5 причини защо бременността е полезна за женското здраве

Увеличена продължителност на живота
20
5 причини защо бременността е полезна за женското здраве
Снимка: Istock

Женското тяло е създадено да дава живот. Неговото природно предназначение има и своите ползи за здравето на женския организъм. Бременността има свойството да понижава риска от някои опасни състояния, както и да стимулира здравето по различни начини.

Защо бременността е полезна за женското здраве?

Бременността понижава риска от рак на гърдата

Докато сте бременна, рискът от рак на гърдата намалява. Това е така, защото има промяна в нивата на хормоните прогестерон и естроген през този период. Тези два хормона се произвеждат от яйчниците през целия живот. По време на бременност техните стойности намаляват по естествен начин, което има благотворен ефект върху риска от рак на гърдата и яйчниците.

Кърменето след раждане също балансира нивата на естрогена и прогестерона, което има допълнителен положителен ефект в превенцията на опасното заболяване.

По-нисък риск от рак на матката и яйчниците

Не само рискът от рак на гърдата намалява, когато сте бременна, но и рискът от рак на яйчниците и матката.Тъй като тъканите на тези детеродни органи търпят сходно влияние от страна на естрогените и прогестерона, бременността оказва положително влияние и върху тях.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
Рядко съм чел по-гадна лъжа. Дори от наблюдения само виждам точно обратното, да не говорим пък какво съм чел, особено за недалечното минало. Жените без деца са в пъти по-запазени и физически, и психически, но все пак по едно - две трябва да имат, но не и повече, защото отива дори и самата Земя в небитието.
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
тук пишат само безплодни създания
13
0
 
7
 
! Отговори
Оффф преди 3 месеца
А моя приятелка направо си умря при раждането, както много други жени!!!
12
0
 
8
 
! Отговори
Оффф преди 3 месеца
По-голяма небивалица не бях чел скоро!!!!!! Трийте, че ще ви съдя!!! Аз заради бременност се сдобих с диабет и рак на гърдата, понеже РИСКЪТ Е 1000000 пъти по-виско след раждане!!!
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Статията е Лъжа, Лъжа, Лъжа,... и 1% истина. Грозни грозни грозни ЛЪЖИ!
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
СТАТИЯТА Е МЕДИЦИНСКИ НЕВЯРНА! ПРИ БРЕМЕННОСТ ЕСТРОГЕНИТЕ НАМАЛЯВАТ, НО ПРОГЕСТЕРОНЪТ СЕ УВЕЛИЧАВА. ЕСТРОГЕНИТЕ ДОКАЗАНО ИМАТ КАНЦЕРОГЕНЕН ЕФЕКТ, НО САМО КОГАТО СА В СВРЪХПРОИЗВОДСТВО. ПРИ БРЕМЕННОСТ И РАЖДАНЕ ЖЕНАТА Е С ЕДИНИЯТ КРАК В ГРОБА.БРЕМЕННОСТТА ИЗСМУКВА ВСИЧКО НУЖНО ЗА ДЕТЕТО ОТ ТЯЛОТО НА МАЙКАТА, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ ТЯ СЕ ХРАНИ ДОБРЕ ИЛИ НЕ.
9
1
 
12
 
! Отговори
Грийн преди 3 месеца
А може да смачка бъбреците и да извлече калцият и на стари години да чупи тазобедрените стави. Ами стресът при отглеждането. Няма да има и ден покой от малките дяволчета. Бели коси. Оставете ги тези приказки. Искате жените да стъпят в калта в която и вие сте стъпили. Мизерията обича компанията.
8
8
 
0
 
! Отговори
ПРИЧИНАТА преди 3 месеца
за някои от съвременнете жени да умират по-млади е тяхнатаразюзданост да живеят охоно със злоупотреба на алкахал, тютюнопушене и наркотици.Причината за смърта на жени при раждане в миналото е обръщането на бебето в употребата на жената. Имало е умни жени, които са умуули да завъртят бебето и раждането е било успешно.
7
6
 
2
 
! Отговори
Вълканов преди 3 месеца
Преди време, имаше изследване, което покзаваше, че най-дъго живеят тези жени, раждали три пъти.Повечето или по-малко от три раждания намаляват дълголетието
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това не е съвсем вярно. Веднъж възпроизведеш ли се, природата си е изпълнила целта и вече няма нужда от теб. Започва бързо съсраряване. Маййкки на 3 + деца остават беззъби, състарени и бързо си заминават. Една приятелка със здравни бъбречни проблеми от детска възраст, роди 2 деца и се спомина на 40 год възраст. Всичката й енергия отиде да ги роди дечицата си, но не й остана живот да им се порадва. При глад и неблагоприятна среда хората запазват фертилността си по- дълго време.
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бремеността е опасна за жените.В момента има съвременна медицина и е по различно, но в миналото е имало жени които са умирали при раждането.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не е полезна!
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Увеличена друг път като всяка е рискова за жената. Кръвта истича за минути и умира.
2
3
 
8
 
! Отговори
Ястреб 0cманлиятa преди 3 месеца
Аз ще съм първият родил турчин И ще прославя турция во век и веков
1
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защото повишава защитните сили на организма.