Николоски: Жп линия до София? Не, ще строя високоскоростна до Белград

България е далеч от реалността, твърди вицепремиерът на РСМ
Обновена: 20 сеп 2024 09:35 | 20 сеп 2024 07:00, Петър Бойчев
185
Николоски: Жп линия до София? Не, ще строя високоскоростна до Белград
Снимка БГНЕС

Вицепремиерът на РСМ Александър Николоски продължава със злостните нападки към България.

България е далеч от реалността. Българският и македонският народ са много близки, не е честно да се гради политическа кариера с натиск за унищожаване на един народ. Коридор 10 е с най-голям приоритет за Македония.

Това заяви македонският вицепремиер и министър на транспорта Александър Николоски, за когото българите са "мизерници". Николоски обяви, че не е против изграждането на жп линия до България (част от Коридор 8), но няма да я строи.

"Не съм против изграждането на железопътна линия до България, но тя няма да се строи по трасе, което е неизпълнимо и твърде скъпо и по някакъв начин беше направен опит за корупиране на мен и премиера (Мицкоски)", каза Николоски.

За него много по-важна е високоскоростната железопътна линия Солун-Скопие-Белград, част от Коридор 10.

"Моят най-голям приоритет е изграждането на високоскоростната железница по Коридор 10, ние имаме голям интерес да изградим тази железница с високи технологии. Няма по-важен проект от този, защото той ще отведе страната в бъдещето.

Проектът е печеливш, а има и проект от 1978 г. за железница със скорост от 140 до 250 километра в час. Този проект не беше реализиран вероятно поради разпадането на Югославия. И той ще ни струва по-евтино от железопътната линия до България, някъде между 6 и 10 милиона евро на километър. Аз ще завърша този проект и той няма да бъде изграден от руска, китайска или индийска компания, аз ще го започна и ще го завърша, защото очаквам ВМРО-ДПМНЕ да има два мандата", отбеляза министърът пред Канал 5.

Той съобщи, че в Будапеща на 20 сертември ще се срещне с министрите на транспорта от Гърция, Сърбия, Унгария и Австрия. Акцентът на разговорите ще бъде изграждането на Коридор 10.

За конституционните промени и отношенията с България Николоски заяви, че "не е честно да се гради политическа кариера с натиск за унищожаване на един народ."

"Ако иска, ЕС може да реши проблема с нас и то за една сутрин или следобед, много по-силни държави от нас са поставени на колене. Какво правим с 14-те решения от Страсбург за македонското малцинство, които България не иска да изпълни?

Готова ли е София да не блокира Македония по време на преговорите? Ако е така, те трябва да се съгласят на конституционни промени с отложено действие. Каква е разликата, ако българите влязат в Конституцията сега или след няколко години? Украйна може да стане част от ЕС от нищото, а страните от Западните Балкани, които чакат и изпълняват условия, не могат.

Те (България) не проявиха минимално благоприличие, като не сложиха националния ни флаг. Сегашната официална позиция на България е далеч от реалността. Българският и македонският народ са много близки, не е честно да се гради политическа кариера с натиск за унищожаване на един народ", каза Николоски. / БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от Близък Изток
Летището в Бейрут забрани носенето на пейджъри
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
11
 
! Отговори
Много хубаво преди 22 часа
Подаряваме ти Спаси София да ти помагат.
13
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 22 часа
За вас не знам, но на мен ми писна от тия антични люде!
12
5
 
28
 
! Отговори
Българин преди 22 часа
Измислените от Кремъл скопски коминтерновци ще съществуват до оня момент, в който Крепостна рус бъде сразена, а това ще стане в близкото бъдеще.Тогава македонските българи ще тържествуват.
11
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 22 часа
Спешно трябва да се спре газта по турски паток - и сърбите и орбан и австрийците играят срещу нас, един от примерите е как насърчават тия кyчи синове да лаят срещу нас. Поне газта може да им спрем, гръмнал компресор примерно и няма да се оправи докато не се оправят те, или да си търсят газ от Норвегия на двойна цена. Може и да се разкачим от енргийната им система, сега им балансираме тока за наша сметка. На зло куче трябва зъл прът
10
12
 
18
 
! Отговори
Българин преди 22 часа
Николски ни мрази. Милиони да му даваш,няма да престъпи идеята си за разлика от българските политици. Пресен пример е пейжърите за арабите. МОСАД директор са купили и завладели нашите служби,за да си монтират експлозивите. Отличен шест на евреите и слаб две на ДАНС. Първите защитават Израел,а вторите ни продават и ни правят цел за арабите. Нямаме политици дори като един Николски,който да работи в името на Отечеството. Като почнеш от Борисов всички до сега са продажници!
9
4
 
38
 
! Отговори
аноним преди 22 часа
Тоя е иззел функциите на Господ!Той щял да строи,той щял да се разправя!Хайде,посмали се!Никой си!!!
8
1
 
28
 
! Отговори
Въпреки преди 22 часа
Със няколко изказвания, това стана най известният политик в Северна Македония и България. А преди това никой не го знаеше
7
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 22 часа
Ха ха ха,нашите дървеняци,политиците ни де,са се опитали да му гушнат нещо под масата,по стар български обичай! Ако беше Кирчо простака и двете бузки би разтворил поради лакомия! Само че макети си има принципи,а и силно люби и мрази! Жалко че падаме във втората категория. Все пак достойна позиция и нашите корумпари да вземат пример!
6
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 23 часа
Докато "политиците" на РСМ си играят.. .90% от македонците ще признаят Българските си корени и ще са с Български паспорти!!!
5
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 23 часа
Както е тръгнало скоро Тези ииммммбецилии може и война да ни обявяват подкрепени от Сърбия. За съжаление от там очевидно имат щения към наши територии. Ми нашите политици спят дълбок сън по такива теми. Интересува ги само колко пари може да приберат от някоя схема. Ако стане проблем някой ден и рсм ни обявят война ще ни натиснат от Сърбия и Гърция и Румъния че и Турция и ще ни разделят.
4
8
 
20
 
! Отговори
Пенсионер преди 23 часа
Това няма да излезе на добре.Дано не стигнем до Украинския сценарии.
3
2
 
50
 
! Отговори
Хахаха преди 23 часа
С какви пари ще строиш бе голтак ?Скоро и знамето ще ви вземе Гърция, защото по Преспанското споразумение Звездата на Вергина, трябва да бъде премахната и знамето на РСМ ще стане баш червен ***.
2
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 23 часа
Ами взел си пари от Европа да строиш коридор номер 8 пък не го правиш а ще строиш друг. Не зачитате международни договори които сами сте подписали. Честно казано ако имахме политици на място теябваше до сега да са оревали целия ес и да ги уведомят за поведението ви към бг. Също така трябва незабавно да се спрат всякакви помощи от Бг към рсм. Да се отзове посланика ни в Скопие и да се затвори посолството. И така за 15-20г до като албанците ги претопят. Киро умното и аверите му самолет пуснаха..
1
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 23 часа
Абе Вие дно да изкарате до Коледа,той се гласи за два мандата...