Защо връзката с по-млад мъж не е добра идея?

Незрелите мъже могат да са ненадеждни партньори
63
Защо връзката с по-млад мъж не е добра идея?
Снимка: Istock

Любовта не пита и може да се появи по много начини, с които да ви изненада. Понякога се случва да се влюбите в доста по-млад мъж, което води след себе си редица предизвикателства както за вас, така и за него и връзката ви като цяло.

Със сигурност има предимства на това да имате връзка с по-млад мъж, но какви са недостатъците, които могат да са причина за проблеми?

Неопитност

Връзката с по-млад мъж е белязана от разлика в опитността между партньорите. Това може да има негативно влияние в много аспекти – емоционални, физически, в подходите, разбиранията, реакциите, усещането за стабилност. Самочувствието на по-младия мъж може да е ниско, защото е респектиран от вашия богат житейски опит, а това може да доведе след себе си проблеми в отношенията.

Майчински подход

Жените имат майчински инстинкт, който в много случаи се активира при връзка с по-млад мъж. Особено ако мъжът е по-неуверен, притеснителен, нуждаещ се от съвети и напътстване, жените са склонни несъзнателно да активират майчинското си закрилническо поведение. Те започват да се държат с партньора си като с дете, да го закрилят, да му правят забележки, да го коригират, да го глезят.

Всичко това може да се превърне в огромен проблем за връзката, защото както всяко дете се противопоставя на майка си, така и партньорът ви може да започне да ви се опълчва досущ като инатливо дете.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
До анонимен 44 преди 2 месеца
Отговарям-морално е не се кахари стига да ти стани измушкаия
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всеки човек е индивидуална личност, със свой собствен генетичен код, житейски опит, разбирания(възгледи,) за живота и в този ред на мисли, не всяка по-възрастна жена би се държала назидателно, закрилнически и пр. към по-младия биологично мъж. Може да е точно обратното! А противопоставянето като израз на инат е белег за незрялост
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
аз съм на 92 години забърсах на един червен поход другарка на 72 години знам че е голяма разликата в възрата преди да предприема следващата стъпка понеже вече няма партийни секретари ще попитам тези които четат морално ли е .
41
0
 
3
 
! Отговори
Трифон преди 2 месеца
За мен мамчетата не са проблем ако са във форма M или L size, даже на 80год да са, важно е душата да е млада. Да готви и да ходи на лозето е naice to hove. Ако сте над 80 може да ви взема да готвите ако искате.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо се захващате все с много млади? Коментирайте той на 90 години, тя на 100 години или поне той на 35 тя на 45 години и двамата с по три деца от предишни бракове и не искат повече деца.
39
5
 
9
 
! Отговори
Black River преди 2 месеца
7-10 години разлика, не е проблем. Повече от 10 не е добра идея. Той на 25, тя на 35 - кое му е лошото? Перфектното възрастово съотношение! Той на 35, тя на 45 - жените на тази възраст, са като зрели круши - където и да ги пипнеш, все сладък сок пускат! Той на 45, тя на 55 - ако жената е запазена на тази възраст, повярвайте ми, едва ли нормален мъж би я заменил за млад цепеняк. НивгаЖ!!!
38
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Връзката с по-стар мъж не е добра идея, особено ако няма пари.
37
0
 
0
 
! Отговори
61299 преди 2 месеца
О да, забравих, "освен това съм женен с деца, къде си ти къде са другите"
36
2
 
2
 
! Отговори
61299 преди 2 месеца
Говорите за самочувствието на по-младия мъж, а самочувствието на по-старата жена къде е, като отсреща й се правят на "абе аз се шегувах, какво си позволяваш, иначе обикалям като пеперуда от жена на жена".
35
2
 
12
 
! Отговори
Не се усеща разлика, преди 2 месеца
от 1-2 години. Но когато жената е с 4-5-6 г. по-възрастна, тя има повече опит, не се поддава на емоции и може ловко да манипулира по-младия си партньор. Затова такива връзки оцеляват дълго време. Другият важен проблем е кой как остарява. Сбаби ли се рано жената, дори да е по-млада от мъжа си, пак рискува да бъде изоставена или бракът да оцелее, но той да й изневерява. Случи ли се той рано да се състари и самолетът вече не излита, а тя е младолика и стегната и на 50 г., тогава леле мале!
34
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Глуупост след глуппост! Няма нищо по-сладко от връзка между по-възрастна жена и по-млад мъж. Разбирателството е страхотно.
33
1
 
8
 
! Отговори
Традициите, продълж. преди 2 месеца
..., а в някои случаи женели дори 10-годишни момчета за 25-28-годишни моми. Затова в този район често се е практикувало снахачеството (свекърът има интимни отношения със снахата). Нищо чудно, защото ожененото рано момче е започвало да изпълнява съпружеските си задължения чак когато стане на около 15 г., а жена му вече е на 30. И като им се роди син и го оженят на 10 г., взимат снаха на 25-28 г., свекърът е на 25 г., свекървата е на 40 г. Куриоз е, но е било факт. Книгата се казва "Жива старина".
32
0
 
10
 
! Отговори
От нашите традиции преди 2 месеца
Има един стар автор Димитър Маринов, който в края на 19-и век е описал традициите в Североизточна България и е отбелязал куриоз, специфичен за този район. В миналото е имало обичай семействата да държат дъщерите си неомъжени до 25-28 г., за да ги използват по-дълго време като работна ръка. Онези, които имали синове, се стремяли да ги оженят колкото е възможно по-рано, за да доведат вкъщи още една труженичка. Затова женели синчетата си още щом влязат в пубертета, а в някои случаи .....
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 44 - Били са значи сестри близначки, ама едната била с три години по-голяма от другата? Ти на колко ракии беше, когато се запозна с тях?
30
2
 
5
 
! Отговори
Еее преди 2 месеца
Земи си какастаро но златно
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Новата интрига!
28
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Плющете се докато можете, а и връзка не винаги трябва да е нещо сериозно, в повечето случаи проблема е, че се самозаблуждавате.
27
1
 
20
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 2 месеца
Абе дручко си е да ви заклати млад жребец с войнишкия особенно ,ако сте загорела дърта уроспия
26
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не са чак толкова малко семейните двойки, при които жената е с 1-2 години по-голяма от мъжа и това няма никакво значение. При големите възрастови разлики понякога след време се появяват сериозни проблеми, но не винаги. А бе, всеки да си избира каквото му допада и да не му пука от чуждото мнение.
25
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Има една държава Доминиканска република. Пълна с млади момчета, черни, без работа, без образование. Но посещавана много често от богати и стабилни европейки, американки, канадки, с добри доходи, но с провалени бракове. Много от негърчетата се женят за тези жени, идват в Европа и т.н. и си оправят живота. Няма нужда да казвам, че жената финансово поема всичко. По същия начин млади кубинчета се женят за шведски туристки и бягат. Или момчета от Гамбия за богати англичанки с провален брак.