите кльощави плъхове Гьобелс Денков и Зеленски. Изглеждат така изгладнели, че ще ви изядат всички, заедно с държавите ви и бъдещето ви.
48
5
 
1
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 2 месеца
Та и ким-трети-тлъсти-и-не-остри така, като бабиното Мими от "Патиланци" - "А то едно вождче - да го не погледнеш, късо и дебело, на тейко си и дедо си красотите взело."
47
9
 
4
 
! Отговори
ВАЛУТЕН БОРД преди 2 месеца
БЪЛГАРИЯ Е ВЪРЗАНА ЗА НЕМСКАТА МАРКА! БЪЛГАРИЯ+ГЕРМАНИЯ=ВНЛ! ЗАПОЧВАЙТЕ ДА ПИЩИТЕ, РУСOРОБИ!!!!!!!! ТОВА Е ЗАПОВЕД!!!!!!!!
46
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин му е зор да събуди германците, ама не вярвам да се получи сценария от ВСВ. Това са илюзии.
45
9
 
6
 
! Отговори
РИМСКИ ЛЕГИОНЕР преди 2 месеца
САМО ГЕРМАНИЯ МОЖЕ да се нарече НАСЛЕДНИК НА РИМСКАТА ИМПЕРИЯ. Не Турция. Не Русия. Това го запомнете. И си го набивайте в празните кpaтунки всяка сутрин. ГЕРМАНИЯ Е БЪДЕЩЕТО! ЗАПОМНЕТЕ ГО! Това, че сега са ви дали малко въздух не означава нищо.
44
6
 
6
 
! Отговори
ЧЕТЕТЕ РОБИ!!! преди 2 месеца
Римските легионери също са били гейове. Слагали са си го. Русия няма право да се преструва на римска империя. ГЕРМАНИЯ МОЖЕ. В Германия е пълно с гейове.
43
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако не са му охраните, до сега да е станал ***, вижте го какво желе - бръкнал си в джобовете и се лензи, зове за война, ама ако го вкараш на война, момчетата, както не са е6aли с месеци ще му направят халката на видео. В НАТО си има откровени пeдерacти, дето са много мераклии. Това не е фалшивата Русия - НАТО са естествени войничета. Има си и о6paтни, а те са доста злобни. Това в руската армия го няма. Аз го считам за надмощие. Ще видите че е така. И киро брейка ще мига на паpцали, скоро.
42
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Провала му е много по-голям отколкото си мисли - след като набута некачествени боеприпаси на руснаците, хем те са му бесни че им е продал бо-***, хем американците го надушиха че оръжията му не стават за нищо, и все едно е със смъкнати гaщи!
41
2
 
1
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 2 месеца
"А то едно куче да го не погледнеш: късо и дебело, на свойта стопанка красотата взело."
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
>>> А търтеите мързеливи, завистливи, бръмчат около кошера и чакат млада Кралица да се роди. Да я оплодят и в нов кошер нов живот, да заври пак.... Че човекът е гладен, е факт и не обръща внимание много на този факт и вместо мед, обича да преяжда със свински пържоли в ръка с комат хляб....даже в полезрението му да няма ни зарзават, ни домат. .... това е едно мое стихотворени - писано от мен в име на "РАБОТЛИВИТЕ ПЧЕЛИ" в кошера - комунизъм!
39
1
 
3
 
! Отговори
Да ти сера в устата преди 2 месеца
Пиянка, а ти беше много интелигентен да пренасяш наркотици от Ю. Америка, уpoд скaпан. Следващия път когато караш пиян тротинетката си, дано да се удариш някъде и да пyкнeш на място нищoжеcтво!
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пчелите работливи, летят от цвят на цвят в тоя райски ад, докато от работа измрат... Работят всеки ден от сутрин до мрак, доде Загрея горе на небето грее и чакат в кошера нов ден да изгрее. Събират мед и носят го до в къщи. Кошера гъмжи и около кралицата всеки ден парад върви. Кралицата майка ражда веднъж в живота оплодена, неземна с корона от мед надарена... >>>>
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Северна Корея,макар и комунизъм азиатците са работливи хора.
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до мистичния пияница - пак е по добре от този където се ръкува с вятъра и го насочват накъде да ходи ;)
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
>>> Има ли място на тая земя за всички/ Да преклоним спокойно глава. Да кажеме без да сричаме: Майко, ето тук почива мойта ГЛАВА..... стихове писани от мен 03/09/10
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
>>> Пиеш от извора ледена струя. Кръвта ти се пени от човешки срам. Не ти ли се струва, че светът дреме, понеже кръста не си забил от срам. Там в планината, де агнето блее. Там де сочна трева се рее.. Там звездите не залязват. Макар очите да загасват. Там е твойта снага покрита със земя вечнам ненагледна, Земя пълна с вехти завети от Урви до урви и от Век до векове. >>>>

Спонсорирани публикации