Търговците на инсулин: Той се разпределя авномерно в аптеките

Тревожно е да разберем, че има пациенти без достп
26 фев 2024 18:07, Стела Стоянова
8
Търговците на инсулин: Той се разпределя авномерно в аптеките
Снимка БГНЕС, архив

Българската асоциация на търговците на едро с лекарства (БАТЕЛ) заявява, че всички, получени количества инсулин при тях, се разпределят своевременно в аптечната мрежа.

"Изключително тревожно е за нас да разберем, че дори след въведените рестрикции все още има пациенти, които нямат достъп до своята инсулинова терапия. Както много пъти сме завявали, наш приоритет са именно нуждите на пациентите и тяхното навременно задоволяване", казват от асоциацията в писмо до медиите. В него БАТЕЛ казва, че декларираните количества в складове са в пъти по-малко от предоставената от ИАЛ информация. "Поради тази причина ние отново настояваме, в случай, че има констатирани нарушения, компетентните органи да налагат санкции спрямо своите правомощия".

В заключение от асациацията настояват, че спазват стриктно изискванията на закона и отговорно подкрепят институциите в изпълнението на тяхната регулаторна дейност. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: инсулинаптеки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Стелче ... "авномерно", "достп", "асациацията" ....
7
1
 
1
 
! Отговори
Uiko преди 1 месец
Търговците на инсулин.Звучи като ,,търговците на въздух за дишане" или ,,търговците на вода за пиене".Тук става дума за животоспасяващ медикамент,който е безплатно достъпен за всеки един на Планетата Земя.А в България ставало дума за ,,търговци" разбираш ли.Къде е Държавата? Защо Държавата не държи инсулина,а го е предоставила на ,,търговците" да търгуват със здравето на хората? къде е НЗОК??? Къде е Правосъдието и Съдебната Система?
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Последно как е разпределено :))
5
0
 
3
 
! Отговори
мдамм преди 1 месец
влезнах само да кажа, че можете да наемете по-грамотни списвачи на статии, и такива които взимат заплати да са им шефове.
4
0
 
8
 
! Отговори
Хм.... преди 1 месец
Странна работа.Тая сутрин май казаха някъде по сутрешните блокове, че имало наличен по документи в складовете около 60 000 дози инсулин, а сега търговците на едро казват че всичко било разпределено?!?!?!Айде да се разберат кой лъже и кой казва истината. Щото ако по документи го има а в складовете го няма, значи има някаква финансова измама, а ако го има в скалдовете а търговците на едро казват че го няма, значи има някаква спекула.И в двата случая обаче нещата не са много много окей за БАТЕЛ.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шиши пак им хвърли фалшива димка. Много иска властта този Шишкебап.
2
0
 
8
 
! Отговори
Защо преди 1 месец
България е уж в ЕС и трябва всичко да в ок,а се оказва по зле от съседите ни които не са в ЕС,при тях има всички лекарства и са по евтини и ни се смеят.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тревожно е и да разберем, че има две правописни грешки само в заглавието и подзаглавието. Надолу не смея да погледна.