Хомеопатията като оръжие срещу алергиите

Най-честото алергично заболяване при човека е сенната хрема
13 апр 2024 08:49, Александър Попов
28
Хомеопатията като оръжие срещу алергиите

"Хомеопатията се превръща във все по-използван метод в интегративната медицина. Затова и тя се преподава в много европейски медицински университети и е в програмите за изследване на много научни лаборатории. В моята дългогодишна лекарска практика аз прилагам хомеопатичния метод както в съчетание с традиционната медицина, така и като щадяща и безвредна терапия при редица хронични заболявания, сред които са и различните видове алергии“, сподели д-р Мариян Иванов.

Най-честото алергично заболяване при човека е сенната хрема. Честота му надхвърля 30% при децата и 40% при възрастното население. Най-честите симптоми са запушен или течащ нос с бистър секрет, сърбеж, дразнене в гърлото, зачервени и насълзени очи, затруднено дишане. При пациентите с алергичен ринит има висок риск от развитие на бронхиална астма (45-69%). Сенната хрема е значимо социално заболяване, което влошава успеваемостта на децата в училище с 30-40%, заради приема на антихистамини.

„През пролетния сезон сенната хрема е една от най-честите причини за търсене на лекарска помощ от моите пациенти. При вземането на превантивни мерки и правилно назначена терапия, хомеопатията дава изключително добър резултат за намаляването на симптомите и подобряването на качеството на живот на пациентите", допълва д-р Иванов.

В потвърждение на неговите практически наблюдения са и публикациите в две от най-престижните медицински издания - British Medical Journal и Lancet. Те касаят рандомизирани, двойни слепи, плацебо-контролирани проучвания. Резултатите и от двете показват, че при пациенти, лекувани с хомеопатия, значително се намаляват симптомите, което пък води до намаляване на половина на необходимостта от прием на антихистамини.

„Профилактиката на сенната хрема трябва да започва поне месец преди цъфтежа на растенията, които я причиняват. Много добър резултат дава приемът на по 5 гранули дневно от три хомеопатични лекарства, но в аптечната мрежа има медикамент, който ги съдържа и трите - Риналержи контрол. Приемът на 1 таблетка дневно от него е достатъчен за профилактика, а в периода на проявена вече алергия, дозата се увеличава на до 6 таблетки дневно", сподели своите ценни съвети д-р Иванов.

Все пак той препоръчва всеки да се консултира с лекар, за да може да му бъдат предписани правилните хомеопатични лекарства, в правилната дозировка.

Над 7 000 медицински проучвания, публикувани в най-голямата международна база данни в областта на медицинските науки PubMed, доказват позитивния ефект на хомеопатичното лечение, каза д-р Мариян Иванов по повод Световния ден на хомеопатията, който се отбелязва на 10-и април. Хомеопатията е метод на лечение, основан на принципа на подобието. Той е формулиран от д-р Самуел Ханеман преди повече от 200 години. Д-р Ханеман е първият в историята на медицината, приложил експерименталния метод за проследяване ефекта от лечението. Той установява, че вещество, което в измерими дози може да предизвика определени болестни симптоми в здрав човек, в значително разредени дози може да лекува подобни симптоми в болен човек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: д-р Мариян Иванов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хомеопатията е да дадеш нищо под формата на нещо.112
20
0
 
1
 
! Отговори
Лекар преди 1 месец
До скоро не вярвах в хомеопатията, вервайте ми влизах в спорове и подигравки с хомеопати. Накрая реших да експериментирам със себе си, купих хомеопатичен сироп за кашлица. Ако щете вярвайте дори ми спря и пушаческата кашлица, а сутрин си изкашлях и белия дроб. Как работи, не знам, знам как не работи
19
1
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Учените на хомеопатията му викат плацебо :)))
18
0
 
5
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 1 месец
Хомеопатията е една от най-големите измами в медицината за последните десетилетия
17
0
 
4
 
! Отговори
ХОМЕОПАТИЯТА преди 1 месец
Е НАЙ-ПОЛЕЗНОТО НЕЩО ЗА ПРОИЗВОДИТЕЛЯ - ПАРИ ОТ НИЩО!!
16
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонимен14 нормалните хора капят кетамин или ghb, ши3и. тия лафчета са като за пред петдесет годишна продавачка в баничарница
15
2
 
9
 
! Отговори
Браво, лъже на едро преди 1 месец
Над 7000 проучвания доказвали нещо си. По-точно всяко изследване в тази област, извършено по строги научни критерии, доказва пълната безполезност на хомеопатията освен за джобовете на хомеопатите и производителите на хомеопатични "лекарства". Браво и на този сайт, който упорито копае под дъното.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На една пaтuцa предложих хомеопатична водка, нави се веднага. После в една чаша вода капнак една капка водка. Още ми е сърдита...
13
3
 
4
 
! Отговори
Звездите ми говорят преди 1 месец
Който докаже ефективността на хомеопатичните хранителни добавки веднага получава Нобеловата награда за физиология или медицина!
12
3
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Пробвах я веднъж тази хомеопатия, ама не става. Капнах 1 капка водка в 1 литър портокалов сок. Изпих го. После и втори литър изпих с още 1 капка водка....ами не ще и не ще да ме хване :))) Само се надух от сока :)))
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пълни глурости!!!!
10
1
 
3
 
! Отговори
читалище заря преди 1 месец
До Анонимен всяка захар е по полезна от осемдесет процента от подсладителите в обращение, неукяне
9
1
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
по време на презокеански полет на един астролог му станало лошо. добре, че на борда имало хомеопат, та го свестил някак си.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Срещу алергиите помагат не тези шарлатании, а чистият въздух, храна и вода, ограничаване до минимум приема на лекарства и особено на антибиотици, които тук се пият за щяло и нещяло без изследвания и нужда. Антибиотиците са безсмислени и вредни при вирусна инфекция.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези не се научиха да "разреждат водата" и това си е. Капачка ракия в бидон с дестилирана вода да разбирам, че е най-доброто им лекарство срещу алкохолизъм. Но как да го продавам 8-10лв за 50мл флакон?
6
0
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 1 месец
До ze nigmar 5 И двете.
5
4
 
11
 
! Отговори
Така е .. преди 1 месец
Хомеопатията е измама.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е за полуграмотните които си мислят, че кафявата захар е по-полезна и купуват от козунаците на Линда!
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ze nigmar-и двете
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази шарлатания кога ще се криминализира?