Полезни ядки и сушени плодове за вашата диета

Те подпомагат метаболизма
3
Полезни ядки и сушени плодове за вашата диета
Снимка: Istock

Отслабването и поддържането на здравословно тегло е истинско предизвикателство. Можем да следваме драстични режими на хранене, но те няма да доведат до дълготраен резултат, но и ще изложат на риск здравето ни. Ето защо е важно да си осигурим разнообразна диета, която да включва освен полезни семена, като смляно ленено семе и ядки – сурови или печени без подправки и сушени плодове. Вижте кои, освен лешници, кашу и сушени череши, са подходящи за забързване на метаболизма, разбира се в малки количества.

Бадеми

Бадемите са нискокалорична закуска, изключително хранителни дори в малки количества от около 20-30 грама. Ядките са богати на протеини, мононаситени мазнини и антиоксиданти, което ги прави суперхрана за тези, които се опитват да отслабнат. Редовната им консумация спомага за поддържането на стабилни нива на холестерола и ни осигурява важния за красотата на кожата и косата витамин Е.

Фурми

Идеалният сушен плод, който ще залъже глада ви за сладкиши, когато сте на диета. Важно условие е да консумирате такива, които са без добавени захари. Хубавото е, че могат да се намерят. Фурмите ще ви направят и по-енергични и издръжливи по време на спорт, благодарение на съдържащия се в тях витамин B5. Не забравяйте да ги включвате във вашите рецепти за сурови десерти и смутита.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо здравословно на измисления за храни български пазар- сушените кайсии БОЯДИСАНИ, а фурмите топени в сладък разтвор ,щото не са от истинските сладки фурми и всичко това менте на Баснословни цени
2
4
 
3
 
! Отговори
Бразилски орех преди 3 години
С лечебните фурми от Саудитска Арабия какво се случи? Пеефски и Дон тиквон, не изглежда да са отслабнали.
1
1
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Свърши ли сланината, че ще ядем семена