Шакира олекна с още 6,6 млн. евро по друго дело за укрити данъци

Тя вече бе осъдена за плати 7 милиона
25 ное 2023 17:15, Стела Стоянова
21
Шакира олекна с още 6,6 млн. евро по друго дело за укрити данъци
Снимка БГНЕС

Осъдена в понеделник да плати глоба от над 7 милиона евро за укриване на данъци в Испания, певицата Шакира е платила още 6,6 милиона евро в рамките на друга съдебна процедура, предаде АФП, позовавайки се на обкръжението й.

През юли т. г. съд в покрайнините на Барселона обяви започването на ново производство срещу 46-годишната колумбийска изпълнителка за данъчни измами, датиращи от 2018 г. и възлизащи на 6,6 милиона евро с лихвите. Цялата сума е била изплатена на съда от певицата в края на август, съобщи агентът на Шакира, потвърждавайки информация на в. "Периодико", цитирана от "Сега".

Според каталунския всекидневник плащането на милионите, потърсени от прокуратурата, "не предопределя нито вината, нито невинността на певицата по делото, но е допълнителна демонстрация на желанието й да изплати всичките си дългове на испанските данъчни власти".

Съобщението за изплащането на тази сума идва след споразумението, което изпълнителката на хитовете Waka Waka и Hips Don't Lie сключи в понеделник с испанската прокуратура, за да избегне съдебен процес за данъчни измами през 2012, 2013 и 2014 г.

В замяна на прекратяването на процеса Шакира се съгласи да плати глоба от над 7,3 милиона евро, съответстваща на 50 процента от сумата на измамата.

По-рано изпълнителката, подсъдима за данъчни измами, беше обещала да се бори с това, което тя нарече "фалшиви обвинения". Първоначално прокуратурата искаше присъда до осем години лишаване от свобода и обратна изискуемост на данъците, които колумбийската звезда дължи.

Според обвинението Шакира е прекарала повече от половината от времето между 2012 и 2014 г. в Испания, т.е. е данъчно задължена в страната. Звездата също така има имот в Барселона, закупен през май 2012 г., който е служил като семеен дом. Според испанските власти тя не бе платила дължими данъци в размер 14.6 милиона евро за този период.

Шакира, която е на 46 години, живя с бившия футболист на "Барселона" Жерар Пике в продължение на 11 години и двамата имат две деца. Тя се премести в Маями след раздялата им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Шакираукрити данъци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Странно: преди 4 месеца
Що подгонват живелите в Испания чак когато сгазят лука и си тръгнат от страната? В случая , когато Шакира се паряса с Пике, едва сега я подгониха. Така беше и с Роналдо и Меси.
18
2
 
1
 
! Отговори
пасарела преди 4 месеца
Като има да дава , няма да откажа , ако поиска , ще и давам !!
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На братята американци им е празна хазната . Има месеци дето са с над 10 % назад в сравнение със същия месец на миналата година .
16
1
 
3
 
! Отговори
Bormann преди 4 месеца
Защо нормалните хора отиват в затвора за укриване на мижави суми от данъци а таз за милиони само глобичка?
15
2
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 4 месеца
Само от "драмата" покрай раздялата с Пике ги е избила и е на печалба.То не бяха песни и интервюта.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 11 Кое й е перфектно на бюрокрацията в Испания? Ако беше перфектна Меси и Роналдо сега заради укрити милиони евро данъци щяха да са в затвора, но понеже са звезди само с глоба се отърваха. Обикновен човек на тяхното място директно отива в затвора. Какви простотиии ми плямпаш?
13
3
 
0
 
! Отговори
До 12 преди 4 месеца
Няколко милиона??? Много си не подготвен и ти само на изуст говориш няколлто милиона са 22!!!!! И да не ги плаща ли робе
12
1
 
0
 
! Отговори
2016 преди 4 месеца
Зетя на Краля, някъв си дук на Майорка влезе за 12 години в затвора, за престояване на 6млн евро! Панили станции Испания не е България тука ви взеха милиарди и хората са ги харчат А вие сте по-ниски заплати от тези в Македония и Сърбия
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 1Никой не обича да плаща данъци понеже държавата прахосва парите от данъцитеЗа 2 години няколко милиона евро са и начислили данъци в Испания.Че те амазон в Испания плащат сигурно по-малко отколкото са начислили на Шакира
10
1
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 4 месеца
В сравнение с бюрокрация в Германия, испанската е просто перфектна!!!!!! Така, че не се обаждай неподготвен. Тази има да плаща данаци като всеки един и длъжна да ги плати робе ориенталски
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бълха я ухапала, а навремето Ал Капоне влезе в затвора заради това. Сега едни условни присъди им раздават на богаташите за укриване на данъци. Даже не знам на Меси и Роналдо дали им лепнаха условни присъди за по годинка.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да си беше наела добър счетоводител.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
аз нямам милиони но и аз не обичам да плащам данъци, дет се вика на тая държава нищо не заслужава да и се дава и 2 стинки ако може да ги скриеш пак си е далавера
6
1
 
1
 
! Отговори
Европа не е преди 4 месеца
САЩ тука данъците се плащат а и колумбийката поодъртя за какво да и се пуска аванта!
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 5 Има много повече вили от Баце, не се притеснявай за това, просто след като Пике е заряза си показа простотията :))) Гледай the voice us да видиш колко е елементарна :)))
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А тая има ли като Баце вила в Барселона ?
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Откакто Пике е заряза, тази скумрия взе да се излага все повече и повече :)))
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бюрокрацията в Испания е пряк наследник на инквизицията.
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Никогда няма да схвана логиката на богаташите... Имаш стотици милиони и се стискаш да платиш жълти стотинки за данъци...