Оперирана от херния: Нито съм упоявана, нито съм рязана, лъжат!

От болницата твърдят, че жената е на тежки хапчета
Обновена: 18 апр 2024 09:16 | 18 апр 2024 09:15, Петър Бойчев
66
Оперирана от херния: Нито съм упоявана, нито съм рязана, лъжат!
Снимка БГНЕС

Лекари от отделението по неврохирургия в частна болница в Бургас са издали епикриза на своя пациентка, в която е упоменато, че ѝ е направена оперативна интервенция, без такава да бъде извършена.

Това твърди потърпевшата Милена Стефанова, която се свърза с NOVA, за да разкаже за лечението си в болницата, откъдето била изписана в неделя.

"Искам да апелирам хората да проверяват документацията си и когато има нередности, да сигнализират. В моя случай, според епикризата, ми е направена ендоскопска операция. Описано е, че съм била с венозна анестезия. Нямам направена подобна интервенция. Нямам рани, нито шевове, нито отпред, където може да се влезе през 6 мм отвор, който е описан. Това е точене на НЗОК, измама за много пари", разказа жената.

За три дни е получила една инжекция-блокада с лидокаин. "Първите ден и половина след нея имах леко подобрение, впоследствие нещата много се усложниха, а болките ставаха непоносими. Нямах такива преди да постъпя в болницата. Разписани са четири инжекции, поставени след ЯМР, нямам такива. Нямам и дискова херния, но д-р Балев иска да ми прави операция. Имам намерение да търся правата си по съдебен път", сподели тя.

Директорът на болницата д-р Лидия Стефанова заяви, че е изненадана от казуса. "Не е проведен предварителен разговор с мен, не са се произнесли компетентните институции. Това е опит за провокация, никога не сме извършвали фалшиви операции. Институциите ще излязат със становище след подаден сигнал.

Това е единственият законово уреден начин. Преди това няма как да се разбере каква е истината. Пациентката не е направила опит да осъществи контакт с нас, за да изясни ситуацията. Тя причини достатъчно неприятности по време на престоя си, психиатър се е произнесъл, че е на тежки психотици", заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от Образование
Една легенда се завръща: "Яйцето" в СУ живее нов живот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пътеката , ако е била с по- висока цена . Човек не е пациент , а пътечка . Виновен е тоя дето ги е измислил . Всеки иска да вземе повече пари . А , дали хората ще са добре ?
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 60 -- стига глупости, никой не чете епикризата преди да подпише, че я е получил
59
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тая защо е подписала епикризата, значи вместо да щете, почва да пише и да се жалва!
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най- противната болница.Точно в Бургас една моя пзната влезе за операция на едно , а излезе с прецакано друго...и пак операции и операции.Гнусняри !!!
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Имала е късмет, че не е попаднала на "д-р" Парунев от ИСУЛ
56
0
 
19
 
! Отговори
Мозъчко преди 1 седмица
Без Сърце и Без Мозък трябва да се казва болницата, а ПРЕСТЪПНИКЪТ-директор на болницата Лидия Стефанова , която набеждава пациентката и уронва престижът и: "Тя причини достатъчно неприятности по време на престоя си, психиатър се е произнесъл, че е на тежки психотици", трябва да бъде ОДРЪНКАНА сериозно и от прокуратурата и от пострадалата!
55
0
 
1
 
! Отговори
Бургас преди 1 седмица
Болницата е Сърце и Мозък-Бургас
54
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво е една операция на херния пред парите от Здр. каса.Да се благодаря, чи наистина не и я направили.На други им правят значително по-опасни и скъпи "операции".Лекарската мафия в действие...
53
0
 
3
 
! Отговори
. преди 1 седмица
Когато и политиците...
52
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кога белите престилки ше почнат да бъдат вкарвани в затвора? И точно на тия ръкопляскахте от балконите си преди две години нали?
51
0
 
10
 
! Отговори
Фара преди 1 седмица
E има епикриза жената ! Каквото и да я набеждавате , че е луда и т.н дали сте ѝ документ , че сте правили операция и сте източили сумати пари от здравна каса .
50
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Американската здравна система дава добри резултати и у нас :) Образователната е същата. Очевидно успяхме да вземем най-лошото от капитализъма, а още чакаме хубавото.
49
0
 
17
 
! Отговори
Искрен преди 1 седмица
Никъде по света няма такова животно - частна болница, пък се финансира от Националната здравна каса, която на всичко отгоре е една (монополист). Като са частни, да се финансират само от платен прием. Който е богат и може да си го позволи, да ходи в тях. От цялата схема частните болници, които почти винаги, да не казва винаги, са касички на политическите партии с протекции отгоре, държавните и общинските ще останат в батак.
48
0
 
17
 
! Отговори
Искрен преди 1 седмица
До Анонимен 45 ***, дори при т.нар. безкръвни операции, пак се правят разрези, просто са с много малки размери, от 0.5 до 1см, за да може да се вкарат в тялото лапароскопските инструменти. Отделно лапароскопия не се прави на хернии на гръбначния стълб. Тия от Сърце и мозък яката са ос***ли, а т.нар. директорка сгафи яко обявявайки в национален ефир специфични лични данни, защитени от закона. Добър адвокат и ще плащт яко, ама много яко...Отделно точенето на НЗОК
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То пк е много трудно да се провери, та останали на тоя рекъл, оня казал, трети написал.
46
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нямаме ли конфиденциалност между лекар и пациент? Как директорката ще разказва на какви лекарства е жената. Капка морал няма останал в болниците. Да се опиташ да изкараш луд човек който има оплакване мирише на опит да се прикрие работата. Срам за тая болница!!
45
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен-"Така че тук най-вероятно става дума за нещо такова, минали са я по безкръвен път"-НЕ ! НИЩО НЕ МИ Е ПРАВЕНО!!!!!!! ЕТО,ПАК ЩЕ СЕ ПРАВИМ НА ЛУДИ......
44
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
НЗОК много добре знае, че всякакви модерни операции и маниполации се приравнявават към описаните от тях. Има много безкръвни методи, за които обаче НЗОК се прави, че не плаща, щото те разбират само от операция с шев и кройка, и никой не си прави труда да ги вкара в 21 век. Така че тук най-вероятно става дума за нещо такова, минали са я по безкръвен път, ама понеже няма как да си вземат парите от НЗОК са писали оперативно лечение. Е, може да са взели някой лев отгоре, но тук проблема е на НЗОК.
43
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Влизаш в болница здрав, излизаш от нея с двата крака напреде, народна поговорка :)))
42
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Измама и геноцид навсякъде по принцип.