Полицията залови за ден 32 пияни и 15 дрогирани шофьори

Общо 12 740 моторни превозни средства са проверени
22 дек 2023 16:30, Красимир Ангелов
26
Полицията залови за ден 32 пияни и 15 дрогирани шофьори
Снимка: БГНЕС

В рамките на изминалия ден са установени общо 32 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщи МВР.

От тях 15 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила и 17 - с над 1,2 на 1000, един е отказал тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират седем водачи, а четирима са отказали да бъдат тествани.

Общо 12 740 моторни превозни средства (МПС) са проверени в рамките на специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 14 265 водачи и пътници.

Съставени са 3313 фиша и 716 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
истина преди 4 месеца
ЗАЩО спряха да проверяват полицаите за дрога и алкохол?????????....... ЗАЩОТО МАСОВО ОТ ПОЛИЦАИТЕ СА ДРОГИРАНИ И ПИЯНИ....
15
0
 
2
 
! Отговори
До 18 преди 4 месеца
Пий си хапчетата бе o ли ryфрeн ппepackи
14
0
 
3
 
! Отговори
адвоката Шоши преди 4 месеца
Вижте как пише . Употребили !!! А трябва да е под въздействието на !!!Може преди 5 дена да си пушил законно в Нидерландия, обаче тука се водиш употребил и те ***.
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Do 52, В затвора ли ще го палиш него голф' -- къф затвор бе транзист0р раз4екнат, аз съм депутат от ППДБ и имам имунитет, а не като теб роб на законите дето аз пиша./*** такъв къде пишеш тука всеки ден,нали ПП/ДБ вкараха закона бе .Ти майтап ли си правиш ?Още повече ако си депутат !!!Ще си пълен сме6ник да се излагаш така
12
0
 
4
 
! Отговори
Лупи преди 4 месеца
Никакъв толеранс към пияните зад волана. Аз как мога да пътувам с автобус или с такси, като съм пил, а тея шмекери за да спестят някой лев си жулят с автомобила пияни на мотика. Но за нарко тестовете наистина трябва да се направи нещо защото е много сбъркана системата сега. Примерно от ибопрофен може да даде положителен резултат и една година да си без кола и книжка. То вече да те е страх лекарства да пиеш.
11
0
 
7
 
! Отговори
Но безспорно преди 4 месеца
Най опасни са дъртите арсохолици зад волана и И дрогари милицюнери ако хванете пияно и надрусано чИнге.Арестувайте го и него а не както до сега карта 200 лв и довиждане.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не разбирам защо се пише "Под въздействие на наркотични вещества" и "след употреба на алкохол", като реално е обратното. Тестовете за дрога са абсолютна парлама за пред простолюдието. А виж, ако хващахте и със същите темпове корумпетата от институциите, цена нямаше да имате.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е как само 32 пияни и 15 дрогирани шофьори са заловили милиционерите, като в Народното Събрание са минимум 200 пияни и дрогирани?
8
2
 
3
 
! Отговори
Исторически парк преди 4 месеца
До 8 те американофилите винаги карат друсани.. така са научени от американските филми и песни ;)
7
1
 
3
 
! Отговори
Много пукат преди 4 месеца
Амфети и карат
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Така като гледам жълтите павета пред БНБ също имат нужда от ремонт.
5
5
 
1
 
! Отговори
ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ преди 4 месеца
Те русофилите карат пияни винаги. Така са научени в бай Тошево време и след това от БСП, че всичко може да ти се размине. Но в Европа тези номера не минават. Вече им взимат и колите.
4
1
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 месеца
Продуктите на демокрацията в действие - после като убият, демонрагипната системат, защитаваща престъпниците, убийците и социопатите ще им даде минимално наказание ;) !!!
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимно 5-Видимо не си добре!
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Според мен ако се обединят всички срещу нелепите закони и игри на кат - ще се образува една много голяма група хора, която спокойно ще изрине събралата се *** по високите етажи. Просто това е бомба със закъснител.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 1.голфа пали на вино, на ракия, че и на уиски пали, със книжка или без книжка, със номера или без номера :)))/В затвора ли ще го палиш него голф ?Щото е от 1 до 3 години затвор и второ ти се отнема автомобила .Как ше го палиш не ми е ясно.