Лятна мода - какви грешки допускате?

Гардеробът е пълен, а вие няма какво да облечете...
23 юли 2023 13:09, Дарена Найденова
3
Лятна мода - какви грешки допускате?
IStockphoto

Представете си следната картинка - подготвяте се за вечер навън с най-добрите си приятели. Музиката звучи у дома, пиете чаша от любимия си коктейл, а косата ви изглежда като току-що излязла от фризьор. Нещата вървят прекрасно, докато не дойде време за облеклото. Стоите и се взирате в бездната на гардероба си, само за да въздъхнете пораженчески. Страховитата фраза "Няма какво да облека" излиза от устата ви и започва бавно да проваля цялото настроение. 

Въпреки че това изречение рядко е истина, това не означава, че понякога може да изглежда като доста достоверна истина. Ако откриете, че хвърляте дрехи из стаята в паника, опитвайки тоалет след тоалет, само за да се откажете от всичко и най-накрая да си останете у дома по пижама, най-вероятно правите няколко грешки в подредбата на гардероба и купуването на дрехи. Добрата новина е, че те са лесно поправими. 
 
Ако се сблъсквате с модно фиаско ден след ден, има няколко неща, които може да направите, така че никога повече да не почувствате сякаш няма какво да облечете.
 
Ето няколко модни грешки, които да избягвате:
 
1. Следвате тенденции, а не устойчива мода
 
Толкова е лесно и забавно да се включите в поредната тенденция, че често не се замисляте дали е правилно, или не. Tie-dye суичъри, графични тениски, невероятно големи якета - стилните дрехи за ден, на които ставаме свидетели през последните няколко години, не спират. И докато в началото тези артикули са страхотни и нямате търпение да ги носите отново, след месец или два е много вероятно да ви омръзнат и дори да ги сметнете за грозни. И това ни оставя с дрехи, които не само че не носим, но вече и тотално не виждаме как ще включим във визията си. 
 
Как да избегнете гардероб, пълен с неща, от които нямате нужда? Следвайте златното правило за устойчива мода. Ако не се виждате да носите дадена дреха след шест месеца, въобще не я купувайте. Като мислите напред и не следвате тенденциите за импулсивни покупки, ще имате асортимент, пълне с неща, които искате да носите повече от веднъж.
 
2. Купувате нискокачествени дрехи
 
Всички сме го изпитвали отново и отново - купувате по-евтин артикул, а след това, когато започнете да го носите, той не стои добре, неудобен е и изглежда ужасно. Въпреки не е задължително да харчите цялата си заплата за всяка нова дреха, която добавяте към гардероба си, има неща, за които си струва да отделите малко повече средства, за да сте сигурни, че ще ги носите дълго време. Тук попадат кожено яке, чифт дънки или палто. 
 
Опитайте се да инвестирате в по-висококачествени артикули, дори ако това означава, че ще ви отнеме два пъти повече време, за да изградите мечтания си гардероб. Те не само ще изглеждат по-хубави и ще стоят по-добре, но и ще се задържат в арсенала ви по-дълго време и със сигурност ще си заслужат парите. Полагайте по-осъзнати усилия, за да оцените качеството на материала на дрехите, които обмисляте да купите, преди действително да ги вземете.
 

Модни съвети – намирането на личен стил се крие само в три думи

Модни съвети – цветовете, които ще доведат любовта в живота ви

Бански 2023 – Александра Богданска показа модел в любим цвят

3. Нямате достатъчно основни дрехи
 
Капсулният гардероб на устойчивата мода се гради върху здрави основи, за които трябва сериозно да помислите. Честно казано, може да си купите колкото искате модерни артикули, но ако нямате чифт дънки, които да ви пасват идеално, или ако нямате класическо сако, което да облечете в хладните дни, опциите ви за съставяне на тоалет ще ви свършат доста бързо. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хахаха, кой ходи през лятото със сака и пуловери. Потресаващо.
2
0
 
4
 
! Отговори
Някой преди 9 месеца
Гащите да са изрязани отпред отзад скъсани отстрани А бе европейски.
1
2
 
2
 
! Отговори
100% Бай Ганьо преди 9 месеца
Разклатете ги добре

Спонсорирани публикации