Военна диета за бързо отслабване - полезна или вредна е?

С нея може да свалите 10 кг за седмица
28 авг 2023 21:11, Иванка Гъркова
36
Военна диета за бързо отслабване - полезна или вредна е?
Снимка: iStock

Военната диета става все по-популярна през последните няколко месеца. Тя обещава свалянето на 10 кг за една седмица. С отпускането през лятото и наближаването на есента мнозина се опитват да стегнат тялото по-бързо. И искат да се разделят с няколко излишни килограми, натрупани през почивката. Ето защо решават да се подложат на нея. Но тя освен ползи, има и някои недостатъци, за които трябва да знаете.

Какво представлява военната диета и безопасна ли е?
Тя предлага граничен прием на калории, като основно е предназначена за драстична загуба на тегло. Освен това трябва да е изпълнявате само за три дни. Но уловката е, че по време на последващите четири е необходимо да похапвате само определени храни. И същевременно се поддържа калориен дефицит. Въпросният модел помага на много хора да ограничат апетита.  Но са необходими повече изследвания за доказване на теорията на 100%.

Наричат я военна диета, защото не се основава толкова на диетични практики, отколкото на строгостта, свързана с всеки един униформен от армията.

За разлика от много модерни диети, военната не налага на участниците да купуват добавки, специални шейкове или пакетирани ястия. Няма включени изисквания за упражнения и не се препоръчват промени в начина на живот. Което устройва много хора, които трудно излизат от зоната си на комфорт.

Как работи тази нискокалорична диета?
Следвайки тридневния режим за три дни седмично, човек изпада в калориен дефицит. Това насърчава отслабването. Но стига да се спазват указанията на военните стриктно.

По време на четирите почивни дни трябва да се продължи поддържането на калориен дефицит. Но от друга страна участниците стават по-гъвкави по отношение на това, което има в чинията им. Ала е хубаво да определят максималното количество калории за деня. Това става, когато умножат теглото си по 12. Въпросното число не бива да надвишава 1500 калории на ден.

Военна диета - кои храни са позволени?

Ето и списък с тези, които може да дете през трите дни от военната диета:

Грейпфрут
Банани
Ябълки
Зелен боб
Броколи
Моркови
Тост
Солени крекери
Фъстъчено масло
Извара
Сирене чедър
Яйца
Риба тон
Месо
Кафе или чай

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Иточник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: диета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Диети базирани на глад са най- лесния начин да научите организма си че има периоди на глад и поради тази причина е нужно тялото да забави метаболизма си и да трупа възможно най-много калории под формата на мазнини за да се подготви за тези периоди на глад. С други думи колкото повече такива диети ползват толкова по-бързо и лесно ще качвате килограми след края на диетата, като дори тогава ще се чувствате изтощени поради факта че тялото ви не иска да хаби енергия, за да е подготвено за глада
7
0
 
13
 
! Отговори
Видели сте вие преди 8 месеца
военна диета... Фастъчено масло, риба тон, месо, кашкавал чедър, яйца? С това може човек да изкара една година. Диетата за отслабване е една - прием на по-малко калории, отколкото изгаряте. Глад и физическа активност. Само с едното не става. И диета е начина на хранене, а не някаква акция, която провеждате два-три пъти в годината за по една седмица.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има млечни, глутен...никакъв шанс! Ph ще е ниско Хаха Грейпфрут - повишава естрогена, бананите не стават за диета, а фъстъченото масло е един от най-големите алергени...
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 4 - ама те не искат да е истинско, искат да се лигавят и да ядат чедър и риба тон върху крекери и да му викат "военна" диета. Противно
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като почнеш да ставаш в 6.00 и после 1000м крос, 100м за време и после 30мин гимнастика преди всяка закуска, която да е 2 филии хляб, малко масло, 2 лъж. сладко и чай и ще свалиш и повече. Аз до клетвата свалих около 30кг и бях станал като койот. Като се върнех в отпуска и почвах да чистя в къщи, защото не можех да стоя без работа.
3
5
 
7
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 8 месеца
Язе щу чай сум изпил у казармътъ,и що непоряд сум давал ...Па и колко километра сум пробягал Па щу и чек-ии сум направил ...Ааа-ууу
2
6
 
5
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 8 месеца
Язе щу чай сум изпил у казармътъ,и що непоряд сум давал ...Па и колко километра сум пробягал Па щу и *** сум направил ...Ааа-ууу
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ненормални ли сте?? Понеже сте от защитения женски вид, който не може да бъде пращан на фронта в месомелачката, сега ще си играете на "военна" диета??? Поне мъъъъънинко срам нямате ли??? А знаеш ли Ванке как се свалят 20 кила за пет минути? Като стъпиш на мина и ти отнесе крака! За тая "диета" как си настроена?? Искаш ли да пробваш??

Спонсорирани публикации