За ден: МВР спипа 15 дрогирани и 21 пияни шофьори

Извършен е контрол на 13 448 водачи и пътници
14 яну 2023 19:00, Красимир Ангелов
13
За ден: МВР спипа 15 дрогирани и 21 пияни шофьори
Снимка: БГНЕС

В рамките на изминалия ден са установени общо 21 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол.

12 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 9 - с над 1,2 на 1000, а четирима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани, съобщиха от МВР. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 15 души, а двама са отказали да бъдат тествани.

В рамките на специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 10 474 превозни средства. Извършен е контрол на 13 448 водачи и пътници. Съставени са 2608 фиша и 685 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на моторни превозни средства от неправоспособни шофьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
9
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Пак се опитайте да скриете истината,модератори.Колкото и коментари да ми свалите пак ще кажа-тази статистика е ПЪЛЕН ФАЛШ!Резултати се обявяват СЛЕД КРЪВНА ПРОБА.Всеки е невинен до доказване на противното(основен принцип в правото,който явно тук НЕ ВАЖИ)Къде е статистиката за тествани всеки ден ченгета и колко от тях светнаха?!Всички са в кюпа,ама за тях тестовете не били точни!Прест.пници в униформа!!!
8
0
 
0
 
! Отговори
Миндилофф преди 1 година
Редакторът Форлан ли си или толкова си можеш.Вероятно имаш предвид затопляна веяна скумрия като на съседката си от долния етаж
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
5, 'наркоманите са много. Аз познавам поне 10-20' --- а ти що си на свобода?
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не 'спипа', а 'обвини'
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки ден бройката е една и съща и не намалява - значи ефекта от тези мерки е нулев!
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1 - наркоманите са много. Аз познавам поне 10-20, които все още са с книжки. В България има поне 100,000 редовни наркомана, от които поне 50% с книжка. Па и то не е казано, че тряа им вземеш книжката от първия път. Взимаш им рушвет, подаваш им номера на колата във вайбър групата с колегите и си ги точите келемето 100лв днеска, утре некой колега му вземе 200лв эанеш го втори път па му кажеш "тоя път ще те водим в районното" па наркомана те помоли да ти изтегли 500лв от банкомата и т.н. ;)
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пияните и друсани корумпета освен да се занимават с всевъзможни престъпления,нищо друго не могат.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма лошо, всеки хванат наркоман и алкохолик означава по-малки задръствания.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно действията на прокуратурата и полицията е само да констатира нарушението, щом продължава да има дрогирани шофьори в същите мащаби и жертвите на пътя не намаляват.