МВР залови за ден 35 пияни и 11 дрогирани водачи на МПС

Общо 8 спрени за проверка за отказали да бъдат тествани
13 ное 2022 22:10, Красимир Ангелов
18
МВР залови за ден 35 пияни и 11 дрогирани водачи на МПС
Снимка: БГНЕС

През изминалия ден са установени общо 35 водачи на моторни превозни средства (МПС), качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщи МВР.

От тях 20 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 15 - с над 1,2 на 1000, а четирима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 11 души, а четирима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Общо 7223 МПС са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата.

Извършен е контрол на 9508 водачи и пътници. Съставени са 1712 фиша и 529 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

През изминалото денонощие на територията на България са станали 17 тежки пътни катастрофи, при които са ранени 28 души, сочат данните на МВР. В София са регистрирани 15 леки пътнотранспортни произшествия и две тежки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Рамбооо преди 1 година
От днес ще си нося газов пистолет и шокова палка в автомобила. Станахме Колумбия на Балканите
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Залови и ги пуснаха !!! Те така, баце!Товаса потенциални УБИЙЦИ на пътя и трябва да ги третират, при нарушение за ПРЕСТЪПЛЕНИЕ С УМИСЪЛ!!!
11
0
 
5
 
! Отговори
Ноемврийски буревест преди 1 година
През този месец считам за много по-важно да се наблегне на зимни гуми, чистачки, изправни фарове и светлини, както и наличие на светлоотразителни жилетки в колите, с оглед на настъпващия зимен сезон. Вместо това, разни Ботуш-Каишевци продължават да безчинстват по родните пътища, да притискат и изнудват водачите за подкупи, за да не ги тестват, защото вече всички знаят че резултатите от тези тестове лесно могат да бъдат манипулирани - откровен рекет от ОПГ- МВР
10
0
 
5
 
! Отговори
МВР Е ОПГ преди 1 година
И на всички им е ясно!
9
0
 
7
 
! Отговори
Статистика да има преди 1 година
Днес заловени , отметнати в тефтера ... и пуснати ... Вчера заловени , отметнати в тефтера и пуснати ... Утре ОТНОВО ще ги "заловите" вероятно ПАК ТИЯ СЪЩИТЕ , отново ще ги отметнете в тефтера и .... А ... каква изненада ... отново ще ги пуснете .... че да може на следващия ден ПАК да се похвалите с хванати пияни и дрогирани . Абе , статистика да има ... Да се отчита някаква дейност че да не ви питат хората за къф' *** ги получавате тия заплати . Браво. Има акъл под фуражките .....
8
0
 
10
 
! Отговори
И какво от това преди 1 година
Какво им се случи след това????? Нищо!!! До поредната смърт на невинен
7
0
 
5
 
! Отговори
аз преди 1 година
Ами да ги пускат вече, нали на са убили нникой, освен това са родители които си доизкарват виШУТУ и гледат по двама-трима болни родители в къщи!
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спрете се ,като искате да карате пияни и друсани,ходете в гората,дано се нацепите в някое дърво.Не ви ли е съвестно ,че насреща ви има хора.
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези заловени "дрогирани" със същите недостоверни тестове за полицаите ли ги установихте
4
0
 
15
 
! Отговори
Иван преди 1 година
След резултатите от кръвните проби се дава статистика кое и колко!Колко са ченгетата днес с положителни проби за алкохол и наркотици-къде е бройката?!Защо спряхте да ги тествате преди и след смяна-защото и вие се друсате и къркате,само че никой не иска да ви хване, защото така е по-удобно.Жалки плазмод.и с униформа и пищов на кръста,това представлявате.Пълни ***.ници!Цял живот ви хрантутим и полза от вас КРЪГЛА НУЛА!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На нас война не ни трябва.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво сте заловили бе ***, днес на околомръсното пак беше писта, караш с ограничението и фйуууу от ляво, от дясно летят и Емили да беше там и тя без мигач щеше да изпреварва. Та да ви кажа, доста ви се плаща и като цяло не 100, 20 000 да хванете все тая като накрая ефект няма, целта е да има такъв иначе си връщайте заплатите.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не спират да пият и да се дрогират,защото са зависими.Трябва да се лекуват...Не карайте пияни,защото сте опасни за другите.А ако използвате наркотици даже не излизайте навън.По-добре ги откажете.Никога не е късно.