Олаф Шолц: Бежанците са ни много, спираме ги

Броят на неразрешените влизания в Германия се е увеличил с над 50 на сто
Обновена: 30 сеп 2023 22:57 | 30 сеп 2023 22:00, Стела Стоянова
206
Олаф Шолц: Бежанците са ни много, спираме ги
Снимка БГНЕС, архив

Германският канцлер Олаф Шолц смята, че броят на бежанците, които се опитват да влязат в Германия, е твърде висок и възнамерява да спре тази тенденция чрез пакет от различни мерки.

"Броят на бежанците, които искат да влязат в Германия, в момента е твърде висок", заяви днес Шолц в интервю за германската медийна група Редакционнецсверк Дойчланд (RND), цитирана от БТА.

"Ситуацията не може да остане такава, каквато беше: над 70% от всички бежанци, пристигащи в Германия, не са били регистрирани преди това, въпреки че на практика почти всички те са били в някоя друга страна от Европейския съюз", отбеляза Шолц.

"В тази връзка ние отдавна подкрепяме усилията за защита на външните граници на Европа и продължаваме да прилагаме допълнителни мерки за охрана на границата с Австрия. С Швейцария и Чехия се договорихме за общи патрули", обясни канцлерът.

Шолц отново се спря на скандала в Полша, свързан с възможни визови нарушения. Той заяви, че властите във Варшава не бива да допускат проникването на мигранти в Германия. "Поради това засилихме контрола по границата с Полша", допълни канцлерът.

По данни на в. "Билд" броят на неразрешените влизания в Германия през първите седем месеца на тази година се е увеличил с 51% в сравнение със същия период на 2022 г. и е достигнал 43 815 души. Особено тежко е положението на границата с Полша, където служителите на федералната полиция са засекли 14 303 незаконни преминавания което е със 143,7% повече, отколкото миналата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още по темата: бежанциОлаф Шолц
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако ние ще се топим в тази тиха расова война мисля че е честно да се топи и западна Европа също !Да идват повече и все повече бежанци .Нека европейският съюз да се сгромоляса !
120
2
 
44
 
! Отговори
Граничар преди 7 месеца
За България проблемът е решим - възстановяваме Гранични войски. Но защо ги ликвидирахме? От глупост и толерастщина. Незаконното преминаване на границата е престъпление по Наказателния кодекс - наказва се с 5 години затвор.
119
0
 
44
 
! Отговори
Мм да! преди 7 месеца
На тая плюнка късно му загря реотана. Е сега вече започва да става интересно в Европа!
118
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Най- малко 9 жени били упоявани И ИЗНАСИВАНИ на парти на Социалдемократите с участието на Олаф Шолц през 2022 .Да не му изкарат пак тая история. Бежанците трябва да продължат да идват за да им обогатят генофонда ,стига бели хора на този континент.
117
0
 
22
 
! Отговори
Шопендар преди 7 месеца
Ето това е ЕС,всяка коза за свой крак.германците ще се окопаят в средна Европа,а ние по периферията ще бъдем залети от бежанци,с които няма да се справим,и които ще ни създадат проблеми за години напред.време е нашите управници да предприемат действия адекватни докато не е станало късно.запада не ни иска в ЕС и в Шенген,
116
0
 
20
 
! Отговори
По същество преди 7 месеца
Хахахаха! Почвайте да гоните.
115
15
 
1
 
! Отговори
До дония бклук преди 7 месеца
Така е! Не всички са селяни и работници кат тебе, я! Ако утре *** игонат от балгарийта, ще си къпя магазин на петуту авиню у ню йорл щот кот сам крал, не може го изработите и 100 живота хехехеххехееее
114
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 156 - Хростияни в Германия? Хахахха ....
113
0
 
36
 
! Отговори
Ужас преди 7 месеца
Хубаво е да потърсите в нета,думите на Кадафи за превземането на Европа без оръжие...а само с бежанци.Всичко се сбъдва.
112
0
 
10
 
! Отговори
Чакай беее преди 7 месеца
Пращаме мечета!
111
1
 
36
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 7 месеца
Най-после и Германия осъзна,както бях писал по-рано,че мигрантите(почти 100% мюсюлмани)ще превземат безкръвно Европа и от християнски ще стане мюсюлмански континент.Те са заплаха за всички нас и предпоставка за появата на един нов фюрер, който може би,за жалост,а може би напълно закономерно, ще повтори историята.
110
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И ся какво - периферните държави ще са буфер за неадекватните ви решения ли? Дондуркайте си мюслитата там, като сте ги поканили
109
2
 
30
 
! Отговори
Постепено преди 7 месеца
Арабите постепено асимилират Българите,разходете се в центъра на София и ще се чудите къде сте...."бедните"бежанци са изкупили жилища и магазини в най скъпата част на града.
108
0
 
15
 
! Отговори
улавия преди 7 месеца
Пратете ги на зеления хобгоблин да ги утилизира! Двойна полза ще да е!
107
3
 
15
 
! Отговори
Ужас преди 7 месеца
Интересно как ще стане...освен ако не направят България голям бежански лагер.
106
2
 
19
 
! Отговори
баба Меркел преди 7 месеца
"Вашното е да излъжем руснаците в Минск!"
105
0
 
24
 
! Отговори
БГ пословица преди 7 месеца
Каквото си надробиш - това сърбаш!
104
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Събудихте ли се, що ли?! Вместо да се обърнете към собственото си население и да го мотивирате да работи решихте да си внесете работна ръка! Е, сега от вас камък върху камък няма да остане!
103
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Как ги спирате? Вече са ви много и се разпореждат. Спирайте, ги. Германия вече не е същата. Всека втора забулена. Разходи се след 10 часа нощем да си намериш щастито независимо жена или мъж
102
0
 
23
 
! Отговори
Ала Бала преди 7 месеца
... а пакетът от "различни мерки" включва държавно финансиране на корабите на НПО-тата, които ги стоварват в Италия. :)