Шакира трябва да плати над 7,3 милиона евро глоба

Тя беше обвинена, че е укрила 14,5 милиона евро данъци
20 ное 2023 21:25, Елка Василева
31
Шакира трябва да плати над 7,3 милиона евро глоба
Снимка: архив, БГНЕС

Колумбийската поп звезда Шакира ще плати 7,3 милиона евро глоба, за да избегне съд за данъци в Испания, съобщи Ройтерс.

Шакира постигна в понеделник споразумение с прокурорите, за да избегне съдебен процес в Барселона по обвинения, че не е платила 14,5 милиона евро данък върху доходите си между 2012 и 2014 г. Като част от споразумението тя се призна за виновна и се съгласи на глоба в размер на 50% от дължимата сума, т.е. повече от 7,3 млн. евро.

Още по темата
Тя прие и друга глоба в размер на 438 000 евро, за да избегне присъда от три години затвор, обяви съдията по време на първото изслушване в процеса.

Процесът, който трябваше да включва повече от 100 свидетели през следващите седмици, вместо това беше прекратен само след осем минути.

„Признавате ли фактите и съобразявате ли се с новите наказания, които бяха поискани?“ - попита съдия Хосе Мануел дел Амо Санчес.

„Да“, отвърна Шакира.

Облечена в розов костюм, съчетан с розова чанта и слънчеви очила, тя пристигна минути преди 10 ч. (11:00 ч. българско време), придружена от адвокатите си, на фона на медийна суматоха. Носителката на няколко „Грами“ помаха и изпрати въздушна целувка на малка тълпа от минувачи, преди да влезе в съда. В четвъртък вечер Шакира спечели две награди „Латино Грами“ в Севиля.

Преди това изпълнителката на „Hips Don't Lie“, срещу която има и второ разследване за данъчни измами, което се води от испанските власти, обеща да се бори с това, което тя нарече „фалшиви обвинения“.

Прокуратурата искаше присъда до осем години лишаване от свобода и обратна изискуемост на данъците, които певицата дължала.

Според прокурорите Шакира е прекарала повече от половината от времето между 2012 и 2014 година в Испания и следователно е имала обичайно местопребиваване в страната. Звездата също така има имот в Барселона, закупен през май 2012 г., който е служил като семеен дом.

Шакира, която е на 46 години, живя с бившия футболист на Барселона и Испания Жерар Пике в продължение на 11 години и двамата имат две деца. Певицата, чието пълно име е Шакира Исабел Мебарак Рипол, се премести в Маями след раздялата им.

Испанските власти са преследвали и други известни личности за укриване на данъци, включително футболисти като португалеца Кристиано Роналдо, аржентинеца Лионел Меси и бразилско-испанския играч Диего Коста. Всички те се споразумяха и платиха големи суми като глоби.
(БТА, Христо Кьосев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
РАЙ преди 5 месеца
ТОВА СЕ КАЗВА ДЪРЖАВА Г-ДА БГ БАЙ ***
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да плаща колумбийска алчна крава добре че футболиста се отърва от нея
20
0
 
1
 
! Отговори
Ядрен вампир Z до 25 преди 5 месеца
Може и да работя.Знае ли се не се ли знае.Много пъти съм ходил там.Има0ме роднини
19
0
 
0
 
! Отговори
До Ядрен вампир Z преди 5 месеца
Що не работиш в Русия нали си копейка а в прогнилия запад с ценности за които ви плащат с копейки да плюете?
18
0
 
0
 
! Отговори
Шакира-гепи и лапа преди 5 месеца
Време е и Жерар Пике да изпее далаверите на тая крадла в няколко песни.
17
0
 
0
 
! Отговори
Ядрен вампир Z до 20 преди 5 месеца
Еее аз ако чакам на заплата ще умра беден.Имам 6 цифрена сума в евро заделена за пенсионирането ми.Чакам само детето да порасне и да стане самостоятелен човек и приключвам.Ще си купя градина с двор и ще коля праce по коледа
16
1
 
0
 
! Отговори
Истина преди 5 месеца
Тези звезди са едни престъпници с пълни джобове .С парите си извратяват правосъдие и свобода.Но човек е корумпиран по рождение....
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Ядрен Вампир Z С 2500 си много далеч от това да спреш да бачкаш на 50. Не се самозаблуждавай.
14
1
 
1
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 5 месеца
Да отговоря на 11 и на 12.Единствената да харесвам Испания повече от българия е че няма ци..братя роми.За работата която вършех в българия взимах 700 лева.Не беше беден човека.Депутат беше в предния парламент.Просто толкос му се отчупваха от сърцето.Испанеца ми дава 2500 евра за същото.Ако нещата вървят така.Докато стана на 50г ще имам достатъчно пари до края на живота си.В българия обаче щях да бачкам и след пенсията.Ако не са ме уморили до тогава
13
1
 
2
 
! Отговори
Batman преди 5 месеца
Шакира направо се ШОКИРАА..С ТИЯ ГЛОБИ..ЯЗЪК ЗА БОГАТИ ТЕ, ДА СЕ ИЗЛОЖАТ ЗА ДАНЪЦИ А ИМАТ МИЛИОНИ,, И НЕЩАТ ДА СИ ПЛАТЯТ.. ПЛАЧАТ И БОГАТИТЕ С СЪЛЗИ НА ОЧИИ ТЕ.. НЕ ИСКАТ ДА СИ ПЛАТЯТ А САМО РЕВАААТ..
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За не платени данаци за 2010 2012 нека сметнем какъв приход Шантаврита е имала.ком се е съгласила да плати почти 10 милиона. При 25% данъци хмммм нйкъде леголно 40 и нелегално още толко 80 до 90 мильона над 4-5 на месец. Повече от футболист, хокеист, тенисист и друтеисти
11
0
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 5 месеца
Когато и да е, където и да е, данъците и смъртта накрая все ни намират - и ни теглят една голяма секира...
10
0
 
8
 
! Отговори
Икономист второ ниво преди 5 месеца
До 9 ядрен вампир ри какво искаш бре да не плащаш данъци и само да *** ли???? Не стига, че в Испания данъците ниски, безплатно здравеопазване, магистрали безпалти и седнал да реве, типично на ориенталски opk.България за не платени данъци автоматичен запор и ти се взима всичко от сметката. Хайде със здраве и жалко, че си мега не интегриран
9
0
 
7
 
! Отговори
До 9 преди 5 месеца
Роб комплексиран защо си там, а не трупа пенсиила в България?? А да в България си умрял от глад, но този, които тв храни го плюещ. Нещастен комплексар. Докато се прибреш в България освен бразилци други няма да има. Не се връща не ни трябваш
8
6
 
1
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 5 месеца
Педро Санчес всеки месец ми взима 250 евра от заплатата.До сега сигурно съм му дал 100 хиляди евра.И имам запор за 160 евра неплатени данъци тоя месец при положение че си ги взимат автоматично не е нужно да попълвам нищо.Страшно огладня тая държава.Нямам търпение да се пенсионирам и да им тегля една българска майнa
7
6
 
5
 
! Отговори
Маноло преди 5 месеца
Испанският НАП се чуди как да си напълни хазната , като експлоатират известните личности като им налагат милиони евро глоби ... То не беше Меси , Роналдо , Етоо, Изабел Пантоха , Хулио Иглесиас и кой ли не още ... А , защо никой не каза какви премий си взимат тези чиновници ??? , като се правят по-велики от Звездите ...???
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Maлииийй, щo kючek имa ga вpътka gokaт' rи избиe...
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Далавера - остават 7 милиона.
4
0
 
9
 
! Отговори
Ал Капоне преди 5 месеца
Значи за някои само глоба, а за други като мен затвор??? А???
3
3
 
16
 
! Отговори
Ядрено лайно преди 5 месеца
Циraнка като нашите.