8 упражнения, с които да стегнете корема си

Ползи от стабилизиращите ядрото упражнения
21
8 упражнения, с които да стегнете корема си
Снимка: iStock

Планински катерач, колело и докосването на пръсти при изправени нагоре крака са едни от най-добрите упражнения за изграждане на сила в коремните мускули. Но ако пренебрегвате основните тренировки за стабилност - движения, които ви помагат да контролирате по-добре тялото си, докато се движите и сте във фиксирани позиции - може да изпитате проблеми с мобилността или да имате слабо представяне във фитнеса.

Добрата новина? Основните упражнения за стабилност са лесни за включване в рутината ви. Те са от изключителна важност за изграждена на силно ядро (коремни мускули), което ще ви помогне да подобрите както фигурата, така и представянето си в останалите упражнения. Също така стабилното ядро ще ви позволи да седите повече време на планк, което пък стяга още повече коремните мускули, така че цикълът постоянно се върти.

Ползи от стабилизиращите ядрото упражнения

За да опресним паметта ви, ядрото ви се състои от мускулите по целия торс, включително коремни, вътрешните и странични коси мускули, напречните коремни мускули и изправящите гръбначни мускули. Основната му цел е да защитава гръбначния стълб. За да направите това, трябва да имате стабилност в мускулите около гръбначния стълб, по-специално в ядрото.

Въпреки че "стабилността на ядрото" е труден термин за дефиниране, тя обикновено се отнася до способността на вашите мускули да създадат достатъчно твърдост, за да предотвратят движението на гръбнака по такъв начин или степен, които могат да причинят нараняване. И за да създадете тази твърдост, трябва да активирате основната си мускулатура, което може да се прави съзнателно (стягане по време на клек) или несъзнателно в ежедневието (когато бързо завъртите торса, за да хванете падащ предмет от бюрото). Може да не активирате сърцевината си напълно в тези несъзнателни ситуации, но трябва да има някакъв активен компонент за стабилност. 

Цялата статия и видеа към нея, можете да прочетете и видите в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: стегнат корем
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
вгз преди 2 месеца
Много внимателно докато стягате корема, да не отпуснете д у п е т о. Там после стягането е много по-трудно.А ако превърнете пък мозъчните клетки в мускулни, там вече спасение няма.
13
0
 
0
 
! Отговори
Таня преди 2 месеца
Нито плочки,нито пари ме вълнуват , важното за мен е да е надарен като магаре за да ми обръща хастаря
12
4
 
2
 
! Отговори
Любомир преди 2 месеца
Аз ще съм по откровен от Мария!Търся красива талантлива бизнес дама да ме подкрепя финансово може и брак при условия да не ми се бърка в личния като връзки и с други красиви жени кога в колко къде съм!Висок съм 181.см красив атлетичен работлив.
11
0
 
4
 
! Отговори
до Ваня преди 2 месеца
Такъв тип мъж освен да те наеме на работа като простттитутка да му изкараш кинти,че за друго не става едно тъппо курррве
10
0
 
0
 
! Отговори
До 8 преди 2 месеца
До Ваня до 5 - Ха ха ха ха, кой ти каза кой тук е нисък и кой на какво прилича? Предлагаш жена? На света в момента живеят над ТРИ МИЛИАРДА ЖЕНИ. Защо сред всички тях да предпочете теб такъв алфа мъжкар, който на всичкото отгоре е и с финно възпитание, и богат? Щото ручаш боб ли? Много други жени правят същото, но имат и други качества.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ванче, и какво би задържало който и да е мъж, при гнoй като тебе???
8
0
 
3
 
! Отговори
9 преди 2 месеца
Кво грешно па казах? Някой се ядоса? Сега ще ми кажете, че на 16% мас мязате на Брад Пит в Боен Клуб.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Прочетох за 1.2 упражнения, а не за 5 ... нема да цъкам разни линкове. Иначе пропуснахте най-важното - освен ако нямате много як късмет, шансът да имат плочки, а да ен сте под 13-14% телесни манини е доста малък.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 5 - Още изисквания, за да го стимулира, да е добър "фит" в днешното забързано ежедневие.
5
2
 
1
 
! Отговори
Мнение преди 2 месеца
Помните ли какво беше казала преди доста години София Лорен в едно интервю? Беше казала, че прави всичко възможно всеки ден да поработи в градината си поне по половин час, защото земеделската работа натоварвала равномерно всички мускули, извайвала тялото и топяла мазнините. Според мен, освен поне половин час земеделски труд ежедневно, човек трябва да прави секс през ден и тогава фигурата му наистина ще е великолепна. Това важи и за мъже, и за жени.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Ваня - А ти какво можеш да предложиш на такъв расов мъж, та да го заслужиш?
3
0
 
1
 
! Отговори
Личен опит преди 2 месеца
*** с лява ръка е най-доброто за плочки!
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Копане с мотиката на село като Тиквата :)))
1
10
 
5
 
! Отговори
Ваня преди 2 месеца
Такъв мъж си търся. Да е поне 187 см, с плочки, мускули, слаб и атлетичен, да работи като програмист на поне 10-15 хиляди лева на месец или да е мениджър. Да има апартамент в центъра на София, къща в полите на Витоша и още една къща на морето в Гърция. Да обича да се държи с мен като с принцеса и да ми угажда. Моля джуджета под 187 см да не ми пишат.