Рецептата Dnes: Поширани яйца с моцарела и домат

В стил Капрезе
7 апр 2021 08:20, Илияна Николова
10
Рецептата Dnes: Поширани яйца с моцарела и домат
Снимка: istock

 Продукти:

1 супена лъжица оцет
2 чаени лъжици сол
4 яйца
2 формички за мъфин
4 филийки моцарела
1 домат, нарязан на кръгове
1 чаена лъжица песто
 
Приготвяне:
 
Напълнете тенджера с вода до около 8 см. Оставете я да заври на висока температура. Намалете котлона. Добавете оцета и 2 супени лъжици сол. Оставете водата да къкри. Докато чакате водата, поставете резен моцарела и резен домат на дъното на всяка форма за мъфин. Запечете ги на грил или във фурна за 5 минути на 200 градуса.
 
Счупете едно яйце в купа. Дръжте купата точно над водата в тенджерата. Много внимателно изсипете яйцето във врящата вода. Повторете това с останалите яйца. Поширайте яйцата, докато белтъците им обгърнат жълтъците или за около 3 минути. Извадете яйцата от водата с решетъчна лъжица.
 
Сервирайте пошираните яйца върху канапе от изпечената моцарела с яйце. Можете да добавите и препечена филийка най-отдолу. Намажете я с пестото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
www преди 3 години
А тези семки отгоре ми заприличаха на буболечки - миризливка, отврат!
8
0
 
7
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
До 1, българската дума е "забулени"
7
1
 
0
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
На колко годинки си че задаваш този въпрос,голобрадко?
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4Нещо като пошираните яйца и моцарелата хаха
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Мноу си ***, Саше!
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е песто?
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
немое ли да каат принцеси с кашкавал и яйце и доматче отгоре примерно ам не е модерню
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Майко мила да ви имам ПОШИРАНИТЕ яйца.Защото си няма чисто българската дума ПАНАГЮРСКИ яйца, та затова използвате чуждици...браво"Защото едното е конкретна рецепта, а другото е метод на приготвяне!
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майко мила да ви имам ПОШИРАНИТЕ яйца.Защото си няма чисто българската дума ПАНАГЮРСКИ яйца, та затова използвате чуждици...браво

Спонсорирани публикации