Украйна пролива кръв за европейските ценности

Татяна Станева: Ситуацията там е умора
Обновена: 2 юли 2024 20:56 | 2 юли 2024 20:50, Анисия Иванова
265
Украйна пролива кръв за европейските ценности
Снимка: Bulgaria ON AIR

Украйна поема своя път към Европейския съюз заедно с Молдова. Новината е от световен мащаб и в последните дни често е коментирана. В същото време обаче по нищо не личи да идва краят на военния конфликт в региона.

"Ако мога да опиша ситуацията в Украйна с една дума, тя ще е умора. Това се чувства и при войниците, и при цивилното население. Не може три години да пребиваваш в едно и също информационно поле, да те е страх три години. Не може просто да пребиваваш винаги в бомбоубежищата, не може да имаш оптимистично настроение като преди", коментира журналистът, режисьор и сценарист Татяна Станева в студиото на предаването "Директно".

"Започнахме най-накрая да разбираме какво наистина става при нас. Първите дни с паниката имаше много въодушевена вяра, че победата ще е бърза. Всички бяха наясно, че ние сме правите, ние сме в несправедлива война, но като започнахме да разбираме, че на никого не му пука за нас... Да, има някаква грижа, без европейската и западната помощ нямаше да се справим. Оръжие ще дадат, финанси ще дадат, но никой няма да върне нашите хора, които загинаха и проляха кръв за европейските ценности", заяви Станева.

Гледайте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия е велика сила и разруши икономиките на запада за 2 години. За 2 години Русия изпрати над 2 млн укронацяги и натовски наемници на вечна командировка при бандера.
129
1
 
3
 
! Отговори
Путински бензин преди 3 месеца
Ти русофобе зареждаш трошиняка си с Путински бензин. Ти русофобе спонсорираш Русия! Ти русофобе си ееебааатии е слааб0умния цръвул момче!
128
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе знае ли някой тук какъв е този украински език, някой тук чувал ли е за украински език преди 1991г. Каква е тая държава, която няма даже дума за "език", ами използва полската дума мова (mowa - на полски: обикновена, селска реч, реч от окрайнините) Изобщо да е чувал някой за украински писатели, поети, драматурзи които са творили на така наречения украински език?
127
2
 
6
 
! Отговори
Деменцио Бай Дънофф преди 3 месеца
Бой до последния укропитек! Така сме се разбрали с кривоносите. Да им освободим територия. Че оная в Бл Изток скоро ще стане необитаема. Къде заради климата, къде заради Хисбула.
126
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 131 ***, не ми казвай, че си вярваш!)))) Пак лозунги. А бе, това, копейките, не можете ли да пишете нормално без лозунги и руски цитати. Дори не можете да ги преведете на български. Уж били българи...
125
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Някой може ли да обясни какво означава името "украйна"? "Накрая", "В покрайните"... На кое? В покрайнините на Русия ли? Хахаха. Това е държавата "урина" или на галено "ууссрайна".
124
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
1957 година в центъра на цивилизована Европа, в Брюксел, затваря последният човешки зоопарк където са докарвали жени и деца от Африка да ги показват на европейците като живoтни. През 1957 година СССР пуска първият в историята спътник в Космоса.
123
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Воят и сълзите на русофобите и еврогеiците са приятна музика за ушите ми!
122
2
 
6
 
! Отговори
До 131 преди 3 месеца
Ами пиши на български тук не е Уколандията някой да ти разбира
121
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 124 Орбан отиде в Украйна като путински слуга, за да ипипа почвата и да уговаря Зеленски да отстъпи за русский мир. Никой интелигентен човек не може да бъде излъган за истинската цел на визитата. Прах в очите на слепите. Щеше да е мъжкарско, ако беше направил обратното: да уговаря Путин да отстъпи.
120
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия тепърва започва да загравя. Врага има само 2 шанса.Либо сдатся либо сдохнуть!!!
119
2
 
2
 
! Отговори
До 125 преди 3 месеца
Ами аз като гледам, какво става във Франция трябва да си затворя очите щото не съм комунист така ли
118
1
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън Деменцията преди 3 месеца
Мъжете живеещи в новите територии на Русия, ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсон могат да си ходят където пожелаят, а мъжете в така наречената украйна не могат да ходят никъде, освен на фронта и да умрат за Зелената гнида и Бай Дрън Деменцията къде си 4ишка в крачолите. Вашата демокрация се провали русофобчета
117
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С. Корея се железобетонира с договора с Русия за военно и икономическо сътрудничество. Друго си е зад гърба ти стои най-мощната ядрена държава и най-богатата по природни ресурси. Западът е в истерия, западът трепери.
116
4
 
6
 
! Отговори
До предният преди 3 месеца
Тук няма русофоби, само българи сме. Бъркаш конците, и заканите си ги запази за баща си ! Не ни трябват. Марш в Украйна да се биеш за Америка.
115
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Комунистите не спират да предричат умирането на загиналия Запад, пък той просперира. Откак съществуват партии по света, винаги е имало крайно десни, крайно леви, анархисти и вся остальная сво.л.очь, но Земята се върти ( и не е плоска, ядец). Диалектиката доказва, че няма дълго съществуващи общ. системи, една сменя друга, после всичко (без миналото) се повтаря, не (на по-високо качество), което никога не е в полза на мракобесието. Просто планетата им отеснява на гладните орди и разни недорасляци
114
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Орбан отиде в украйна за да си защити унгарското население там. Нашите пр0дажници кога ще отидат за да защитят българите там? Българите там ги мобилизират и ги пращат на първа линия на фронта. Киевския нацистки режим постоянно лови българи и ги могилизира. Вече има цели населени места с българи, които са напълно обезлюдени(((
113
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В измислената държава украйна, ловят хората по улиците като пилци хахахахаха. И вас русофоби ще ви ловят така. Или вие ще оцапате бикините и ще избягате назапад, да станете прошляци. Вие русофобчета сте едни негодни пъзляци.
112
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Колкото Турция е в ЕС
111
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
95% от чиповете в руската военна техника се оказват от западни страни. 30% са от фащ, останалите 65% от други западни страни, 5% са китайски. Западните чипове се получават от фирми прекупвачи от Китай, Индия, Турция и други. Бизнеса си върви, а вие русофоби ядете дед0вия яко!