10 причини за край на брака

Неразрешени минали проблеми
27
10 причини за край на брака
Снимка: Istock

Може би всеки познава по една двойка, която е пример за това какво е щастлив дългогодишен брак. Познаваме и такива двойки, които след дълги години решават да приключат с развод. Причините могат да бъдат много – зависимости на единия партньор, наличие на физически и емоционален тормоз, липса на достатъчно финанси в семейството, разминаване в желанието за деца.

Но какво друго може да накара една двойка с брак над 10 или 15 години да приключи съюза си с развод?

1. Партньорите не се обичат. Някои двойки имат добър съвместен живот, като това да гледат децата и да споделят задълженията си, но поради тежестта на отговорностите и предизвикателствата на живота, те може да са загубили привързаност един към друг.

2. Изневяра. Изневярата също е една от основните причини за развод в дългогодишен брак.

3. Желание за независимост. Партньорите, които са били зависими от съпруга/съпругата си твърде дълго, често търсят независимост с напредване на възрастта. Това може да се случи след отпуск по майчинство например. При мъжете може да се прояви и с постигането на успехи, финансова стабилност. Колкото по-финансово стабилен е човек, толкова по-склонен става към независимост.

4. Неразрешени минали проблеми. Те биха могли да напомнят за себе си след години и това да доведе до край на брака.

5. Желание за нещо по-добро от живота. Двойките, които преминават през криза на средната възраст, често напускат брака си в търсене на нова самоличност. Освен това, хората се променят през годините и или си стават по-интересни и се преоткриват или разбират, че са просто двама души, живеещи под един покрив.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: браксемействоразвод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
Оставете хората да живеят според вижданията си. Един му е добре сам, друг не. Най-гадните са тез, дето казват като остарея, ще намеря някоя да ми слугува, а от жените дано намеря някой богаташ. Че на всичко отгоре са и хитри и нерядко им се сбъдват мечтите. Добре е човек да отгледа по едно - две деца, а дали ще живее с някого, зависи от много неща, не обобщавайте в тази деликатна сфера.
20
0
 
6
 
! Отговори
11-а причина преди 6 месеца
Тъщата и свекървата не са успели да се споразумеят коя от тях двете да командва младото семейство.
19
1
 
4
 
! Отговори
SS преди 6 месеца
Имам много щастлив и хармоничен брак с жена от жълтата раса. Миналия месец в началото празнувахме 30 год от както сме женени..Даже не мога да си представя какво ще правя ,ако я няма нея.
18
3
 
9
 
! Отговори
Златотърсачка преди 6 месеца
Много се обичахме, но всичките му качества се изчерпиха до стотинка!
17
2
 
2
 
! Отговори
до 14 преди 6 месеца
..., а са в пубертета и не знам как ще им се отрази всичко това. Третият се е оженил много млад и има син студент. Той не разгроми сина си душевно, а материално. Подлъга го негова връстница вдовица с две големи дъщери. Щом той се разведе, тя приписа двата си апартамента на своите дъщери и се ожени за прясноРазведения, който успешно раздели със жена си единственото им жилище - тристаен апартамент, който преустроиха в две гарсониери. И сега, неговият 21-годишен син живее с майка си в гарсониера!
16
1
 
3
 
! Отговори
До 14 преди 6 месеца
Познавам трима, които на 40-42 г. се сетиха, че не са си поживяли достатъчно като ергени. Единият се разведе и без да се усети го впримчи една,която се отнесе с него така, както ти описваш. На всичкото отгоре не беше младо момиче, а почти негова връстница, разведена с дете. Резултатът? Той ограбен, дъщеря му сключи брак с неподходящ човек веднага след абитуриентския си бал и е нещастна. Другият не се разведе, но се отдели да живее самостоятелно и да хойка като ерген. Децата му страдат много, ...
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Ерген, но образован - А нацията? А етносът ти? Кръвта трябва да се подновява. Няма да ти казвам какви думи чух да казват на един някогашен красавец и на най-близкия му приятел, когато се биеха в гърдите, че са станали членове на една националистическа организация и какви бонуси им е донесло това, защото единият влязъл в кандидат-депутатската листа, а другият бил поставен на определени позиции, които пък му донесли напредък в службата. Посърнаха катo npenuкaнu мушката, когато им рекнаха нещо
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До до ергена 5. Ако имаш дете / деца също може да умреш сам като куче. Помисли и ще висиш, че има такива варианти. Но от друга страна ще има продължение на рода от твоя страна.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Авторката сигурно е наивно момиче и не подозира, колко трайни се оказват повечето от уредените бракове, които нито се основават на влюбване, нито някога възниква влюбване между парньорите. Това вероятно се дължи на начина, по който са възпитани и мъжът, и жената.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"1. Партньорите не се обичат"; "2. Партньорите никога не са били истински влюбени" - наистина, някои влагат различни смисли в тези две понятия. Сигурно под "обичане" разбират приятелството, което може да съществува и без да си влюбен(а) в някоя (в някого).
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
любовница стар и болен мъж не гледа,издухва му парите и на следващия балък, ама "криза на средната възраст",какво да правиш..
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Умиррането сам не е страшно. Някой съсед все ще те надуши. Проблема е, ако човек се разболее и няма кой една чаша вода да му донесе. Да го погледне. Тогава хищни лица навестясат жертвата и могат с пълномощно още приживе да присвоят имота на жертвата си. И да изхвърлят старият сам човек на улицата
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
и да разведен съм, познай защо, лельо. Да издържаш семейството сам години наред не стига, малко да не угодиш и си аут.
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
лельо, причинатата винаги е само една - пари имоти, стиснатост и т.н. има различни вариянти но винаги всичко опира до пари.
7
1
 
9
 
! Отговори
Хбб преди 6 месеца
Женен съм и най много ми липсва редовния секс . Иначе с другото се свиква
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Още като встъпиш в брак си е причина за карай на брака !
5
3
 
10
 
! Отговори
До ергена преди 6 месеца
Всичко това,което пишете,е много хубаво, и Ви вярвам,че такъв живот Ви харесва.Но докато човек е млад и здрав е едно,а почне ли да поостарява-съвсем друго.Приятелите си имат свои семейства и не могат вечно да Ви обръщат внимание.По-възрастния човек иска да има до себе си другар,с когото да си помагат и с когото да споделят мислите си.Пожелавам Ви в бъдеще да си намерите такъв!Бракът не е задължителен!
4
9
 
13
 
! Отговори
Ерген, но образован преди 6 месеца
Мен не ме е страх от самотата. По природа съм си саможивник. Обичам да съм си сам вкъщи.:) Да ми е спокойно. Нямам никакви семейни ангажименти. Родителите ми починаха. Сестра ми е семейна и живее другаде, с нея почти не се чуваме. Така че за никого не бера дерт, освен за себе си. Заплащането си ми стига. Пак казвам, доволен съм от живота си. Всичко си е за мен.
3
14
 
8
 
! Отговори
до ергена преди 6 месеца
И накрая умираш сам като куче.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз си пожелавам неженените/неомъжените, от посещаващите този сайт, да се бракосъчетаем най-скоро. Времето лети.