Нидерландия победи Турция след зрелищен обрат, на полуфинал е с Англия

Коди Гакпо донесе успеха в края на мача
Обновена: 8 юли 2024 15:59 | 7 юли 2024 05:55, Петър Бойчев
36
Нидерландия победи Турция след зрелищен обрат, на полуфинал е с Англия
Снимка БГНЕС

Отборът на Нидерландия направи пълен обрат срещу Турция и победи с 2:1 като по този тачин стана последният полуфиналист на Евро 2024. "Лалетата" изоставаха на почивката на мача с 071 след гол на централния защитник на Турция Самей Айкадин с глава, но стигна до успеха през втората част на Олимпийския стадион в Берлин с попадение на Стефан де Фрай и Коди Гакпо, предаде БТА.

Първото сериозно положение пред една от двете врати се откри пред Мамфис Депай за "лалетата" в четвъртата минута, но нападателят пропусна, като стреля над напречната греда.
Отборът на Турция отговори с директен шут на Мерт Гюнок от пряк свободен удар.

И двата отбора бяха много внимателни в защита, като турците се опитваха в началото на мача да убиват темпото на игра.

В 35-ата минута Турция грабна шанса си. Арда Гюлер изпълни корнер на далечна греда, където централният защитник Самет Акайдин се извиси и мощно с глава заби топката във вратата на Барт Фербругер за 1:0. Това бе и втората асистенция на Гюлер по време на първенството.

В началото на втората част селекционерът на "лалетата" Роналд Куман пусна очаквано тарана Воут Вегхорст в игра на мястото на Стивън Бергвайн. Пет минути след повновянето на играта Депай направи голям пропуск, но нападателя беше в положение на засада.

В 56-ата минута младата звезда на турците Арда Гюлер завъртя хубаво топката от пряк свободен удар, като тя срещна десния стълб на вратата на Нидерландия и излезе в аут.

В 65-ата минута Кенан Йълдъз нанесе много силен удар от границата на наказателното поле, като вратарят на Нидерландия Фербруген с мъка изби топката, а защитникът Каан Айхан бе изпреварен в момента, в който трябваше да направи добавка.

В 70-ата минута резервата Вегхорст бе намерен на задна греда и отправи удар от въздуха, като вратарят Мерт Гюнок изби в корнер. След късото му изпълнение Депай центрира, а Стефан Де Фрай, който бе оставен непокрит около точката за изпълнение на дузпа с мощен удар с глава изравни - 1:1.

Попадението дада страхотен импулс на Нидерландия, като малко след него Депай пропусна от чисто положение. В 76-ата минута обаче Дензел Дъмфрис центрира остро отдясно, а Коди Гакпо, падайки на земята, вкара с много премерен удар покрай вратаря Мерт за 2:1.

В края на мача тимът на Турция пое големи рискове, за да стигне поне до равенство, като селекционерът на тима Винченцо Монтела направи четири смени.

В 85-ата минута Ван де Вен блокира опасен шут на съперника.

В последните секунди с червен картон бе изгонен Бертюг Йълдъръм от резервната скамейка на Турция.

В края силни изяви имаше вратарят на "лалетата" Берт Фербруген, който запази вратата си и осигури на тима място в голямата четворка на Европейското първенство.

Тимът на Нидерландия ще играе на полуфинала на Евро 2024 срещу отбора на Англия, като двубоят е в сряда (10 юли) в Дортмунд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
1
 
! Отговори
Осман ага преди 2 месеца
До ХАХА Питай баба ти да ти разкаже.
24
6
 
5
 
! Отговори
ъ преди 2 месеца
Което си е вярно, вярно си е, турците бяха един от най-белите отбори на това "европейско". Иначе феновете им са типични азиатци - шумни и бая простовати. Нищо, че 2/3 от тях са трето поколение "германци".
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво!!!
22
4
 
0
 
! Отговори
Зубър Гаден преди 2 месеца
До 11 - Не съм пувал за страна Хиландия. Непозната ми е. Знам, че има КРААЛСТВО НИДЕРЛАНДИЯ!
21
9
 
26
 
! Отговори
Shark преди 2 месеца
Само турският отбор беше съставен от бели европейци.
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вторият гол при това положение беше сигурен при всички положения, защото си беше чиста дузпа. Вижда се ясно как защитника задържа Гакпо и му прави професионална "марка", като му пречи да нанесе удар. Даже мисля, че беше автогол, тъй като Гакпо не можа да бутне топката. Дузпа и червен картон. Аллах даде гол.
19
6
 
22
 
! Отговори
Афро Първенство 2024 преди 2 месеца
Колониално Африканско Първенство! Турция беше един от малкото бели отбори. Франция е почерняла тотално - преди поне имаше по някой и друг арабин за цвят, сега е сборна Африка!
18
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Турция на всеки мач първо се крещи Ердоган след това за отбора. И там се живее в някакъв комунизъм,непонятен за нас!
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако турците от немския национален играеха за своята родина и Германия щеше да е на полуфинал и Турция също . Но като цяло си показаха що за стока са
16
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Турчаланите даже далеч стигнаха, само с тичане и демонстриране на политически пристрастия не става, още са твърде първобитни за европейската сцена, не знаят как да се държат като бели хора. Щом и футболистите са им с промити мозъци.
15
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Достойно отпаднаха и с високо вдигнати глави могат да се приберат.
14
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От Азия били турците, серсеми това беше най - белия отбор останал от всички. Все едно гледам не европейското, а африканското. Турция игра със сърце и накрая изтърваха много и нямаше продължения.
13
2
 
9
 
! Отговори
vs преди 2 месеца
Не знам за мача, ама много май***муни играят вече! Вчера за първи път от 25 години гледах малко от единия! Футболът вече е само за пари, и няма нищо общо с играта футбол! Ама вие гледайте де! Все пак все още няма милиардер от тия негр***амотници, може!
12
14
 
13
 
! Отговори
ХИЧО преди 2 месеца
Наште комшии пак си показаха циганнията.Какъв по-подходящ момент да намерят,че да се покажат пред европейците,колко са велики?Колото по-посредствен е един народ,толкова е по-горд от себе си....Просто ниска култура,парад на просстотията.
11
3
 
22
 
! Отговори
. преди 2 месеца
Май единственият четвъртфинал, който предложи нещо на зрителите.
10
2
 
12
 
! Отговори
Бай медьо дьо ганьоф преди 2 месеца
сфФфинята да обяви 3 дневен траур в дуписе иначе ще го цепя!
9
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво на ХОЛАНДИЯ
8
3
 
16
 
! Отговори
без упойка преди 2 месеца
А докато са го правели, далеч от истрията в периферията и забравена една нация имала царе, пребивавала под сянската на падишаха.Май днес е същото, а.Като гледам как ОПИТОМЕНИТЕ ***, СОЦИОЛОЗИ СЕ РАДВАТ НА САРАИТЕ НА Доган.Иначе ходим да празнуваме Левски и Ботев.Очи нямате за Левски и Ботев.
7
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Откривали континенти, морета, проливи и правещи историята" - Точно защото са писали/преписвали/редактирали историята, затова са се нарекли "откриватели", а всъщност са поробители/кръвопийци. Днес неоколониалистите са достойни тяхни наследници.
6
10
 
16
 
! Отговори
без упойка преди 2 месеца
В крайна сметка стана това, което ви напомних преди 1/4 финалите.Тук останаха само западните държави и то големите, тези които имаха велики империи и променяха света след 15 век.Погледнете, само големите колониални империи.Това са държавите движещи Европа и света.Откривали континенти, морета, проливи и правещи историята.