Съвети за здрава и красива коса

Не мийте цялата коса с шампоан
17 дек 2023 23:00, Михаела Лазарова
29
Съвети за здрава и красива коса
Снимка: Istock

Косата е подложена на множество предизвикателства всеки ден. Боядисвате я, сушите я, стилизирате я, нанасяте продукти, нагрявате я, за да си направите прическа. Всичко това в комбинация с горещата вода, с която взимате душ, прави косата слаба, изтощена, лишена от блясък и склонна към накъсване и цъфтеж.

За да предотвратите всички тези увреждания и за да запазитекосата си здрава и бляскава, вижте кои са 5-те начина да успеете да го направите.

Не използвайте гореща вода

Горещата вода пресушава косата и отнема от блясъка ѝ. Най-добре е да измивате косата с хладка вода, дори леко студена. Така ще запазите нейната жизненост, добро ниво на хидратация и ще я предпазите от накъсване.

Използвайте студена струя при сушене

Настройте сешоара си на студена струя, когато сушите косата. Горещата струя причинява много сериозни увреждания на косъма, като го прави слаб, податлив на цъфтеж, накъсване, начупване. Ако освен това боядисвате косата и използвате преса, това добавя още повече риск за здравината и блясъка ѝ. Можете да намалите поне едно вредно влияние от изброените, като нека това е сешоарът.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
До Бaй Kypти преди 4 месеца
Твойта е твърде суха и набръчкана, няма управия
11
0
 
1
 
! Отговори
Бaй Kypти преди 4 месеца
A зa yбaвa вoжa cъвeти gaвaтe ли?
10
0
 
3
 
! Отговори
Кухавела преди 4 месеца
Като тебе шампион никога няма да стане
9
0
 
1
 
! Отговори
Как преди 4 месеца
Така независимо колко пари сме платили аз да не сьм социалната служба на тоя
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Икономов бивш партиен секретар ли е или настоящ?
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Плешо Кубето - На теб шампоан не ти трябва, а парче вълнен плат, леко навлажнено с някакво масло, най-лесно е с олио. В продължение на 10-15 секунди енергично трий с него кубето, за да е лъскаво. Все някоя жена ще го оцени и ще се заинтересува от теб.
6
2
 
0
 
! Отговори
Икономов преди 4 месеца
Ние по принцип поощряваме опитите за самоизява на младите хора. Важно е обаче да се знае, че макар и нежелано, често е нормално в началото на кариерното си развитие някои млади хора да нямат все още нужната политико-икономическа култура. По-конкретно казано, още не им е оформено едно стабилно, правилно политическо мислене. Ето затова, ние съветваме, но в същото време и настояваме, при опитите си за самоизява младите хора предварително да се консултират с нашите членове и членки по места.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всички коментари тук са написани само от един човек, който е разбеснял се хомосексуалист.
4
1
 
1
 
! Отговори
Щото преди 4 месеца
В затвора само тебе те няма липсваш
3
2
 
3
 
! Отговори
Бабешка рецепта преди 4 месеца
Газ, свинска мас и ypuнa. Навремето косите на момите са били много здрави, гъсти и лъскави, защото са ги миели с хума вместо със *** - нито с твърд, нито с течен. Периодично, след измиването с хума ги натривали със смес от гореизброените три съставки и след малко ги изплаквали с вода. Но днес старите находища на хума са негодни, защото пръстта вече не е екологично чиста.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това е тъпa статия. Излишна.
1
1
 
0
 
! Отговори
Жителя преди 4 месеца
На Мусагеница не се ли накраде