Костюм с гъби заменя ковчезите – ще ни "ядат"?

Всеки костъм струва 1500 долара, вече има доброволци
3 ное 2016 20:45,
4
Костюм с гъби заменя ковчезите – ще ни "ядат"?
Източник: coeio.com

Обсъждането на това какво се случва след смъртта ни определено може би не е най-приятната тема за обсъждане, но очевидно има хора, които се вълнуват от тази част от нашия път. Едни искат да знаят какво има отвъд - имаме ли душа, отива ли някъде, има ли ад и рай или просто преставаме да съществуваме. Други пък се опитват да превърнат смъртта в нещо полезно.

Tова е и случаят с компанията Coeio, която смята, че от смъртта ни все пак може да има нещо хубаво. Тя е разработила радикален нов начин, по който "да се справяме с мъртви телa" чрез своя костюм "The Infinity Suit". Той е покрит със спори от специален вид гъби, които са "тренирани" да ядат плът.

Може и да звучи малко ужасяващо, но идеята на Джей Рим Лий, изпълнителен директор и съосновател на Coeio, при старта на компанията през 2015 г., е да увенчае с успех години проучвания и върху различните видове гъби, и върху различните погребални традиции, за да може да предложи "еко" погребения. Тя е искала да създаде "убиец на ковчези", който ще намали отрицателния ефект на погребенията върху планетата.

Костюм с гъби заменя ковчезите – ще ни "ядат"?
Източник: coeio.com

Проблемът според нея се дължи на това, че нашите тела съдържат тежки метали, пестициди и какви ли не видове химикали, които приемаме, докато сме живи. Когато умрем, всички те след време се просмукват в земята и увреждат околната среда в дългосрочен план.

Гъбите в костюма, както и други органични съединения като органичен памук, разлагат човешкото тяло и едновременно с това унищожават и всички видове токсини. Гъбите отделят ензими, които разграждат молекулярните връзки, като в същото време превръщат токсините в по-прости и по-малко опасни химикали. Всичко това спомага за по-бързо разлагане на трупа и в крайна сметка води до безопасни хранителни вещества за околната флора.

Всеки костъм струва 1500 долара, което понякога го прави и по-евтин от един ковчег. Никой до сега не е погребван с този костюм, но компанията се хвали с доста хора, които са се записали като доброволци за изследване потенциала на костюма. 

Лий се надява, че иновативният дизайн ще представи една "по-красива" страна на смъртта. Ако хората могат да променят мисленето си и да приемат смъртта като продължение на живота (телата стават храна за растенията или част от Земята), то тя може да не е толкова страшна и трудна за обсъждане.

Костюм с гъби заменя ковчезите – ще ни "ядат"?
Източник: coeio.com

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: смърттрупковчеггъби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе , какви гъби, само ще се охарчвате.То си има червеи за целта. Безплатни.
1
3
 
5
 
! Отговори
Кънчо Путкодеров преди 7 години
Първият експеримент да направи Джей Рим Лий чрез завещание след смъртта си.Най големият мицел да засадят в ****ката и,защото е най замърсените място от призервативен силикон и покупка киселина.

Спонсорирани публикации